Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 683
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Вики, нещо като твоето описание имам предвид. Те са най-различни разновидности от това, което виждам.

Да, във Вита си дават, ама ще си взема кремче и аз, вероятно и други неща. Малко ме дразни, че там няма хладилник.

# 436
  • София
Нямат хладилник, а май и помпата няма как да се стерилизира, ако се изцеждаш и се хвърля кърмата, а не се дава на бебето.

# 437
Вики, нещо като твоето описание имам предвид. Те са най-различни разновидности от това, което виждам.

Да, във Вита си дават, ама ще си взема кремче и аз, вероятно и други неща. Малко ме дразни, че там няма хладилник.

Нямат хладилник, но дават да си прибираш неща в този на етажа и ти ги носят, когато поискаш. Аз съм на режим и закуската ми предимно е моята храна, не съм имала проблеми с това.

# 438
Аз се приготвям да тръгна с две средноголеми сакчета. В единия искам да има еднократни гащи, превръзки 3 пакета, 3 подложки за легло, Б пантен и мустела за зърна, цикатридина спрей, бутилка спрей за облекчаване при пишкане, сил. зърна, мокри кърпи, помпата (като я дезинфекцираме и разузнаем как се ползва) с шишенцето към нея, протектори за изтичане на кърма. Има още т.хартия и сухи кърпички. Мисля да сложа и свещички профенид, щом са полезни. Също се чудя дали да не взема и едно стъклено шишенце. Ако нещо стане, то да стои в хладилника и с другото шишенце от помпата само да се дабавя коластра/кърма (след охлаждане).

В другия сак: 3 нощници, може и 4 (щом казвате, че се цапат така бързо), халат (представям си че може да се седи и само по бельо и халат, въпреки че той е с дълъг ръкав, но да имам там нещо с д. ръкав), пам. бельо, сутиен 1-2, несесерче за мен, хавлиени кърпи х 2 мънички за компреси, джапанки, кърпа за баня. За малкия човек: 3 мус. пеленки -  стават, както казахте, за постилане, за повиване, за загръщане.

В този сак слагам и зарядно и пауърбанк, слушалки. Последните две са едни полезни предметчета, защото например невинаги имате удобен контакт, а батерият хвръква бързо.

Бих си взела и храничка и водичка, и айрянче. Но трябва да разбера има ли хладилник.

Отделно в една чанта: памперсите и.мокрите кърпи, които ми искат.

Обмислям да си взема и портативен вентилатор, на батерии.

Както виждате, като добра ученичка съм попила всички добри съвети, които сте споделили :* По-добре да ме гледат странно със свръх багаж, но да ми е една идея по-удобно, отколкото да мрънкам и да правя списъци на мъжа ми... А то сме и в друг град.

# 439
Само за помпата нещо да вмъкна - излишно е да я стерилизирате вкъщи, защото тя няма да остане стерилна до момента на първото ползване. В болницата ще ви я стерилизират, когато дойде време. Пиша го това, защото и аз бях в чуденка как да постъпя и питах конкретно за това една от старшите акушерки в болницата.

# 440
Здравейте, наминавам от септемврийската тема да вмъкна, че при предишното раждане си бях взела стерилизатор, само първото ниво (основата) без това високото нагоре, и така си стерилизирах помпата. И още нещо, аз не я бях разучавала предварително и при първите ползвания нищо не успях да направя, докато не видях, че има едно силиконово клапанче, което реално прави вакуума…. Та всички джаджи са й нужни 😂

# 441
  • София
Стерилизатор не смятам да мъкна.

Ще се поинтересувам как стоят нещата. Някой в тема (не помня коя) беше дал идея за малка ЕЛ каничка. Пак е вариант, ако в болницата няма.

