"МАРТЕНСКАТА ни дружинkа става на 1 годинkа!"

• 7 054
  • 275
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте  Hug

АМ давам вечер, но по-късно - към 22ч. с бисквитка - Ема изпива около 210 мл. Давам и сутрин рано - към 5:30 - около 240 мл - ами иска си го детето, не знам дали по навик или огладнява, но си търси млякото  Rolling Eyes За сега не мисля да я отказвам насила.

Иначе за прясното мляко нашето педи смята, че може след годинката да започна да давам в десерти. Каза в началото да разреждам 50:50 с вода. Но да не замествам АМ с прясно мляко.

# 61
Нашият режим е следният: 8:30 попарка или друго, към 10:30 малко пресен сок (киви, ябълки) около 100 гр макс, 13:00 обяд от кухнята 1/3 от супата + цялото основно, + малко плодове настъргани или плодово пюре, 17:00 десерта  от кухнята или каши всякакви, към 21:00 най-късно АМ с 2 бисквитки. Моята девойка много рано отказа нощното хапване - още като беше на около 2 месеца и половина.

А като се замисля може и аз вече да съм въвела прясното мляко без да искам от кухнята с десертите  newsm78

# 62
Като чета за вашите режими на хранене и мисля че моя нещо не е много ОК  newsm78 Аз към 8:00 давам 240мл АМ, после към 11:00-11:30 попара или кус-кус, към 13:30 половината супа + основното от ДК, следобяд десерта и към 20:30 210мл АМ, тук-там давам плод и прясно изцеден сок. Май ще трябва сутрешните да ги преосмисля  Thinking
Зори и аз избрах торта от 100гр. , но доста бързо, тъй като направих грешката да отида с нашият тати... а така ми се искаше да се почудя  Joy 

# 63
  • София
Нямам търпение да се похваля- получихме си играчката от Памперс. Жирафа изглежда страхотно, чакам Мони да се събуди да го разфасова. Grinning

# 64
  • София
gabi666 Ейййййй, супер Grinning И аз днес трябваше да пусна за жирафа и си мислех дано пристигне до рождения му ден Joy
Вашия точно на време  Wink дойде Hug

Като говорите за млеката Аз не давам още прясно, а Ам яде постоянно Blush
Та да ви питам:
Вие давате ли да пият мляко или нещо друго на бебоците-легнали
Ние като се кърмехме вечер се кърмехме легнали и сега през нощта като му дам АМ / ние ядем и нощем Embarassed/ му го давам да си го държи и да си пие newsm78 а знам, че са големи да ядат легнали Thinking
Бъркам ли newsm78

# 65
  • София
Днес ако знаете как щяхме да катастрофираме ooooh!
 Тъкмо свалих Денито от стола да го кърмя, че пищеше от глад
Пускаме се по бул. България от Бояна и на пресечката за към Драгалевци излиза един камион без да се огледа и ни засича Shocked  Аз само усетих, че Любо набива спирачки , обаче не ги пуска , а нищо не виждам, само се свих над детето Sad и усещам как колата завива и си викам , е сега ще се чуе ТРЯС точно от към моята страна ooooh!/Ние сме зад шофьора/ и изведнъж спираме-ама към 10 метра спирачен път Shocked И тоя от камиона се държи за главата ooooh! А Любо се е опитал да го заобиколи и спряхме диагонално на камиона, ако не го беше заобиколил, щяхме да се удариме ooooh!

Та така премеждия, слезнаха ни сърцата в гащите Crazy

# 66
ketito разбирам те чудесно, но важното е че сте се разминали успешно.
А за яденето Ники също пие млякото легнала, но аз и държа шишето  Rolling Eyes и си мислех дали не е време за вземе тя инициативата, но не  Naughty глезанка си е тя, трябва да я гушкам и да и държа и млякото, и водата и сока... а другите май отдавна сами пият.

# 67
Здравейте!

Криси още е с хрема Sad Иначе Т няма, играе си, не е отпусната. По съвет на Ади, помолих мъжа ми да купи Коларгол на връщане от работа. Капнах й веднъж до сега. Довечера - пак.

Нашият режим е:
6.00-6.30: кърмене, което скоро мисля да премахна;
9.00: попара, кус-кус със сирене или качамак със сирене;
13.00-13.30: месна/постна (с 1 жълтък) манджа
17.00: кисел или каша
към 20.30 - бисквити с кисело мляко после се кърмим и заспива

Нощем вече пие липов чай (от 5 нощи насам) по около 150-200мл за цялата нощ.
Плодове през деня яде, когато се събуди сутринта, после преди следобедния сън и понякога й слагам в кашата или кис.мляко. Днес напр. е изяла 1 ябълка, 1 круша и половин банан.

От пресните млека аз не съм си избрала още какво ще давам. Гледам обаче, че зълва ми дава Верея (но не съм обръщала внимание с каква масленост). Ние за нас купуваме на Герма - и киселото и прясното мляко.

