Дългото чакане след трансфер - тема 113

• 47 239
  • 771
  •   1
Отговори
# 435
Ехааа, знаех си ☺️ Тихичко честито! Направо си е перфектна стойността за 8ми ден на 3-дневни ❤️
Мимоза, аз лично не бих правила трансфер при това положение. Тук се търси имплатационен прозорец, в случая рискувате да излезете извън него и така ембриончето ще е обречено...... Ти изобщо имаше ли доминантен фоликул преди 10тия ден? Аз на 12ти ден имах течност, но нямах много изразен ДФ, хормоните нещо не бяха както трябва, LH ми падна, но въпреки това в последствие имах овулация на 17ти ден. Пожелавам ти успех от сърце, но аз лично бих пропуснала този цикъл и да действам на следващия, като първи преглед е добре да е поне на 8ми ден от МЦ, ако по принцип имаш ранна овулация. Колко дни ти е МЦ по принцип? Коя е тази лекарка, която иска да прави трансфер на 9ти ден от НЕДОКАЗАНА, а само предполагаема овулация. Течност не се открива само по време на овулация. Задължително пусни естрадиол, LH и прогестерон!

# 436
Ехааа, знаех си ☺ Тихичко честито! Направо си е перфектна стойността за 8ми ден на 3-дневни ❤
Мимоза, аз лично не бих правила трансфер при това положение. Тук се търси имплатационен прозорец, в случая рискувате да излезете извън него и така ембриончето ще е обречено...... Ти изобщо имаше ли доминантен фоликул преди 10тия ден? Аз на 12ти ден имах течност, но нямах много изразен ДФ, хормоните нещо не бяха както трябва, LH ми падна, но въпреки това в последствие имах овулация на 17ти ден. Пожелавам ти успех от сърце, но аз лично бих пропуснала този цикъл и да действам на следващия, като първи преглед е добре да е поне на 8ми ден от МЦ, ако по принцип имаш ранна овулация. Колко дни ти е МЦ по принцип? Коя е тази лекарка, която иска да прави трансфер на 9ти ден от НЕДОКАЗАНА, а само предполагаема овулация. Течност не се открива само по време на овулация. Задължително пусни естрадиол, LH и прогестерон!

Много ми е ново всичко просто и нямам идея как да реагирам. Правила съм два зет но с естрофем.
Сега бях на золадекс, понеже имам аденомиоза, искаха да съм на ЕЦ, без естрофем, цикъла ми дойде след 72 дни и ме викаха направо на ден 10, т.е днес
Нямам проследяване, днес беше първи преглед и казаха трансфер на 12.07
И при двата ми зет трансфера - 1 в турция 1 в българия преди зет не са ми пускали хормони.
Турците пак така процедираха, те пък направо ме извикаха на ден 12 и на ден 17 беше трансфера (тогава успешен)
Много съм объркана просто…

# 437
Аз имам доста процедури в България и в Турция. В момента съм в Турция и няколко пъти имах прегледи и кръвни изследвания преди трансфер. Сега имах овулация, но все пак отложихме трансфера, защото хормоните не бяха наред, а се мъчихме да съм на ЕЦ. Явно пак ще се стигне до Естрофем, но важен е крайният резултат. Аз лично бих отказала трансфер на 9ти ден овулацията......това е несериозно и без кръвни изследвания....В Надежда ли си?
ПП успешният трансфер в Турция доведе ли до раждане?(не е задължително да отговаряш) ❤️

# 438
Аз имам доста процедури в България и в Турция. В момента съм в Турция и няколко пъти имах прегледи и кръвни изследвания преди трансфер. Сега имах овулация, но все пак отложихме трансфера, защото хормоните не бяха наред, а се мъчихме да съм на ЕЦ. Явно пак ще се стигне до Естрофем, но важен е крайният резултат. Аз лично бих отказала трансфер на 9ти ден овулацията......това е несериозно и без кръвни изследвания....В Надежда ли си?
ПП успешният трансфер в Турция доведе ли до раждане?(не е задължително да отговаряш) ❤

Не, във Варна съм в момента
Реално се пада ден 18 от цикъла
Знам, че си има прозорец 16-21 ден да се трансферират.
Може би ще се чуя с лекарката след малко, защото не ми дава мира.

Бременността след трансфера в Турция беше прекъсната в 25гс заради несъвместим с живота порок.

