Градинарство - моето хоби 35

• 38 131
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Според мен най-добре е да отрежеш клонка, която има здраво и изсъхнало, и с него да отидеш в агроаптеката. Там би трябвало да могат да огледат с лупа и да съдействат най-адекватно.

# 631
Прилича на някакво заболяване , но незнам какво.

# 632
  • густо майна Филибето
Имам проблем с бора на двора. Вървеше прекрасно, но нещо му стана :

Имате ли идея какво може да е?

Прилича като да си хвъря иглите. Само най-горната клонка малко ме притеснява.Там е рано още да хвърли толкова много игли.  И като цяло ми червенеят, не знам от снимката ли е. При гъбичните заболявания стават такива рижи и червеникави.Наистина е добре да се посъветваш в агроаптеката.
Иглолистните също хвърлят игли, но по-рядко, примерно на три години, и не всички наведнъж. При боровете лошото е това, че там, където ги хвърлят, обикновено трайно се оголва. Затова и при тях подстригването в дадена форма е по-специфично.

Снимах моя бор. От вятъра последните дни сухите игли са изпадали. Земята е направо засипана.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 22:04 от Ljuboznatelna

# 633
Ох Любознателна, като видях и се сещам, че не чака 1 педя иглички под 3 огромни кипариса…

# 634
  • Пловдив
Аууу ,да се подготвям и аз в бъдеще за иглички .Май-широколистните ще се окажат по-малкото зло Simple Smile  .

Да покажа Таксодиум (блатен кипарис) от род иглолистни ,чиито листа опадват напълно наесен .Наистина стана с красив керемиден цвят .Нямам търпение да стане голям и да си го гледам от прозорците .Цяло лято е искрящо светло зелен .

Последна редакция: сб, 23 ное 2024, 15:20 от nelina_london

# 635
  • густо майна Филибето
Малко есенни пейзажи, още не е окапало всичко

# 636
Днес ще поработя малко в градината - ще орежа хризантемите, ще заровя в земята няколко саксии и ще пръсна мулч. Доста закъснях с тези дейности, но ноември ми беше много натоварен и не намерих време. Отскоро имаме куче в двора /малко на възраст, но от едра порода/, което прави доста бели - събаря саксии, рови дупки, дъвче и къса каквото му падне... Жал ми е да го връзваме и си обикаля навсякъде. Ако сме навън го спираме, но повечето време е самичко навън и се забавлява както намери за добре. Вие връзвате ли си кучетата и как ги научихте да оставят градините ви на мира?

# 637
  • София/Варна
И ние имаме 4,5 месечен бебок, тежащ почти 20кг. Обича много моркови и когато откри, че растат под земята (имам малко саморасляци от едни нацъфтели моркови миналата година) стана страшно. Зарих дупките и то ме гледаше, та го заплашвах с метлата с която меток пътеките.
Нашето е уж домашно, но докато беше хубаво времето все из двора вършееше. Изяде всички "шипки" по розите, прецъфтелите ехинацеи и още мнооого неща. За сега съвет не мога да ти дам, само мога искрено да те разбирам и съчувствам.

# 638
  • густо майна Филибето
От това , което съм чела по въпроса с кучетата - всеки постъпва според кучето. Някои кучета след известно време не закачат нищо, някои овършават всичко. За мен остана неясно дали е въпрос на възпитание, порода, или характер.

Вчера украсихме вътре. Днес предстои навън, но там никак не е коледно Simple Smile Всяка Коледа е така, но какво да се прави. Simple Smile Повече ме притесняват опадалите листа. Събирах, събирах, бързах преди да завали. Но все още имаше дървета с листа по тях, те опадаха с дъжда. Ветреят се малко и горе, но не са болка за умиране. Обаче сега като е мокро, че и повалява, ми е по-трудно да ги събера. Нищо, до Коледа има време Simple Smile

# 639
Дивее защото е още младо / малко , като одъртее ще се поспре с белите . Казват , че до 3 - 4 години си дивеят неспирно , а и като е само кво да прави горкото цял ден да спи ли  ?

# 640
На около 5-6 месечна възраст, започва възпитанието на кучетата. Много е важно младото куче да бъде обучавано. Поддатливостта зависи много от породата, едни породи са по-поддатливи на обучение от други, но и от правилното обучене е важно. Старо куче е трудно да бъде обучено, особено ако никой не се е занимавал с него като е било младо. Ако е обучавано, има шанс да бъде научено да не прави големи пакости.

# 641
Момичета, какво е това храстче? Така нацъфтяло през декември, направо ми останаха очите на него.

# 642
Според мен е някаква специфична роза. На някои от цветовете се забелязва характерната за розите  семенна кутийка. Цветовете, листата също са със структурата на роза. Но клонките са срещуположни, ако ги виждам правилно, а при розите са последователни.
Намерих тук същата, но не пише каква е.
https://www.otofun.net/threads/cuoc-song-thuong-ngay-o-laval-tin … -37#post-66362832
Къде цъфти тази красавица по това време?

ПС Предполагам, че е тази - Марго Костър. Макар, че пишат, че е червена в началото, позле избледнява. Смиките също са от края на декември.
https://plant.apaostudio.com/tag.php/%E8%96%94%E8%96%87%E5%B1%AC/2/

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 20:50 от Diorela

# 643
На мен ми прилича на камелия, листата дори наподобяват на азалия малко... Но не е роза с тези листа според мен...
Другото, което ми хрумва... аз в градината имам нещо подобно, което когато прецъфти образува нещо като малки ябълки. Цъфти ранна пролет, може и това да е (не се сещам как се казва, ще му погледна листата при първа възможност).

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:28 от Rosedust

# 644
На мен ми прилича на камелия, листата дори наподобяват на азалия малко... Но не е роза с тези листа според мен...
Другото, което ми хрумва... аз в градината имам нещо подобно, което когато прелъсти образува нещо като малки ябълки. Цъфти ранна пролет, може и това да е (не се сещам как се казва, ще му погледна листата при първа възможност).

Май говориш за японска дюля , но не не е това . При него листата за по тъмни и заоблени .
А снимката по - горе е или на алпийска роза или на роза Abietina .

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:56 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

Общи условия

Активация на акаунт