Март наближава, а АВГУСТинчето все по-игриво става!

• 10 991
  • 306
  •   1
Отговори
# 75
  • София
nana77 , добър съвет ти е дал брат ти, но дали това остава за наша сметка или евентуално може да се върне в Нестле Wink

Elwing - досега да ти кажа не съм имала такъв проблем с НАН-а. И не съм го питала дали може да се връща. Дано и не ми се случва де...

# 76
  • гр.София
Честита половин годинка на Виктория и Мария!Големи красавици да станат
 val_stef,много си ранобудна днес.
 София си върти режима на пръста си-както й кефне. Взе нощем да се буди през 2 часа, снощи реших да я натъпча с каша, а не само с кърма, да не би пък да е гладна, ама не-пак си се буди.Аз съм много тежка на събуждане, спя дълбоко и ако нещо ме събуди, съм като в транс-много ме е страх да не изпусна бебето в такъв момент от ръцете си. Абе, направо съм неадекватна.
Нещо преумората взе да ме надборва.Вие как издържате?  Слава богу, таткото напоследък сам оправя малкия за училище,че нали се чувствах длъжна и аз да ставам в 6ч-а сега си доспивам до към 8. (що ви ги пиша всички тия глупости!?)
 И на София изследванията не са идеални-ще видя,какво ще ни каже лекарката довечера.  А референтните стойности от нашата лаборатория са също различни от вашите.Това пък що за чудо е newsm78?    За капак,малката е хремава doh Как я изпуснах,да му се не види!? Имам Виброцил, пише,че може над 6 месеца, и го капя,без да съм питала Джипи-то.

Чао, засега.

# 77
Честита половин годинка на днешните сладурченца  Heart Eyes И на нас честит седми месец  Mr. Green

Ей не моЕ човек да се скрие от вас  Laughing  ама как няма да съм ранобудна като вчера мъжо ме накара да си легна в 22 часа  Shocked Не ми се е случвало не знам от кога   Crazy

Elwing, слънце, благодаря    bouquetАз съм фенка на Ивчо още от както се е родил  Mr. Green тъй че отдавна сте в отбора и мнооого да нацункаш мрънчо от нас Heart Eyes

Уф нещо ме мързи да пиша  Embarassed днес мисля да сме на разходка, че ще изкукуригам в нас ако стоя цял ден #Crazy като ми дойде музата ще пиша пак Wink

# 78
  • софия
Честита месечинка на АЛИ,ДЕНИЦА,МАРИЯ И ВИКТОРИЯ!

# 79
Честита месечинка на АЛИ,ДЕНИЦА,МАРИЯ И ВИКТОРИЯ!

гледаш ли "трудна любов" муцка? толкова ми е лошо че ми идва да си махна главата. имам нов pc и още не знам къде са главните букви .

Каде ги гледаш тези имена на бебета?

p.s.   аз съм бременната най-добра приятелка на дани и поздравявам твоите приятелки.

# 80
Честита половин годинка на Виктория и Мария!  bouquet
Честита месечинка и на АЛИ ! 
bouquet
Пожелавам ви много здраве и много весели игри! Heart Eyes
Май времето днес ще е благосклонно за разходка?
Аз тъкмо се зарадвах че приспах Ели4ка да отида да сготвя и хоп нама и 10 мин и ми се кокори насреща ухилена и доволна!
blanc и аз като теб преди ставах да приготвям баткото за училище но наполседък и аз прехвърлих това задължение на съпружеското тяло,много ми идва.
Ние тези дни тъкмо започнахме да спим по цяла нощ и сега от 2 вечери пак започна да се буди #Crazy

Вчера четох в нета за това че гумените уплътнения на капачките на пюретата съдържали некакво вещество което води до рак и е забранено да се използват такива капачки от 2004г.,но много фирми продължават да ги ползват,така че ако имате домашни продукти по добре да готвите вкъщи.Въщност ей сега ще се разтърся за статията ище ви я копна,ако ви интересува..

