Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 5

• 32 088
  • 725
  •   1
Отговори
# 615
MayaJane, какво ти казаха за шийката, добре ли е? На мен последния път ми беше 32.5, другата седмица пак ще ходя и ще я измерят. Всъщност, до кога трябва да я мисля тая шийка? До коя седмица я мерят и има най-голям риск да направи проблем? Аз забелязвам, че всеки път в супер различна дължината ѝ 36,39,30,32.5, всеки лекар различно я мери, ама всички казват, че е супер.

Mommy, 2мм дори не ги отчете като разликата докторката и без да гледа предишните резултати каза, че е добре. Ами да ти кажа май каза, че е последно мерене. За вбъдеще ми каза, че ще започнат по чести видеозони/ехографи, от 28ма нататък, но мисля 3 като цяло са тук предвидени. То аз имах един на 8ми Юни и следващият е чак през Август.

Моето бебенце не иска да си покаже пола 😁 пак беше със скръстени крачета😁😁👏🏻👏🏻, от един отбор сме👏🏻👏🏻 понеже голям зор беше от роднините да чуят пол в 20та седмица, аз реших да им уважа желанието,  въпреки, че предпочитам да е, когато се роди бебето. Та официално ще си почакат 😂

# 616
Момичета, контракция е, защото коремът се стяга. Просто се измества в посоката, в която е бебето. Аз го усещам стегнат. Така е минута и после ме отпуска.

Гащеризончетата ми бяха много удобни с близнаците. Но сега не съм пазарувала дрешки за малката. Имам общо 3 неща - 1 гащеризонче с лента за глава, 1 зимно чувалче за кошницата за кола и комплект чорапки. Нищо друго.

Плочки на корема от много отдавна съм нямала, въпреки че беше стегнат преди да забременея. Ама аз и не тренирам от години.

Помпа за кърма - 1 електрическа на томе типе или медела ще взема. Ръчните не ми харесват. С близнаците ползвах активно един месец и после купих още една електрическа, да става по-бързо цеденето. Помпата трябва да имитира естественото сукане на бебето. Иначе се обезсмисля. Гледайте това при покупката.

Аз сега гледам за камера за видеонаблюдение и не мога да си избера. Много се затруднявам.

# 617
Здравейте, да ви попитам нещо, имаше майче с кафяво зацапване, какво се случи? Току що видях, че съм зацапала и много се притесних, лекарката каза да не се притеснявам щом няма болка и контракции и направо не знам какво да правя.

# 618
Isibel При мен имаше 2 дни кървене (еднократно всеки ден) и причината беше леко отлепяне. Но това се установи на преглед. Иначе лежах 6 дни и после се оправи всичко. Бях в 8 г.с.

Прегледаха ли те или това е становище само по телефона?

# 619
Здравейте, да ви попитам нещо, имаше майче с кафяво зацапване, какво се случи? Току що видях, че съм зацапала и много се притесних, лекарката каза да не се притеснявам щом няма болка и контракции и направо не знам какво да правя.

Същото ми се случи 2 пъти. Първия път по тел. ми каза да наблюдавам и да не се тревожа. Но аз се шашнах и отидох на частно. Вс беше ок, изписа ми утрогестан, но не ми понесе добре и след няколко дни го спрях на своя глава.
Втория път просто пих но шпа и почивах повече, беше еднократно, не звъннах на док., беше преди няколко дни, а днес бях на преглед и всичко е ок, даже забравих да му кажа, беше много оскъдно 1 капка.
Следи се и ако се увеличава и продължава или имаш болки иди на док.
И лежи повече.

# 620
Ани, по телефона.
Суити, много ме успокои, ще лежа и ако нещо ме притесни ще отида някъде на преглед. Тъкмо се похвалих с активността тези дни и то какво стана.

Последна редакция: ср, 26 юни 2024, 14:03 от Isibel

# 621
Моят съвет би бил да уведомявате и консултирате с АГ за всичко, пък  БГ Мама нека бъде за успокоение и допълнително споделяне. Всяка бременна е различна, всяка бременност протича различно, едно зацапване при една може да е различно от зацапването при друга.

На мен ми предстои обременяване с глюкоза.. на АГ-то не ѝ харесаха резултатите ми от ПКК за обикновената ми захар на гладно, 5.22, което е леко над границата за нормална глюкоза.

Някой да е имал също висока такава, а пък след ОГТТ резултатите да са отрекли гестационен диабет?

# 622
Според мен 5,22 е абсолютно нормална кр.захар.
Simple Smile
И ест. всеки си слуша докторите.

# 623
Благодаря, Шишарче, подържам връзка с АГ -то си, според лекарката засега няма повод за притеснение и ако се засили, при болка и/или прясна кръв да търся спешна помощ. Тук споделих, защото не ме свърта от притеснение, надявам се всичко да е наред, ще лежа и наблюдавам.

