Новите ви книги - 24

• 74 379
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Идвам са се похваля, че днес ми пристигна последната поръчка от озон. Повечето неща са за подарък, но не можах да не си взема малко радост и за мен 😄
"Лудовица" на Бойка Асиова
"Степни богове" на Андрей Геласимов
"Записки на младия лекар" на Михаил Булгаков
"Последният ден на един осъден на смърт" на Виктор Юго
Нямам търпение да ги започна☺️

# 91
Дали някой има контакти на студио, което се занимава с реставрация на книги? Намерих така търсената от мен стара книга с идеално запазени страници, но ужасно увредена корица.

# 92
Ако не греша в Добрич има някакво студио за реставрация, което съм срещала да хвалят, не съм сигурна дали е същото, намерих това в нета сега https://www.knigovez.com/

# 93
  • Бургас
Ако е само за корицата има нещо като цех за подвързване на стари книги и всякакви книжа зад трета поликлиника. Слагат твърди корици. Входа е на ул. Оборище. Но мисля, че през август е затворено, защото всички едновременно излизат в отпуска.

# 94
  • Mostly in my mind
От Лидл за 7.99

# 95

Намалени от Сиела

# 96
  • Бургас
Тази година "С книга на плажа" Бургас е една идея по-добре от предните, но като цяло пак е оскъдна работа. 15-16 шатрички с по малко известни издателства или самоиздаващи автори. Нямаше нино едно горямо издателство. Половината шатри бяха на детски книжки, имаше и няколко религиозни, една с книги игри и една с някакви японски или корийски фентъзита, не разбрах точно. Имаше и кошове по 5лв, но нищо не харесах от там.

Тези си ги взех от издателство Знаци с намаление. Не знаех, че са бургаско издателство. Продавачката, която всъщност е и издател, беше много мила жена. Разказа ми някои истории съпътстващи някои от книгите. Бях чувала бегло за Кристофър Бъкстон, английски писател женен за бургазлийка, който пише книги с български исторически сюжети и превежда български автори на английски.

Тези си ги взех с 1-2лв намаление. Първата е за сестрите Бронте, но не зная дали е базирана действителни факти или е измислена.

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 15:31 от Irene Adler

# 97
Много съм доволна, че "С книга на плажа" в Бургас съвпадна с почивката ми в града това лято - отидох на представянето на "Керван за гарвани" и взех автограф от авторката Емине Садкъ за моя близка, на която ще подаря книгата. И след срещата с нея, я харесвам още повече - Емине Садкъ е един наистина космополитен и любопитен млад човек, с остър ум и чувствителност към същността на хората. Надявам се вдъхновението да е винаги с нея и скоро да четем още нейни книги.
От Лемур си купих "Добруджанският феникс" и искам да похваля младата дама на щанда им, която ми разказа много интересни неща за книгата и авторката.
От Жанет купих детски книжки за племенницата ми.

# 98
Скромно от Хеликон.

# 99
Най-после пристигна Blush

# 100
# 101
  • Пловдив
И моята пристигна 🥰

# 102
# 103
  • София
И моите най-нови - от приордър и от размяна Simple Smile