Здравейте,
Моля се да срещна хора,които са минали през това и могат да ми дадат насоки как да се справя в този ад!Хора,които са успяли и вече имат здрави котета,след тази животозастрашаваща болест…
Защото буквално съм отчаяна,диабетик съм и през това минавам тежко,направих и няколко кризи..Съвсем ме бутна здравословно всичко това.
Да започна от там ,че обичам животни и през последната година в двора прииждаха котета,защото съседите ми не следят популация,не се и грижат за тези,които се раждат в двора им.А милите,кльощави и малки все при мен.
Тъкмо щях да се опитвам да хвана котката за кастрация,оказа се бременна в края на 6ти месец.Роди в бараката 6,които вече са на около 40 дни.
През последните дни търсих дом,намерих и си ги запазиха 3ма човека.До тук,всичко вървеше в посока,че съм свършила нещо добро….
Котката отказа да се грижи за тях,в последните дни не се и хранеше.Забелязах,че не е добре и стои в храсти и цветя.Малките почнах да им давам пауч за бебета,хранеха се.
А нея веднага на ветеринар,оказа се с Панлевкапеяния.От два дни я водя на системи и я държа в клетка на високо в бараката.
Тя е контактувала с всички котки в двора,които минават….
А аз имам две вътрешни,които обичам като мои деца.На 3 и на 4 години,също така спасени от улицата.
В тих ужас съм да не съм заразила вътрешните ми ,защото това се пренасяло и с дрехи,а те не са ваксинирани……..
Малките търсят майка си,отказват пауча и се опитвам все едно да го зариват.
Аз днес отново трябва да водя котката на системи.Във вид на измъчено,изключително слабо животинче….не знам дали ще успеят да я спасят…
Ветеринарката отписва малките,а на мен ми се къса сърцето……как ще гледам 6 малки,хубави бебета да умират…просто така.
Какво ще правя с останалите?
Какво да направя за моите вътрешни котки?
Как да се дезинфекцирам аз самата,всеки път като ходя в бараката?
Исках да им направя тест на вътрешните ми котки,тя каза че нямало смисъл до 2 седмици щяло да си каже….Е ,аз нито мога да спя ,нито да се храня…..
Искам ,ако са здрави веднага да ваксинирам……
Сама съм през всичко това,и все едно преживявам стреса свързан с ковид още в началото….
🙏🏻