Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 26

• 34 464
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!Може ли да ми препоръчате добър хематолог в Пловдив?

# 721
Здравейте, следя на три седмици коагулацята.  Притесниха ме стойностите на д димер и аптт. Фибриноген е добре. Утре влизам в 27г.с мисля че се води начало на 7ми месец. Бих била благодарна, ако някой даде мнение, понеже чак след седмица ще мога да го обсъдя.
Терапия клексан 0.4 има Натаспин 1т.

# 722
Момичета до кога мога да пия клексана в корема? Има ли някаква опасност иглата да стигне до бебето или мога да продължавам в корема да си бия

# 723
Jakito, абсолютно никаква опасност да стигне до бебето. Flowers Hibiscus
Аз със синът ми бих до последно в корема. Буквално 48 часа преди секциото.
Сега също си ги бия там, но напоследък много хематоми си правя и се чудя дали да не почна малков паласките, че да си почине мястото на коремът.

# 724
  • София
Zucchero, в норма си за 3 триместър, няма страшно.

Jakito, биеш в корема докато можеш и докато ти е комфортно. После може паласки, ръце, бедра - някъде, където има поне малко мазничко и можеш да хванеш гънка.

Rocket, редувай, за да отшумят хематомите.

🍀

# 725
Здравейте, имам въпрос понеже от скоро ми откриха тромбофилия. Кои от тези изследвания пускате профилактично през някакъв период от време, понеже ми казаха да си следя коагулационния статус, но не ми уточниха кои точно включва? Прилагам тези от Цибалаб, казаха там да го пускам.

# 726
  • София
Редно е да ти кажат какво да пуснеш. Коя седмица си?
Еднократно се пускат в началото освен генетичните, Протеин С, Свободен протеин S и Антитромбин III.
След това за проследяване се пускат АПТТ, д-димер и фибриноген.
АнтиХа се пуска ако си на терапия с НМХ.
Аспи тест се пуска ако си на терапия с АП.

# 727
Здравейте, аз вече съм ба фракси. Лекарката каза в ръцете и краката да го бия.
Кръвното с една камара лекарства през няколко часа май ще го оправим. Но сега бях на кардиолог за кръвното и установи перикарден излив в сърцето, каза че не е страшен, бебето дърпало протеини. Обаче биохимията ми е добре и протеините също са добре..
Някой има ли идея какъв е този перикарден излив?

# 728
Редно е да ти кажат какво да пуснеш. Коя седмица си?
Еднократно се пускат в началото освен генетичните, Протеин С, Свободен протеин S и Антитромбин III.
След това за проследяване се пускат АПТТ, д-димер и фибриноген.
АнтиХа се пуска ако си на терапия с НМХ.
Аспи тест се пуска ако си на терапия с АП.

16 г.с. съм. Още не мога да се доредя до час при др. Паскалева че да ме насочи към конкретна терапия. АГ ми е назначил за сега фракси 0,4, бях при друга хематоложка за консултация, но нещо не останахме доволни нито аз, нито Аг от заключението, та чакам за при проф. Паскалева. Аг-то ми каза евентуално за Д димер, aPTT,  Фибриноген, INR и Време на кървене да пусна, но исках по-конкретна информация дали само тези са нужни.

# 729
K.k2, аз съм в 20 г.с. и от 8 г.с. се опитвам да се вместя при Паскалева, безуспешно (все няма график, а като питам кога ще излезе за следващия месец "нямам идея, когато ми го даде Паскалева" 😒. Първата ми консултация беше с доц. Динева, но накрая сметнах, че не е нужно да се разкарвам до София и се консултирах с доктор Лилия Соколова, която беше изключително отзивчива и е на разположение постоянно във Вайбър. Даде ми насоки какво да пусна и ще тълкуваме резултатите, след като оздравея (с настинка съм и от нея д-димера ми е скочил).

Моят съвет, след моя опит, е да си направиш консултация бързо, без да чакаш Паскалева (която явно не иска нови пациентки 🙃, или няма наистина време).

# 730
K.k2, аз съм в 20 г.с. и от 8 г.с. се опитвам да се вместя при Паскалева, безуспешно (все няма график, а като питам кога ще излезе за следващия месец "нямам идея, когато ми го даде Паскалева" 😒. Първата ми консултация беше с доц. Динева, но накрая сметнах, че не е нужно да се разкарвам до София и се консултирах с доктор Лилия Соколова, която беше изключително отзивчива и е на разположение постоянно във Вайбър. Даде ми насоки какво да пусна и ще тълкуваме резултатите, след като оздравея (с настинка съм и от нея д-димера ми е скочил).

Моят съвет, след моя опит, е да си направиш консултация бързо, без да чакаш Паскалева (която явно не иска нови пациентки 🙃, или няма наистина време).

Да, и аз за втори път опитвам да запазя но нещо все не се получава. Не че толкова натискам да съм при нея, но моя гинеколог много държи и настоява консултацията да е с нея, иначе общо взето не зачита май становище от друг хематолог.

# 731
  • Ст Загора
Е Паскалева има смесени мнения за нея.
К.к2 , защо не пробваш Тончев, Лисичков или Веселина Иванова?

# 732
Ако не зачита становище на друг хематолог, да ви запише час той.
Аз нямам нервите да звъня нон стоп. Имам нужда от консултация сега, днес!!! Защото нещо ме притеснява и не е нормално да чакам с месеци.

С предната бременност кръвотока ми се влоши малко след 20 г.с., при Паскалева успях да отида в 27 г.с.. Това е месец и половина, които може би бяха решаващи!
После вече беше късно тепърва да се оправя тоя кръвоток, след като детето изоставаше много.

Та така...

П.П. Паскалева може да е много добър хематолог, но ако можем да разчитаме на нея. Ако я няма, когато ми трябва - за какво ми е

# 733
Ако не зачита становище на друг хематолог, да ви запише час той.
Аз нямам нервите да звъня нон стоп. Имам нужда от консултация сега, днес!!! Защото нещо ме притеснява и не е нормално да чакам с месеци.

С предната бременност кръвотока ми се влоши малко след 20 г.с., при Паскалева успях да отида в 27 г.с.. Това е месец и половина, които може би бяха решаващи!
После вече беше късно тепърва да се оправя тоя кръвоток, след като детето изоставаше много.

Та така...

П.П. Паскалева може да е много добър хематолог, но ако можем да разчитаме на нея. Ако я няма, когато ми трябва - за какво ми е

Права сте. Ще задействам нещата при някой друг лекар.
Е Паскалева има смесени мнения за нея.
К.к2 , защо не пробваш Тончев, Лисичков или Веселина Иванова?

Благодаря, къде практикуват те и някаква връзка имате ли да ми дадете?

# 734
  • Ст Загора
Вижте първа стр .
Тончев или в МЦ Калчев или онлайн в , medrec m
Веселина Иванова в МЦ Калчев или в healee
Лисичков в НСБАЛХЗ - Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания

Общи условия

Активация на акаунт