# 624
Кръвта може да е от хемороиди или раздразнена вагинална лигавица.

# 625
Според мен 5,22 е абсолютно нормална кр.захар.
Simple Smile
И ест. всеки си слуша докторите.

Sweety не е точно така, когато се касае за бременност. Хормоните бушуват и не е за подценяване дори малкото отклонение. От най-различни доктори чувам, че над 4.5 пращат за обременяване.

Може действителност при мен да са касае за по-висока граница, но и TSH-то ми е на горната граница от 3.01 µUI/mL при рефферентни стойности за бременни в 4 - 6-ти месец 0.2–3.0 mIU/l, не бих рискувала захарен диабет на детето ми за цял живот, ако действителност се касае за някаква дисфункция. По принцип по-логично ми е да се касае за фалшива тревога, тъй като аз сладко рядко ям, някой сладолед навън с приятелка, 2-3 блокчета шоколад в седмицата. Газирани напитки със захар аз не консумирам, най-много захар би дошла при мен от бяло тесто, ориз, макарони и картофи. Но нали затова се следим при лекари, да ни насочват. Надявам се всичко да е наред!

# 626
Винаги преди да се направи следваща стъпка всеки, отговорен за здравето си човек, ще попита медицинско лице.
Аз вярвам, че в момента телата ни се променят изключително много и е нормално всяка от нас да има различни усещания. Трудно е обаче на живо да се прецени дали определено усещане е такова, каквото изглежда, пък камо ли по форумите.
Аз лично разбрах, че стягането и отпускането на корема е контракция.
Но също четох, че в най-долната част (триъгълника) може да има стягания, опъвания, тъй като се разтяга матката, но това дали е контракция - не мога да кажа. Като обясних на АГ каза, че си е контракция и е необходимо да се предприемат мерки. Четейки в нета - не е контракция. Ходих на преглед в Пловдив, че нямах голям избор понеже заминавахме, там казаха, че контракцията е стягане на целия корем, не само на част от него..иди разбери....

Та моя си АГ по телефон изписа лекарство за това. Слушам го. Няма да навреди. Засега положението е овладяно.

# 627
Шишарче, направи обременяването, не е нещо страшно или прекалено гадно по спомен, но отнема доста време. Така или иначе много лекари го правят профилактично в края на втори/началото на трети триместър. Другата седмица ще попитам кога ще го правим и при мен. Иначе моята глюкоза беше 4,13 преди две седмици и не ми казаха нищо.

И, разбира се, че ще се консултираме с лекарите си при притеснения, но няма как за всяко стягане или лека болка да ги притесняваме и да бягаме по спешни кабинети. За мен обаче зацапването е такова притеснение, с което бих отишла на спешен кабинет. Вероятно не е нещо страшно, но нямаше да мога да спя без да знам, че всичко е наред.

# 628
Шишарче, има бременни, които са слаби и не ядат сладко и пак развиват ГД.
Божа работа е, а също и ген и т.н, ест. и начин на живот.
Отиди, неприятно е, но не е нещо кой знае какво.
Миналата ми брем. бях 1 път с около 7, правих обременяване, вс беше наред. Може би моментно се беше вдигнала, от неподходяща храна предната нощ или дори от притеснения.
Според мен ти е ок к.з., но иди ест. и си направи изследв. Стискам палци!

# 629
Шишарче, направи си изследването и си отдели поне два часа. Не е толкова неприятно. Глюкозата се изпива точно за минути. Първо ти вземат кръв, пиеш и на всеки час ти вземат кръв още два пъти. Правих си го преди да забременея.
Глюкоза на гладно над 5 при бременност го водят за проблем. Имай предвид, че глюкозата се увеличава и от стрес, от притеснение, ходене при самото изследване. Но също така не се вдига само от захар, сладки неща и газирано. Основно се вдига и от консумацията на т.нар. бързи въглехидрати - бяло брашно, картофи, ориз, макаронени изделия, пържено и олио, чипсове и т.н. храни. Не е задължително при теб да е диабет.
Направи си изследването и не го мисли. Неприятно е за минути.
Днес бях на втора(трета фетална) бебето е добре. Всичко му е както трябва. Не получих такива хубави снимки като вас... Някой беше споделил снимка на крачета... Моята снимка е като от прост ехограф. Много се разочаровах. Радвам се, че бебо е здрав, ама много се надявах на снимката.
Шийката ми я мери 49 мм. Някакъв кръвопоток на едната тръба нещо не бил наред, та си продължавам с акарда.
И сега нещо смешно да ви разкажа. Количка, която са ми дали седеше в гаража ми и днес я извадих оттам с идеята да я сгъна и прибера... Трябваха ми 30 минути, за да разбера как се сгъва. Голяма мъка ми беше. Към количката има и кошница за бебе. Нея нямам намерение да я използвам, но и намерих приложение веднага
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт