НГДЕК - 3

• 33 725
  • 272
  •   1
Отговори
# 120
  • Sofia
Здравейте! Преди няколко месеца на сайта на НГДЕК имаше примерен тест за кандидатстване след 7ми клас, но сега не го намирам. Дали случайно някой го е запазил?

# 121
Здравейте!
И аз се интереувам от примерни варианти или конспект за изпита след 7ми клас. Ще съм благодарна, ако някой е запазил Simple Smile
Благодаря!

# 122
Здравейте,
Споделете, моля, какво представлява този ежегоден театър?

В петък малката е купила билет, но само един. Спрели да ги продават точно при нея. Тя искала да купи три - бяхме й дали пари, защото иска да отидем заено. Но в училището й казали, че спират продажбата и не може да си купи повече. Останалите билети били за учителите.

# 123
Да не става дума за Сатурналиите?
Обикновено се провежда преди Коледа по подобие на събитието в древен Рим - робите стават господари и обратното. Подготвя се представление от целия випуск (по традиция беше 10 клас, но се пообъркаха нещата напоследък и сега е 11 клас), в което учениците играят учителите. Има благотворителна цел. Забавно е, има доста добри попадения. Цензурира се, естествено , но умерено. Същевременно учебните занятия за един ден се водят от учениците. Тази година не се проведе, когато му беше времето. Пак наказания, свързани с това, което се случва в тоалетните явно.

# 124
  • София
Здравейте,
Аз се интересувам дали някой е запазил примерният тест за 5 клас?
Благодаря!

# 125
Да не става дума за Сатурналиите?
...

Да, ходихме. Харесаха ми децата, имаше много успешни превъплащения Simple Smile Хареса ми отношението на учителите и цялата организацията и да, с благотворителна цел е. Браво!

А каква е тази история с тоалетните? И не само. Изглежда се случват някакви неща, които въобще не достигат до родителите или поне до родителите от нашия клас. Хористите се готвеха за представление преди Коледа, което рязко отпадна. До родителите нямаше официална информация защо, а на децата казали, че е заради някакви мизерии, които правели някои ученици!? Коледен базар също нямало заради тоалетните!? Каква точно е драмата с тези тоалетни?

# 126
Очаква ли се (и кога) преместването на училището в сградата на 13.ОУ?
Дали се знае нещо по въпроса?

# 127
  • София
Очаква ли се (и кога) преместването на училището в сградата на 13.ОУ?
Дали се знае нещо по въпроса?

Преместването няма да се осъществи до една календарна година. Договорът със строител е наскоро подписан, но СМР- та не са започнали.

# 128
Здравейте,
Аз също се интересувам от примерен изпит за прием в 5 клас. На сайта явно е имало качен, но в момента не е достъпен. По принцип има ли някаква по-специална подготовка? Ще съм благодарна, ако споделите вашите деца как са се готвили - уроци, помагала?

# 129
Тоалетните за учениците (за учителите има други - заключени за простолюдието, със сапун и тоалетна хартия) винаги са били мизерни, но напоследък някои са решили да се забавляват като са ги "доукрасили". Решението на проблема е, както е присъщо на това ръководство, наказания за всички. Ученическият съвет (всички сме убедени, че по своя инициатива) изготвя график за почистване на тоалетните по класове и се отменят всички планирани събития.

# 130
Здравейте,
Аз също се интересувам от примерен изпит за прием в 5 клас. На сайта явно е имало качен, но в момента не е достъпен. По принцип има ли някаква по-специална подготовка? Ще съм благодарна, ако споделите вашите деца как са се готвили - уроци, помагала?
Дъщеря ми не е правила някаква кой знае каква подготовка. Консулатациите от НГДЕК +  учебникът по ЧО за 4-ти клас бяха достатъчни и то без някакъв голям зор. Тестът вероятно тепърва ще го качат. Всяко дете си е различно, но не смятам, че има нужда от допълнителни уроци и помагала, а просто да се научи добре материала от учебника.

# 131
https://www.facebook.com/100063825420503/posts/pfbid0pjSWFtxvnaN … 6TxpLG7J5b8Uv3xl/
Ден на отворените врати за кандидатстващи след 4 клас.

# 132
  • София
На сайта са обявени и график на дейностите за прием в 5 и 8 клас за учебна 2025/2026, вкл. датите за консултации.

# 133
Примерният тест за 5-ти клас по-късно ли го качват?

# 134
  • София
Имаше някакъв стар вариант качен в предишната версия на сайта. Питайте си довечера на отворените врати.

Общи условия

Активация на акаунт