Градинарство - моето хоби 35

• 38 134
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Ако ще ти е от полза, в Сф,, пред един блок има от години голяма аукуба. Никой не  я завива.

# 616
Нормално е да капят старите листа.Нищо и няма.

# 617
Аз имам няколко, нищо им няма на 450 м надморска височина.

# 618
  • София
Момичета, някой знае ли как се съхраняват луковици на кана, благодаря! И защо второ лято не цъфтят?

# 619
Аз ги прибирам вътре в неотоплено помещение - извадени от земята и отрязани листа. Напролет садя на слънчево място, много поливане и торене. Стават силни и високи и тази година започнаха да цъфтят някъде от юли. Важно е мястото да им харесва.

# 620
Момичета, някой знае ли как се съхраняват луковици на кана, благодаря! И защо второ лято не цъфтят?
Съхранявам  като всички други луковици, в кутии за обувки с пясък и в мазето . Незнам защо , но миналата година при мен развиха много листно маса и малко цвят.

# 621
Аз каната не я вадя втора година ще я оставя на вън . Като беше малка и моята не цъфтеше , но след миналата зима сякаш полудя . Всъщност имам на две места . Само ще ги орежа за да заспят . На пролет като прекопая леко и си излизат . И далии не прибирам .

# 622
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Зависи къде си.
В дунавската равнина, в четири от пет зими всичко измръзна. В детството ми, на два пъти замръзваха и в мазето.

# 623
Аз съм в Добруджа .

# 624
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Интересно. При вас има и сняг и заледявания...
Явно и късмет имаш. Simple Smile все така да е.

# 625
  • София
Много благодаря за информацията за каните!

# 626
  • София
Доколкото съм чела луковиците, които се продават като "нови" са отгледани специално за целта, силно "охранени", така че да цъфнат бурно и с едри цветове. На следващата година вече не са така подхранени и даже може и да не цъфнат. От моите наблюдения в градината и с вадене и оставяне в почвата в различни години, холандските лалета спряха да цъфтят, само листа излизат, българският модел червени лалета цъфтят и се размножават, нарцисите са си чудесни всяка година, а зюмбюлите цъфтят, но всяка следваща година стават все по - дребни.

# 627
Старите някогашни сортове холандски лалета също си цъфтят и се  размножават без проблем. Може би тях наричаш български модел червени лалета.
Не зная какво им правят на новите, вероятно не са стабилизирани хибридите. Но ако е така, би трябвало да се разпадат, да издребняват, да се променят. Но да спрат да цъфтят, това е много странно.
Измислили са нещо, вероятно обработка с някакви препарати, за да са красиви един сезон и после да купуваш нови всеки нов сезон. Това важи и за другите холандски цветя, не само за лалетата.

# 628
  • На морето!
И моите зюмбюли от саксии бяха доста рехави на следващата пролет, след това сякаш започнаха да се съвземат.
Зумумът в земята в края на зимата беше измръзнал и го орязах. Нови листа избиха чак юли месец, но не цъфтя, За разлика от този в саксията. Авокадото ми също измръзна, а беше станало хубаво дръвче.
До Созопол е вилата.

# 629
  • Varna
Имам проблем с бора на двора. Вървеше прекрасно, но нещо му стана :

Имате ли идея какво може да е?

Общи условия

Активация на акаунт