# 439
Мимоза88, смени я тази некадърна докторка.. Първо, при ЗЕТ на ЕЦ , който и аз съм имала, задължително ме викаха на 2-ри ден ( хормони), на 8-ми ден ( при положение че моя цикъл е много дълъг около 35 дни, но док държеше), после 10-12 ден и така. Моята естествена овулация беше на 18-ти ден, а трансфер на 23 ден ( 18+5=23) Хормоните не помня точно кои дни се пускаха, но се пускат, защото по тях се ориентират как расте ЛХ и Естрадиол, отговорни за ДФ и овулация и прогестерона трябва да е нисък преди овулацията, след това вече изписват прогестерон допълнителен и на трансфера трябва да ти е висок. Моят беше около 25 ng/ml. Моята овулация беше таймирана с Хориомон на ДФ = 19 мм, така се спука след около 36 ч и видяхме на ехографа жълто тяло и течност в Дъглас кухината. Жълтото тяло е доказателство, че е имало овулация. Течността не винаги, може да я има и при други обстоятелства. При положение, че си била с ранна овулация (евентуално, не е сигурно) на 9-10 ден от МЦ, трансфер се прави ПЕТ ДНИ СЛЕД ОВУЛАЦИЯТА, , ако ембриона е пет дневент.е. на 14-15 ден. Къде те пращат на 18-ти ден, то всичко ще е минало. Лигавицата трябва да е размер М, трислойна, около 10-12 мм, но всичко над 8 мм е добре. Кактус е права, отложи го този трансфер, ще пропуснете имплантационния прозорец и ще си профукаш ембриона.

# 440
Mimoza, настоявай за кръвни изследвания. Аз също бях на същото място във Варна. Един път не ми пуснаха хормони, нито при инсеминациите, нито при инвитрото, нито един път! Но беше много важно да ме пращат всеки път за хепатит и другите срамни болести. Големи са сладури, но това го приемам за голям пропуск. Да не говорим, че след толкова години ходене по репродуктивни доктори, никой не ми е искал кръвен за прогестерон никога. Поех самоинициатива и три месеца подред си пусках прогестерон на 7-ми ден след ову за да знам какво се случва.
Успех и дано скоро чуем хубавата новина  Flowers Four Leaf Clover

# 441
Mimoza88, отложи трансфера. Салсера много добре ти е написала всичко. На следващия цикъл пускаш на ден 2ри прогестерон и естрадиол. След това настоявай за преглед на 8ми ден, но преди да отидеш на прегледа, още сутринта, пак пускаш естрадиол заедно с LH. След това следенето продължава. По принцип не е задължително да имаш таймираща инжекция, но с тази толкова "кадърна" лекарка, най-добре е да се постави, за да се знае точният момент. Задължително се ходи на преглед отново, за да се види дали ДФ се е спукал(по принцип не е задължително) и се пускат кръвни(ако те са наред и лигавицата е трислойна над 7мм, няма проблем и да не се е спукал фоликулът),  след това се започва прогестеронов препарат и трансфер на 5ти ден(за бластоцист). Успех! 🍀

# 442
Kara12 много се радвам за теб, успех и всичко да бъде по мед и масло до финал 🩷
Днес и аз пуснах ЧХГ 7ми ден на 5 дневен ембрион и ЧХГ е 123.4. Направо не ми се вярва, предния път на този ден ми беше 35.
Ще повторя след два дни отново.

# 443
Благодаря ти!💋
Толкова много се радвам за теб,това е страхотен резултат🍀 пожелавам ти успех до финал🙏🏼

Kara12 много се радвам за теб, успех и всичко да бъде по мед и масло до финал 🩷
Днес и аз пуснах ЧХГ 7ми ден на 5 дневен ембрион и ЧХГ е 123.4. Направо не ми се вярва, предния път на този ден ми беше 35.
Ще повторя след два дни отново.
[/quote]

# 444
Мимоза88, смени я тази некадърна докторка.. Първо, при ЗЕТ на ЕЦ , който и аз съм имала, задължително ме викаха на 2-ри ден ( хормони), на 8-ми ден ( при положение че моя цикъл е много дълъг около 35 дни, но док държеше), после 10-12 ден и така. Моята естествена овулация беше на 18-ти ден, а трансфер на 23 ден ( 18+5=23) Хормоните не помня точно кои дни се пускаха, но се пускат, защото по тях се ориентират как расте ЛХ и Естрадиол, отговорни за ДФ и овулация и прогестерона трябва да е нисък преди овулацията, след това вече изписват прогестерон допълнителен и на трансфера трябва да ти е висок. Моят беше около 25 ng/ml. Моята овулация беше таймирана с Хориомон на ДФ = 19 мм, така се спука след около 36 ч и видяхме на ехографа жълто тяло и течност в Дъглас кухината. Жълтото тяло е доказателство, че е имало овулация. Течността не винаги, може да я има и при други обстоятелства. При положение, че си била с ранна овулация (евентуално, не е сигурно) на 9-10 ден от МЦ, трансфер се прави ПЕТ ДНИ СЛЕД ОВУЛАЦИЯТА, , ако ембриона е пет дневент.е. на 14-15 ден. Къде те пращат на 18-ти ден, то всичко ще е минало. Лигавицата трябва да е размер М, трислойна, около 10-12 мм, но всичко над 8 мм е добре. Кактус е права, отложи го този трансфер, ще пропуснете имплантационния прозорец и ще си профукаш ембриона.

