Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 620
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
При мен лошото е , че съм на максимална доза коринфар и днес се появяват.Дано да е нещо временно.Утре съм на тонове и ще видим дали ще излезне нещо.
Аз съм сутринта на тонове , а тези по-силните ги получавам предимно следобяд.

# 481
  • София
При мен нищо няма, дано така си и остане. Като съм на тонове ще попитам за какво да следя.
Бебето не знам дали е надолу слезнало, като ти е за първи път, всичко ти е ново, но имам чувството, че тези крачета ще ги усетя в шията. 😃  Главата онзи ден я усетих ниско много, както описва vondito.
Отляво на корема долу имам някакво странно усещане за разтягане.

# 482
Днес бах на третата ФМ 34г.с., бебето се е обърнало главично (на последните 2 прегледа беше седалищно) тежи 2750. Всичко друго е наред, утре имам час при следящия АГ и ще коментираме раждането и ще изберем дата,ще взимам и 45 дневния болничен.

# 483
Момичета, аз в коя седмица съм ? 😀 вижте колко ми е забил мозъка. Значи водя се 33+2 - демек съм в 34та нали? Защото по appа и някакви калкулатори изписва “ вие сте в 33та г.с., през тази седмица бебето е …кг…см…. Бла бла. И сега това много ме затормози понеже трябва да знам колко време имам за ваксината и до  кой юли реално мога да в сложа - още съм с болно гърло 😐

# 484
Болезнени контракции нямам (то и от другите май нямам). А тези усещания за бебето супер ниско ми се струват адски лъжливи. И с първото имах и сега имам от време на време усещане, че е страшно ниско, ама с първото накрая това беше част от официалната причина, че бебето не слизало. Така че се чудя какво по-слязло усещане да очаквам като слезе Joy

Lallzz, и аз така знам, че си в 34та, но и на мен аппа и калкулатори така ми го пишат

# 485
Момичета, аз в коя седмица съм ? 😀 вижте колко ми е забил мозъка. Значи водя се 33+2 - демек съм в 34та нали? Защото по appа и някакви калкулатори изписва “ вие сте в 33та г.с., през тази седмица бебето е …кг…см…. Бла бла. И сега това много ме затормози понеже трябва да знам колко време имам за ваксината и до  кой юли реално мога да в сложа - още съм с болно гърло 😐
аз по приложенията съм 34 и на ФМ така ми пише, само калкулатора в бременност.бг ги дава напред което ме обърква, но си гледам датите

# 486
  • Пловдив
Frisu, в държавна болница е желателно да си носиш спално бельо и самия персонал си го казва обикновено.

Mama2288, майка ми е 51 набор, жива и здрава да ми е, като е болен все тя го гледа, като ми се налага също. Едно време такъв беше периода, че не сме имали време да сме много заедно, но днес разбирам какво е да имаш майчица и се занимава с него, и го разхожда и нейният чай /попара/ е единствената по рода си. Вкъщи ако му направя само я поглежда пренебрежително /а започнах да му правя, след като видях с каква охота яде при майка/, прекрачи ли прага при баба си и крещи, че иска чай 🤣

# 487
Вашите бебоци активират ли се при запис на тонове? Даже изрично питах при всяко мърдане ли да натискам или на клъстер, че много се активира от всички страни и май това прекъсва записа по някакъв начин?? Чудех се дали самата апаратура не му действа някак си по този начин?? Шума, стягането на колана (въпрке че то е минимално), това че бяхме пътували... Сестрата дори извика доктора да погледне вършат ли работа тези записи..

По едно време си викам "ако извадя телефона и се приготвя за видео, сигурно ще се кротне, както прави обикновено" 😄

# 488
И при мен има болезнени контракции от два дни, но нищо регулярно до момента и нищо което е сериозна болка както казват, че се усеща при вече започнало раждане.. боли ме като при лека менструация.. мисля, че е възможно да са от самия корем раздразнен е, от два дни ми се гади и ме мъчи и разстройство… лягам, почивам и затихват нещата. Утре съм на преглед. Беба се движи много активно и ме боли, даже на моменти имам чувството, че ще се подаде някоя ръка отдолу( много ниско я усещам последната седмица). Не съм звъняла и на лекаря така ще си я кретам до утре.

# 489
Не усещам това, което си мисля, че трябва да са контракциите. Усещам обаче много голяма активност на моменти. Днес по обяд нещо не му хареса позата, в която си лежах и като се започна едно недоволно блъскане с видимо разместване на всичките ми органи Grinning Същата е реакцията и когато на прегледите си спинкаше и лекарят го будеше принудително. Въобще много бурно изразява недоволството си, а още дори не се е родил...

Все повече ме наляга паниката дали всичко е готово, как ще се помъква с тези торби към родилното, ще оцелея ли да изляза от там, как ще се нагаждаме после у дома. Знам, че един ден ще ми е смешно като се сетя за тези си тревоги, но страхът от непознатото си е много страшен.

# 490
Аз също съм 34г.с, но нямам никакви контракции или поне не знам какво трябва да очаквам като първескиня 🤦🏻♀. Последните тонове не отчетоха никаква контракция и всичко друго си беше наред, само бебето не се обръща и си стои седалищно 😁, затова коментирахме и тогава, че според док. няма и да се обърне, защото така била разположена и самата матка и моята структура като цяло. Коментирахме също и, че най-вероятно ще си е секцио и доки няма да я има на 19,20,21, та като се върне ще коментираме за конкретна дата. Да попитам дали е удачно да започна да пера по малко вече нещата на бебка? Дрешките мисля да са последни, но преди това имам обиколници, комплекти спално бельо за количка, некст то ми, легълцето й, отделно всяка част която се пере от количката, кошницата за кола, пелени .. абе доста неща са си, а не съм започнала от никъде още 🥲 Според вас кога е най-удачно да започна, предвид това, че секциото ще е около 38г.с. ?

# 491
Аз започнах днес с прането на детския кош за кола Grinning
Аз съм в 34+4 и понякога от ходене ме стяга и после отпуска , предполагам това се води подготвителни контракции Confused

# 492
Някой има ли мнение за тези гел стелки за гърди?
https://www.baby.bg/product/lansinoh-therapearl-3-1/

# 493
Аз много се бях засилила за такива гел компреси, но прочетох, че момичетат си правели с хавлиени кърпи и студена вода от чешмата. Тези компреси се охлаждат в хладилник, който не се знае колко ще е под ръка в родилното, и се затоплят в микровълнова, каквато аз нямам. И се отказах.

Но основно се отказах, защото някъде четох, че компрес може да се наложи да се прави и към мишницата, тоест тези няма да стигнат до там. Каня се да прочета в книгата на Хедра за компресите, но все не успявам.

Да кажат момичетата с опит как са процедирали и за мен ще е полезно Simple Smile

# 494
Маграт,бяха ми дали такива подплънки,броени пъти ги пробвах,но не ми свършиха особена работа. Най-много свалях температура,като изцеждах и кърмех,ако толкова има нужда от охлаждане,с кърпата или намокрена дамска превръзка с вода във фризера и върши идеална работа.

Последна редакция: пн, 01 юли 2024, 23:12 от Gamora

Общи условия

Активация на акаунт