# 81
  • София
Здравейте  Hug
Честита годишнина на Блу и Бамбуча!
Честити месечинки на малките бонбони Али,Деница,Мария и Виктория!
Виждам, че си говорите за бани. Ние си купихме ей такива плочки, когато я завършим, ще ви я покажа.
Вчера купихме обувки на малкия. Много са сладки, на Колев и Колев.
В София има един магазин Слънчице, в който е много евтино.
От вчера използваме гърне. Имаме един успешен опит.  Party
Ще помоля мамите, които са напред с материала да дават съвети  Hug

# 82
Ето го постинга със статията за който ви казах:

"Тема   До всички майки - отрови в купешките пюрета!   
Автор Mi6ka (сива на точки) 
Публикувано 09.02.05 14:52   

Мили мами,
не мислете, че заглавието на темата е преувеличено. Вчера си купих списанието Еко-тест, което в Германия е барометър за качество на хранителните продукти и основен ориентир за потребителя. Там на стр. 70 открих статия за готовите детски пюрета, която ми изправи косата. Преведох я тази нощ и за ваша ориентация, извинявам се, ако има стилистични грешки, но бях бясна и превеждах на един дъх.
Нямам намерение да правя реклама или антиреклама, информацията е подкрепена с лабораторни анализи и експертни оценки, които могат да ви бъдат ориентир в "хуманността" на индустрията за бебешки храни.
Толкова, да не ви отегчавам повече, ето и самият текст. Таблицата към него ще кача след малко. Надявам се да съм ви била полезна.

Буря в бурканче с детска храна – Oeko-test Magazin, 2/Februar 2005, S. 70

Подзаглавие: Който храни бебето си с готови пюрета и мисли, че получава качество, много се лъже. Никоя от готовите детски храни няма оценка по-добра от “добра”.

Практично и удобно за майката и детето. Био-магазини, Реформ-къща, супермаркети, дрогерии и доставчици по домовете предлагат готови зеленчукови пюрета, които само трябва да се притоплят. От шестия месец нататък те могат да се дават или като пълноценна храна, или да се смесват с домашно приготвени меса и картофи. Използваните зеленчуци – преди всичко моркови, картофи, също тиква или броколи – са сладки на вкус и това се харесва на малките. По-голямата част от използваните заготовки идват от контролирани екологични райони и ферми. Освен това не съдържат нито вкусови добавки, нито млечни деривати. Дотук с добрите новини.
Лошите – В последните месеца бурканчетата с детски храни застанаха отново във фокуса на вниманието поради наличието в тях на отровни субстанции. Семикарбацид /СЕМ/ беше открит още преди около година и половина в гумената изолация на капачките, откъдето може да проникне в състава на пюрето. Опити с животни показват, че СЕМ е слабоактивен причинител на рак и други заболявания, които могат да се предават по наследство. По тази причина списание Еко-тест още през 2004 година тества бурканчета с детски храни и откри в три от тях гореспоменатата субстанция. Производителите на детски храни Хип, както и на капачки за бурканчета Амкор уайт кап и Кроун Verschluesse, че вече има пробив в науката и от лятото на 2004 година продукцията им е свободна от наличие на СЕМ в изолационната гума.
През октомври 2004 година списание Еко-тест отново изследва детски пюрета, този път “Бебешко меню с птиче месо”. Производителите отново ни увериха, че или вече не използват капачки със СЕМ-изолация, или в съвсем близко бъдеще въвеждат новите капачки. Никой производител не се ангажира обаче с конкретно становище. Резултатът от нашето изследване тогава – 13 от 16 изследвани бурканчета съдържаха вредното вещество.
Един друг потенциално опасен продукт е 2-Етилхексанова киселина /2ЕХК/. Тя също се съдържа в материала на капачката и оттам може да проникне в храната. При нашия тест през октомври 2004 продуктът беше открит в почти всички изследвани храни, почти винаги обаче в минимални незначителни количества.

За нашия тест този път избрахме само бурканчета с пюрета с един или два зеленчука в състава си. Въпросите останаха същите като преди: използват ли се капачки, чисти от СЕМ и ако да, по какво потребителят може да познае тези продукти. Освен това искахме да разберем какви мерки е предприела индустрията за бебешки храни по отношение на недопускането наличие на 2ЕХК в храните. За тази цел взехме 15 бурканчета пюрета от морков, тиква, пащърнак, земна ряпа, броколи, изпратихме ги за изследване в хранителни лаборатории и помолихме за изследване както на капачката, така и на самото пюре за субстанциите СЕМ, 2ЕХК и други отровни вещества.