# 442
Какви нощници за кърмачки сте си взели? Може ли линкове?

# 443
# 444
Наде и аз прочетох мнението за малката ел. каничка и поръчах. Най-малката ,която намерих е 600мл и очаквам да пристигне тази седмица Hug
И аз ще взема “чанта” , “несесер” не знам как се води за повиване.. при поръчката на Бепантен ми я изпратиха ,като подарък Grinning

# 445
Ако сте секцио първият един и даже два дни вливат антибиотици, при мои приятелки и за целия престой. Зависи кое как и самата кърма не се дава не бебето. Лекарят ще каже. Те си ги хранят с адаптирано, което си приготвят в детска стая. Аз с баткото нямах забрана да кърмя след секциото и все пак на третия ден си го закърмих, по мое настояване не му даваха и адаптирано, но идваха да го взимат и теглят след ядене. На изписването беше си качил. Сега много няма да се зоря и да настоявам да не дават адаптирано, че с първото бях майка орлица на тази тема и си го отчитам като фиксация. Помпи и стерилизатори не бих взела. Веднага след раждането ще си стимулирам сама гърдите по описанията от книгата на Хедра. В определени болници идва и консултант по кърмене, който ще ги провери и ще ви обясни. Бих си взела обаче едно стерилизирано шишенце от вкъщи. Него ще го ползвам, ако бебето е гладно и сме в колата на прибиране. Защото както споменах ще раждам на близо 2 ч от дома. С баткото точно в деня на изписването ми слезе млякото и в колата гърдите ми бяха камък, а почти нищо не изтичаше. Някак удържахме до вкъщи, ама тогава се хванах да стерилизирам помпи и шишета, сега ще го направя предварително.
За детските дрешки, почти нищо не съм си купила, всичко е от приятелки и е страшно много според мен. Изпрах ги и ще ги сортирам и изгладя. Не обичам гладенето, но за бебето е приятно, защото докосвал всяка дрешка по отделно опъва се хубаво и се сгъва и подрежда. И с предното бебе лежах и сега пак се пазя, но за това се отпускам, защото ми носи прекрасна емоция. На синсей дрешките са умалени да знаете и от тях и аз поръчах 62 размер, имам и 56ти, но са доста малкички. Разбира се зависи и колко голямо бебе ще се роди. С баткото имах силни опасения да не родя недоносено детенце и бях купила 48 размер, изобщо не се наложи да ги пера. Той се роди едричък и 56 размер го е носил една седмица. Другото, което се сетих е че получихме и много дрешки подарък с баткото, включително и приятел на мъжът ми беше подарил козметика и шишета за бебето 🙃. Та в един момент имахме от всичко по много.
Аз обожавам муселиновите пеленки и бях взела доста, както и сега съм взела новички повечко. Може да се повие, завие, да се постеле и да легне бебето, като го давате на някой да го гушне да го дадете с пеленката, на повивал има слагам по една, както и върху хавлийката за къпане. Гнездото също го застилах с една муселинова пеленка, баткото нямаше рефлукс, но си му изтичаше по малко мляко и така сменях само пеленката.

# 446
Аз си взех 2 такива https://gyokovi.shop/collections/damski-noshtnici/products/damsk … tnica-karmachka-2. Малко са плъгнички, не са ефирни...

И две с Мечо Пух от Pipilota.bg. Не са нещо уау, копчетата 1-2 бяха тръгнали.

Ама с тези два сайта ме беше наспамил фб. 100 % памук са, не са на извънземна цена, бях в период на лудо онлайн пазаруване Grinning Та каквото е, такова...

# 447
Аз ще съм във Вита и мисля и аз само кремче да взема и дрешки да си го прибера после. За вкъщи не знам дали да не си взема сутиен за кърмене. Просто ще ходя без 😀

За имената - каката не е на никого и е толкова обичана и обгрижвана, момъка също няма да е. И двете роди са безкрайно наясно, че уважение не се засвидетелства с това да кръстиш детето си на някого. Уважението се показва цял живот - резултат от години любов, грижа и отношение. Нямам и представа как ако уважаваш някого в главата ти е какво наследство ще ти остави или дали ще остави - някак неуважително ми е.

# 448
Lallzz, ако си без сутиен, ще ти е трудно да закрепваш подплънките за кърма (няма да има какво да ги държи), имай го предвид 😘

# 449
  • Пловдив
Синковецът е кръстен на свекър ми - нямах желание, против съм тази "традиция" на "унаследяване" на имената. Всички са наясно с това, реших да угодя на мъжа ми /който е прекрасен партньор и родител/ - това беше негово желание.
Сега не сме умували име. Коментираме някакви, но нищо конкретно. Ако беше момиче щеше да е Яница ❤️.

Относно да ви се показва как да кърмите, да ви стерилизират шишета и т.н., проучете нещата как стоят в конкретната болница.
Че на приказки и в тази, която раждах има всичко и правят всичко, на практика не е така.

Общи условия

Активация на акаунт