Честа Ангина

• 714
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте.Дъщеря ми е на 7г и явно слабото и място е УНГ.В рамките на месец и половина 2 пъти беше с ангина и на Аб.От няколко дни много хърка докато спи.Беше на 5г някъде когато докторът каза че има уголемена носна сливица,но щяла да го израсте и даде съвет да не я пипаме.Омръзна ми с тези АБ и не знам какво да правя.Старая се да приемат с брат й всекидневно витамини (не изкуственни) но имам чуство че..ако има едно болно дете в училище и мойте са следващите.

Последна редакция: пт, 07 юни 2024, 11:29 от Cvete00

# 1
Дрън ,дрън та пляс ще я израсне .Какъв е тоя доктор.Аз правех много често гнойна ангина като ученичка и извадих сливиците и тоя проблем се отряза като с нож .Един много стар доктор който ми ги извади така казваше ,едни сливици почнат ли да гноясват нищо не става от тях .Изкараш ли три гнойни ангини трябва да се вадят защото те имат гнойно огнище.Сестра ми и с двете деца караха гнойни ангини и не искаше да ги вади ,е поумня извади им ги до сега тоя проблем го няма.

# 2
Пускан ли е гърлен секрет? АБ се предписва след антибиограма.
Къде е водена за преглед?

# 3
Аз също имах период с много чести гнойни ангини в училищните години. Не са ми махали сливиците и съм си добре сега.

# 4
Пускан ли е гърлен секрет? АБ се предписва след антибиограма.
Къде е водена за преглед?
Живеем в Австрия.До сега не са.Лекарката и прави бърз тест за стрептококи и изписва Оспен 750.

# 5
Бързият стрептолинов тест показва стрептококи?
Вижте, минала съм през това, синът ми имаше 5-6 скарлатини, някои минаваха нетипично.
До година-две би следвало да отшуми, но работете в посока повишаване на имунитета й.
След преболедуване пускат ли урина, кръв, титри и прегледи с ехограф, особено на сърце?

# 6
Бързият стрептолинов тест показва стрептококи?
Вижте, минала съм през това, синът ми имаше 5-6 скарлатини, някои минаваха нетипично.
До година-две би следвало да отшуми, но работете в посока повишаване на имунитета й.
След преболедуване пускат ли урина, кръв, титри и прегледи с ехограф, особено на сърце?

Нищо.Явно е време да сменя лекарката.

# 7
Задължително е кръвен тест до 14 дни след приключване на лечението с АБ, задължителен е нов гърлен секрет с растеж и посявка, сутрин, на гладно, с немити зъби и детето да не е пило дори вода. Задължителен е ехографски преглед на сърце при детски кардиолог.
Много е възможно детето да не се лекува правилно и при всяко леко падане на имунитета да се разболява отново, тъй като е носител.
Вижте зъби и венци - здрави ли са? Направете консултация с детски стоматолог. Понякога огнището на стрептококи е в устната кухина.

# 8
Задължително е кръвен тест до 14 дни след приключване на лечението с АБ, задължителен е нов гърлен секрет с растеж и посявка, сутрин, на гладно, с немити зъби и детето да не е пило дори вода. Задължителен е ехографски преглед на сърце при детски кардиолог.
Много е възможно детето да не се лекува правилно и при всяко леко падане на имунитета да се разболява отново, тъй като е носител.
Вижте зъби и венци - здрави ли са? Направете консултация с детски стоматолог. Понякога огнището на стрептококи е в устната кухина.
Зъбите и венците са добре.Ще изискам кръвен..макар че последния път когато искахме ЛЛ каза че не можело току така да искаме освен ако детето не е с температура.За другите тестове явно на частен лекар ще се ходи.Много благодаря за насоките.

# 9
Стрептококът е голяма гад, дълги години водех борба - безмилостна и жестока. Малко родители и лекари си дават сметка колко страшно е, ако не се лекува правилно…
Успех!

# 10
Мили хора, моля ви прочетете за Пфапа синдромът.
При нашето дете се оказа това.
След безброй уж ангини и безброй антибиотици с чисти гърлени секрети стана ясно каква е истинската диагноза.
Проф. Стефан Стефанов и доц. Лисички са запознати със състоянието.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 18:25 от Deschi

Общи условия

Активация на акаунт