Психология в Софийски университет

• 1 181
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,
търся леко уточнение за третия компонент от формулата за образуване на бал за Психология в СУ, а именно графата Оценки от дипломата. Освен оценката по Бел от задължителна подготовка, се взима средноаритметичното от сбора на всички оценки по посочените предмети във втората графа ИЛИ се взима най-високата оценка ?

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/priem/priem_za_obrazovate … ultet/psihologiya

Благодаря на всеки отзовал се

Последна редакция: вт, 04 юни 2024, 13:48 от Zhides

# 1
Освен оценката по Бел от задължителна подготовка, се взима средноаритметичното от сбора на всички оценки по посочените предмети във втората графа ИЛИ се взима най-високата оценка ?

Това не е оценката по БЕЛ от дипломата, а оценката от задължителния ДЗИ БЕЛ /това за втората графа/, а относно третата графа :
4. "Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит."
Което значи, че се взима оценка от ДЗИ по някой от тези предмети, а не съотватната оценка от дипломата.

# 2
Освен оценката по Бел от задължителна подготовка, се взима средноаритметичното от сбора на всички оценки по посочените предмети във втората графа ИЛИ се взима най-високата оценка ?

Това не е оценката по БЕЛ от дипломата, а оценката от задължителния ДЗИ БЕЛ /това за втората графа/, а относно третата графа :
4. "Когато в дипломата за средно образование са вписани две оценки по балообразуващ учебен предмет, като една от тях е от държавен зрелостен изпит, а другата – от курса на обучение, за балообразуваща оценка се счита оценката от държавния зрелостен изпит."
Което значи, че се взима оценка от ДЗИ по някой от тези предмети, а не съотватната оценка от дипломата.

Здравейте, набор 06 съм и проявих желание да се подготвям за СУ, специалност психология, като бях с впечатлението, че матура по философия е най-добрия вариант, докато една приятелка не ме светна друго. Да разбирам ли, че ще е по-добре да държа матура по английски език или нешо такова? Доста съм объркана и бих желала малко помощ.

Общи условия

Активация на акаунт