Резултатът от изследването
- Ситуацията с пюретата за най-малките съвсем не е розова: Само шест от бурканчетата получиха оценка “добра”, едно бурканче – “задоволителна”. Останалите получиха оценки “слаб” или “изключително слаб”.
- Отровното вещество СЕМ е все още много широко използвано в противовес на обещанието на производителите. Почти всички от изследваните бурканчета съдържат СЕМ в гумираната изолация на капачките си, а оттам и в самото пюре. Това доведе до сваляне на оценката с две точки. Единствено в два продукта на Alnatura и капачката, и пюрето са чисти. За производителите на капачки става горещо от август 2004 – в съответствие с разпоредбите на ЕС 2004/1/ЕГ се забранява при изработването на метални капачки употребата на азотен карбонамит, който води до образуването на СЕМ.
- Работата на лабораторията по отношение на 2ЕХК също даде плодове: отровното вещество се съдържаше във всички капачки. При два от продуктите се откри високо съдържание на 2ЕХК и в самото пюре. За наша изненада това бяха продуктите на Alnatura, в които нямаше СЕМ. Това носи две точки минус. Държавният институт за оценяване на риска в Германия е изчислил една максимална стойност от 0,6 милиграма 2ЕХК за килограм храна; при пюретата именно тази стойност е превишена. Две трети от бурканчетата – 10 – съдържат 2ЕХК в минимални количества
- Веществото Фуран също е потенциално застрашаващо човешкото здраве, при опити с животни то се изявява като причинител на рак и наследствени заболявания. Подобно на СЕМ, то може да се образува при загряване на храната. Възрастните не бива да приемат повече от 1 микрограм на 1 кг телесно тегло за ден. Тъй като детският организъм реагира по-остро, намалихме тази стойност наполовина – т.е. 0,5 микрограма на кг телесно тегло за ден. Тъй като бебешките храни се препоръчват от 4-месечна възраст нататък, средното тегло на бебетата тогава е около 7 кг, т.е. количество Фуран не би следвало да надвишава 3,5 мг. Пет бурканчета с пюрета надвишиха тази стойност /вж. Таблицата/
- Дори по отношение на нитратите не можем да отменим тревогата. Общо шест бурканчета показаха повишено или особено повишено съдържание на нитрати. Бебетата реагират особено чувствително на това вещество. При оценяването на риска се ръководехме от препоръките на СЗО, според които максималната дневна доза нитрати е 3,65 мг за кг телесно тегло."

# 83
  • София
Тази статия вече окончателно ме застреля. Sick #CrazyДобре,е вече почти всичко си готвя аз,но все пак ги замразявам в бурканчета от детска храна 78
Аз да ви се оплача - имахме кошмарна нощ,явно много вече са я назорили зъбите и е голяма мъка.Освен това Ина е с ужасен запек и вчера толкова се мъчи милата,че ми скъса сърцето SadИ това можело да бъде от зъби ::Спрях кашата и давам шейк,който естествено тя не допива,защото с лъжичка все някак успявам да я нахраня,ама как да я накарам да пие ThinkingСтрашен цирк сме Tired
И за да е пълна картинката,на мен ми дойде,ама така,че не смея да излезна Rolling EyesЧак свят ми се вие вече.Абе с две думи не ми е ден,само с опитвам да се мобилизирам,за да мога да я изведа Crossing Arms
МАМЧЕТА,ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЕНЦАТА,КОИТО ДНЕС ПРАЗНУВАТ МЕСЕЧИНКИ Heart Eyes Hug

# 84
  • варненка от София
Здравейте и от нас.
Ние от два дена сме в апогея на зъбоникненето, реве на сън със сълзи, стряска се, сополите текат като реки и за капак дупето ни е подсечено, направо огън.
Не знам, преди време мислех, че бивни ще ни никнат и вече съм твърдо убедена в това, вече два месеца няма помен от зъби, венците ни ще се пръснат, бели са като ски писта, а зъбите се виждат и прозират, но не избиват и това си е Tired.
Не съм го докарала до хавата на Бубчето, просто защото още ни ми е дошло. Аз даже имам други съмнения, ама да видим. Внушавам си или не, но определено нещо ме поритва отвътре #Crazy Ще купувам тест явно ooooh!.
blanc  искам да ти кажа, че сополките може да са от зъби, не от настинка, ние също капахме Виброцил. От две седмици сме със сериозни сополи, водих я на доктор, но се оказа, че са от зъбите. Освен това Виброцила ми каза да го спра, след като 7 дена бяхме капали без особен ефект. Докторката обясни, че след 7 дена каквито и капки да капе човек, те се приемат от организма и вече на действат, препоръча ми да пръскам морска водичка.

Честит празник на патерица на Блу и Бамбуча. Абе майката на Бамбуча е все едно по-голямата й кака, много симпатична жена, а булката е много красива Hug!
Честити месечинки и на празнуващите бебоци Heart Eyes

Сега отивам да се стягам и да излизаме на разходка, че е пекнало слънце сериозно.

# 85
Здравейте момичета!
Вики днес става на половин годинка и татко й има рожден ден!Имаме двоен празник,така че позволете ми да почерпя по едно парченце Simple Smile.

