НГДЕК - 3

• 41 293
  • 308
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
До родителската среща през февруари си ядяха спокойно в класните стаи и никога не им е правена забележка. На родителската среща ни прочетоха новата заповед и вече не им позволяваха да ядат вътре.

В нашия клас направиха официална забележка в Школо до всички преди родителската. Ставало много мръсно и децата не чистят.
Всеки, който тепърва мисли за това училище, е хубаво да знае, че в училището много държат на своите разбирания и порядки. Синът ми е в 8ми клас, постоянно получаваме информация какво не е наред и какво трябва да се спазва. Другият ми син е в друго училище, където почти няма правила. Честно си признавам, че предпочитам НГДЕК в това отношение и нямам нищо против да има малко повече контрол и стягане, особено в пубертета. Да не изпуснем ново поколение, на което всичко му е разрешено и мрънкат за всяко нещо. Хората сме различни, ако не сте с подобно виждане, помислете втори път дали да изберете НГДЕК.

# 301
Синът ми е трета година в НГДЕК. Аз лично съм твърдо За правилата, но да са за всички, а не избирателно. Освен това твърдя, че трябва да се обособи място за хранене на всеки етаж и едва тогава да се въвежда забрана за хранене в стаята. Относно почистването, изобщо не разбирам защо в последния за деня час не биват накарани са си изхвърлят всичко, натрупано под чина, в случай, че сами не са се сетили.

# 302
  • Sofia
Да, определено трябва да има кътове за хранене.

# 303
  • над кукувичето гнездо
Здравейте,
Късно видях инфорамцията за първа сесия на консултация за кандидатите за 5 клас в НГДЕК, която се е провела на 21 и 22 март. Има ли тук някой, който е присъствал и който е склонен да сподели как е протекла тази консултация? Някакви насоки също ако сподели, ще съм благодарна.

# 304
Следващата консултация е 25 и 26.04. Доколкото знам от времето, когато синът ми кандидатсваше, материалът се припокрива.

# 305
  • София
А на мен ми направи впечатление, че на отворените врати и тази, и миналата година Хинковски изрично каза , че материалът не се дублира и е хубаво децата да отидат на консултациите и на двете дати.

# 306
Възможно е.

# 307
Здравейте,
имаме две карирани полички от униформата - 128 размер, които подаряваме, защото омаляха на малката.
Пишете ми на лс, ако имате нужда.

# 308
Здравейте,

Споделете, моля, как се подготвиха вашите четвъртокласници за успешния изпит в НГДЕК?
С учители, с помагала - търся идеи и информация за изпита и подготовката за него. Благодаря!

Последна редакция: пт, 17 апр 2026, 12:12 от Galateya

Общи условия

Активация на акаунт