# 68
ketito, слава богу, че сте се разминали само с уплахата  Praynig

# 69
ketito, много неприятно изживяване сте имали.  Rolling Eyes
Важното е, че сте се разминали без последствия!  Heart Eyes

Аз като ви слушам стигам за пореден път до извода, че Вики хапва много малко през деня и сигурно затова нощем си наваксва. Днес се опитах да променя това и го хранех когато го хванех на кеф. Сега преди да заспи ще му направя бисквити с АМ. Дано да го държи по-дълго спящ. И няма да се мъча да го отучвам от ядене нощем. Все някога ще се научи сам. Дано да е по-скоро!  Laughing

Ние не ползваме Памперс и ми е любопитно що за жиравчета сте получили. Моля, фото!  Sunglasses

Нашето столче за кола е на Cangaroo. Много хубаво и удобно, но...вчера се разскърца. (?!)
Надникнах под подплатата и видях, че цялото е уплътнено със стериопор и точно той скърца така ужасно. Незнам какво да направя за да отстраня този ненрвообразуващ звук. Надали гаранцията важи за подобно нещо, а и не помня имаше ли гаранция...

DessyM, какво е Коларгол?
Дано Криси бързо се възстанови. Хубаво е, че даваш толкова много плодове.

Аз не съм решила нито какво кисело, нито какво прясно мляко ще давам. А май и аз съм ги въвела покрай частните кухни...
Моето педи ми каза ако искам след годинка да давам кис. мляко, но за прясното да почакам....

# 70
Привет,
Кетито, радвам се че всичко се е разминало!

За режимите - ние сме така:
8.00-8.30 каша, попара, кус-кус
10,00 - плодове, сок
12,30-13,00 1/2 от супата от кухнята + цялото второ
16,30-17,00 - десерта от кухнята+плодове
20,30-21,00 - 210 мл АМ + 3 бисквити Закуска

През деня само си пие вода и си държи солетка за гризкане, но вечер млякото - гушната в мен и си стиска юмручетата докато не го изпие. Много го обича това мляко и няма да й го махам докато тя сама не го махне.
Прясно мляко съм въвела от детската кухня. Кисело й давам - Верея 2%.

Мишеле
, Коларгол са капки за нос. На Вики й действат много добре. 2 пъти й пресичат хремата преди да се е развила още.

Вики заспа, ще трябва да свърша малко домакинска работа.
До утре и лека вечер от мен Simple Smile Hug

# 71
Привет
Ели също вече яде кис. мляко , прясно мляко и белтък Sick благодарение на ДМК.
Нейния режим е:

6:30 -    100-150мл Ам(но не всяка сутрин , а само ако заспи преди 21ч)
9:30-10:00 кисело мляко с плодове , кус кус или плодове с грис и сирене . Попара не давам Naughty
13:00-13:30 - обяд 1/3 супа , второ   (но вчера изяде цялата супа и второто #Crazy
17:30-18:00 десерта от кухнята и малко солети( понякога ) ,плод или бисквитка
20:00 остатъка от супата с малко сирене (вместо хляб , защото него си го чопли сама от филийка)
21-21:30 -кисело мляко или АМ (200гр)
Сокове и давам много рядко.Предпочитам (или по-скоро тя) да си ги яде сама.Но са като десерт , а не между храненията

Казаха ми Че "Елби" било най богато на въпросната бактерия.Аз давам възможно най -кучите марки , защото са с най-кратък срок на годност , което означава , че нямат стабилизатори и нишесте. Thinking

# 72
  • София
mishelle И аз като прах тапицерията видях че същността на стола е стериопор  Confused Той между другото се маха. не ства ли да сложиш нещо М/у него и пластмасата newsm78 то от там идва скърцането.
Например малко парченце плат, дунапрен или лепенка за рана тук-там newsm78

Пробвай, но внимавай да не счупиш стериопора Peace

# 73
  • София
Румчето Днес се записах при Панайотова. Много са мили и тя и сестрата Hug

Мерси  bouquet

# 74
Кетито, голям ужас сте преживели, добре че е бил малкия дявол, да ми го пазите зетя, че иначе ще си го прибера Grinning

Като чета какви режими имате, ми иде да скоча от терасата Rolling Eyesсега ще ви напиша нашия. ама не се смейте много...

сутрин към 9 и половина - закуска - овесена каша с плод или плодове пюре с бисквита - яде не повече от 10-ина лъжички

към 10 - 10:30 се кърмим за приспиване /на това му викам "сйекънд брекфаст" - както казва Пипин от Властелина на пръстените Wink/

към 13:30-14:00 - велик обяд от 100-130 гр. пюре /задължително готвя нещо, тя е меко казана отвратена от творението ми и яде едно от трите пюрета на Гербер, които признава/

15:00-15:30 - кърмим се за приспиване /като се събуди понякога пробутвам настъргана ябълка или банан/

към 19:00-19:30 - вечеря каша - пак стотина грама

към 20:30 лягаме и я кърмя, следва нощ в която я кърмя минимум 5 пъти / в най-лошите случаи се буди през 20 минути по часовник/

А иначе как преминава едно хранене - ако има някой  с мен, аз я водя за ръцете, а въпросния някой ни преследва по петите с лъжицата  и й бута в устата / ако сме навън се спираме да си събираме камъчета, да ровим в пясъка и така нататък/, ако съм сама - изнасям цяло представление /като истинските - минимум 1 час/ с играчките, правя и мюзикъли до прегракване. Единственото, което тачи е хляб - умира да джвака коричка хляб и поне преодоляхме проблема с повръщането от парченца, пропи и вода, но соковете още ги презира.

Общи условия

Активация на акаунт