Честита половин годинка на Мария и месечинка на Али!Да са здрави и много усмихнати деца!
Благодаря ви за пожеланията.
Иначе Вики за сега добре понася каишките,беше по-нервна няколко дена,но сега вече се успокои и като че ли свикна.Мечтая си за момента,когато ще ви се похваля,че вече сме ги махнали и проблема е отстранен Praynig.
bubcheto15,радвам се че при вас няма проблем.Видя ли не трябва да се притесняваш излишно Grinning.
MamaMargo,ти направо ме шашна.Вики яде предимно пюрета на Hipp.Все си мислех,че детските храни минават много строг контрол.Това направо е недопустимо #2gunfire
Айде до скоро,сега в обедната почивка ще ходя да купя нещо на Вики,таткото вече си получи подаръка... Simple Smile

# 86
  • гр.Добрич
Честити месечинки на малките сладурковци.

От сутринта си пиша поста и най-накрая му дойде реда. Laughing

Как се прекарах ония ден като купих каша Царевица на Фризокрем. Оказа се че е безмлчна и също като Оризовата на Милупа толкова трудно се разбива и става на едни топчета. Много трудно ще я изядем.

Blanc
не се притеснявай за Виброцила, на нас педито ни го изписа, но е повече от 5 дена да го слагаме.
Нана77 и на мен ми харесват дрешките на Вис виталис. Даже държа долните бодита да са на тази фирма, защото имат с предно закопчаване. Не са скъпи и така ми е по-лесно да следя номерацията за Ивчо.
Elen@ сега има такова разнообразие от фаянс по магазините, че човек ще се побърка.

Тази статия на Мама Марго е интересна. Не знам дали има отрова в капачките, обаче тия пюрета миришат толкова гадно, че вчера ми се доповръща, докато храних бебо. Той как ги яде? Днес реших да сваря морков, картоф и тиква и да комбинирам с купешките.

Аз от две вечери се изместих в другата стая, за да се понаспя. С това мрънкане по 100 пъти ставам и всяка нощ режима е различен. При баща си слушал. Вчера се събудил към 7ч. Баща му тикнал биба и така до 10ч. Днес пък направо се събудил в 9ч. Луда работа, напук ли ми прави бебчо на мен?

Къде се загубихте всички?

# 87
Явно всички са на разходка. А ние се прибрахме защото забравих да му взема папането за 3,00. А и Тони спа 30 мин. и се събуди, та накрая се прибрахме с рев до вкъщи защото вече бяхме гладни.Дано и утре е хубаво времето.
Kaili  ние сме ок.
къде и кога? newsm51

Дианче, май в центъра е удобно за всички.За предпочитане следобед след 12,00ч. А Кога- незнам.  newsm78 Чакам предложения.

Ох,ставам че пак мрънкаме.
  love001

# 88
Здравейте и от нас  Hug
Аз тези дни немога да се вредя да пиша,татито има много работа на компа и аз изобщо немога да се добера да пиша Sad,сега отиде на зъболекар и аз естествено се включвам Mr. Green

ЧЕСТИТИ ГОДИШНИНИ НА БЛУ И НА БАМБУЧА  newsm51 newsm51
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ СЛАДУРЧЕТА    bouquet
МамаМарго ти ме разби с тази статия Shocked,аз карам предимно на готови пюрета Sad и все си мисля,че за такива малки дечица контрола трябва да е по-голям Confused,а не непрекъснато да се "шашкаме" от такива статии Twisted Evil
Бубче и при мен с цикъла е същата работа Close,определено след като родих ми е доста по-обилен и се чувствам много зле,даже бях писала,че първите два дни едвам си държах детето Sad
Нана 77,наистина във "Вис Виталис" има евтини неща,но зависи все пак от каква материя са,защото има ританки и от по 5лв.,а много други неща са доста скъпи /там на далавера са търговците на едро/,но все пак е по евтино от София Peace
Спирам засега,дано успея тези дни пак да пиша Mr. Green,че ако татито продължава така ще трябва втори компютър  Joy Joy

# 89
       Здравейте! Благодаря за вчерашните пожелания! Годишнината отпразнувахме с нашите кумове и смятаме това да го превърнем в традиция!
      Днес бяхме на консултация след дългата грипна епидемия. За месец и половина сме качили 900 гр - 8600 и сме пораснали с 5 см - 67. биха ни хепатитната и Ицето проплака само при боцкането и след това дежурната усмивка на устата, с която се опита да закача сестрата. Днес за първи път ядохме местно пюре - изядего, но не му хареса особено.
    БЛу, честито юбилейче на патерици!
Мадонке, отслабнах 3 кг за 10 дни но бях доста несериозна. сега ми докладваха за друга мама, която свалила 7 кг, но го пиела редовно

Ох, изтрих си част от поста....но сега нямам време пак да пиша...............

Общи условия

Активация на акаунт