Звъннах й, защото цял ден го мисля това, но не ми вдигна, утре ще звънна пак.
Ако утре пусна хормони, ще се види ли нещо по тях?
Хем ме знаят, че съм супер специфичен и сложен случай и пак си позволяват някакви странни решения, направо съм в шок.
Просто това за хормоните не ми прави впечатление, защото пак казвам, и в турция не ми пуснаха.
Там беше преглед на ден 12 директно, без друг, направо ме извикаха на ден 12, ама тогава беше с естрофем, преглед, 5 дни прогестерон от деня на прегледа и трансфер на ден 17.
Не помня даже дали са ми казали, че ову е минала.
Аз тогава бях решила да не питам нищо и да се доверя. Но сега не мога, нещата са мноооого различни спрямо 3г назад.

# 445
Здравейте!
5 ден след ЗЕТ, имам разстроен стомах и къркорене.
Възможно ли е от пролутекса, който поставям?
Знам, че ранен симптом по скоро е запек, но... моля, споделете мнения. Благодаря!

# 446
Chuhalesi, честито! Прекрасна стойност, нека се удвоява и да завърши с пухкав и здрав финал! 🍀
Мимоза, направо кажи, че искаш на следващия цикъл да направите трансфер, не могат да те принудят да е сега. В Турция е било с Естрофем и там не се следи овулацията, защото такава всъщност няма. Само лигавицата се следи. Много съжалявам за горчивия ти опит и за загубата, но щом при теб работи Естрофем, по-добре на следващия цикъл действайте с Естрофем. Имаш право да настояваш, това е твоето тяло, твоето ембрионче и твоите пари. Успех!🍀
Оливиа, по принцип запек/диария не са симптоми на имплантация. Можеш да пиеш пробиотик, например ЕнтерикЕкол, който е специален за диария или само прахчета Ентерол. Стискам ти палци за положителен резултат! 🍀

# 447
Мимоза, не ми звучи толкова нелепо всичко казано, освен частта за хормоните и факта че нещо няма доминантен фоликул?!
По принцип е добре, както всички са ти казали, да идеш на 2ри ден да пуснеш хормони, по нивата им се ориентират за момента на овулация. Е да, но при мен стана така, че бях на море и изпуснах. Та отидох чак на 10 ден от цикъла ми, имах вече доминантен фоликул и лигавица 8 и нещо. Нахокаха ме, че съм се забавила и ми пуснаха хормони веднага същия ден. Нивото на прогестерон беше още ниско под 1, назначиха ми трансфер следващата седмица, демек на 17-ти ден от цикъла. Отбелязвам, че правя ЗЕТ на естествен цикъл. Нищо таймирано няма, поставям само 4х2 Утрогестан. Та успешен е за сега Simple Smile На твое място бих пуснала хормони и ако всичко е наред и лигавицата е добра, защо не?!

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 01:11 от Chuhalesi

# 448
Здравейте!
5 ден след ЗЕТ, имам разстроен стомах и къркорене.
Възможно ли е от пролутекса, който поставям?
Знам, че ранен симптом по скоро е запек, но... моля, споделете мнения. Благодаря!
Аз бях с диария четири дни много се бях притеснила даже писах в групата за съвет! Но слава на Бога имах положително ЧХГ

# 449
Chuhalesi, ти си отишла на преглед с ДФ и е нормално прогестеронът да е 1ца, щом не е минала овулацията. Моля те, не я подвеждай, трябва да отложи трансфера задължително, защото е обречен. Ти си си имала овулация и пуснати хормони, както и по-горе казах, не е задължително да има таймираща инжекция, но в случая не я ясно дали изобщо жената е имала овулация. Датата на трансфер се определя спрямо деня на овулацията и няма нищо общо с конкретни дни от цикъла!!!!!!! Може да има трансфер на 15ти ден, 18ти, 25ти, 30ти ден....това няма значение, а точният момент на овулацията, структурата и дебелината на лигавицата, както и нивата на хормоните. За мен такова неглижиране и хабене на ембриони е просто жалко, неетично, че и направо подсъдно. Нямам думи да изразя възмущението си!
Освен това по нивата на хормоните на 2ри ден НЕ се ориентират за деня на овулацията, а дали изобщо месецът ще е подходящ за трансфер. Ако прогестеронът е висок, ще се отложи трансферът, защото лигавицата ще презрее, ако естрадиолът е висок, значи има задържан фоликул/киста. Деня на овулацията се определя от следващите прегледи и кръвни изследвания. Надявам се на никоя от Вас да не налага да знае тези подробности, а направо от първи-втори или максимум трети трансфер да се радва на здрава рожбичка! 🍀☀️❤️

Общи условия

Активация на акаунт