Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 655
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте дами,
Ние се спряхме на сгъваема кошара, но в последствие се замислих, че би ми било удобно да има и повивалник, тъй като в апартамента няма място за скрин или нещо подобно високо за повиване на бебето.
Та се чудех според вас ако купя допълнително повивалник дали ще бъде достатъчно стабилен или направо да вземем нова кошара, която си има повивалник?
И аз се спрях на сгъваема, но към нея има повивалник, стабилен е и не пречи на бебето. За каката преди години бяхме с дървена и я обличах на спалнята, изобщо не съм си и помисляла за повивалник
😆😆😆

# 466
  • Пловдив/Хихон Испания
Има сгъваеми кошари за път с повивалник към тях. Нещо подобно:

https://www.amazon.es/gp/aw/d/B0BM9VZNZQ/ref=ox_sc_act_image_32? … IZWTHL900TV&psc=1

Ние също взехме сгъваема кошара, но не като основна, а за хола/друга стая и за пътуване. Сглобихме я, доста лесно стана, но за мен за постоянен сън са нестабилни. Чувала също от приятели, че детето като почне да наднича и да се поизправя съвсем. Основната ни е дървена. Много по-стабилно и здраво стои. Относно повивалника аз не бих взела такъв над сгъваема кошара само да натежава отгоре... По-добре си вземете отделен малък скрин с чекмеджета има за по 200-300 лева такива и хем ще държите дрешки отдолу, хем отгоре ще имате стабилна основа и място за подложка за повиване.

Проблемът е, че нямаме достатъчно място в стаята за скрин и дори шкаф или нещо подобно, та затова търся друга алтернатива. Със сигурност обаче повиване и тоалет върху спалнята ще ми съсипят кръста

# 467
...Не помня вече кога точно спряхме да го ползваме, може би около 6м +/-.
Леле, аз съм била страшна късметлийка значи, а дори не подозирах. Макси си го преобувах и изобщо преобличах на повивалника докато махнахме памперса на 2г и 2-3м. Мисля си, че иначе в момента щях да съм вече тотално останала без кръст.

# 468
На мен пък с повивалник върху кошарата не ми беше хич удобно.
Сменях памперс, обличах, след душ, масаж, гимнастика и др. на спалнята. Беше ми даже много по-удобно. Меко, равно, няма къде да се удари, до мен в едно панерче си слагах всички необходими неща.

# 469
Мда.. и аз така на спалнята върху попиваща подложка си ѝ сменях памперса. Даже си посядвах😄

# 470
И аз доста си ползвах повивалника, с двете деца до към 2,когато махнахме памперсите. Просто в един момент трябва да се внимава повече,за да не паднат. Къде да е повивалника,зависи от удобствата на стаята и на човека, писали са за повивалниците над кошарата и сгъваемо легло, мисля че е напълно ок вариант, единственото, което ме притеснява е,че моите като се опикаят,чести стреляха надалеч и протичаше,та би било неприятно да се сменят чаршафи,ако изтече към леглото. Иначе е напълно ок,останалото. С второто се адаптирах по друг начин, понеже детската беше заета вече от баткото и ползвах там повивалника,само когато го къпех или не се спеше в детската. Иначе през нощта, вадех една сгъваема подложка за повиване -като тези за количка и го сменях за 1 минута на леглото. Проблемът тук е,че нашето легло е мноого високо,даже му махнахме краката,защото трябваше да се повдигам на пръсти,за да си легна,но на други познати им отиде кръста, така че зависи у вас как е- ако ви е високо леглото,може и на него да се случат нещата,ако е ниско: най-добре да си има повивалник.

# 471
С баткото имахме повивалник с крачета на Кангару, закрепяше се отгоре на самата кошара за 60/120 размер беше ок. Ползвах го до 3 месец някъде. Като взе да става по-активно бебето не ми беше удобен. На дивана или на спалнята съм го преобувала. Със секциото първата седмица ми беше трудно на спалня и диван и особено за тогава ми беше от помощ да е високо някъде. През деня като сме в хола съм носила повивалника на масата в трапезарията. Моята равносметка е че около месец го ползвах активно после до 3 месец. Сега гледах в олх какво има, че 50лв за повивалник  не ми се дават, една приятелка каза, че има и ми даде своя, та си го спестихме като разход. Тези които са като шкаф и отгоре има местенце за бебето са най-стабилни и красиви, стига да имате място, ние нямахме къде да сложим, вариант е и скрин на който да сложите повивалника.

# 472
Здравейте, след като се роди бебето и ме качат в стаята вече, дали ще ми позволяват да си сложа мои чаршафи и калъфка? Вие носили ли сте си ?

# 473
  • гр. София

Мисля си, че иначе в момента щях да съм вече тотално останала без кръст.

И аз така си мислех (или по-скоро така ме плашеха, но те и за прохождането така ме плашеха, пък нищо такова не се случи), но и аз и таткото сме си ок с кръстовете. То буквално за по 1-2 минути сме го сменяли и преобличали така на спалнята, набързичко. Само след баня е по-дълъг ритуалът, но тогава вече сме сядали на леглото.

# 474
Привет! Аrchimind и Stiliana много се доближават до позицията ми за имената. За неразбралите: този акт трябва да става с истински желание и уважение. Понякога просто си личи на кого ще 'напълниш душата', ако кръстиш дете в негова чест. Не е и нужно да се взема цялото име, ако не ви се харесва. Но пък разбирам тези, чиито родители не са кръстени на никой, нямат досег с традицията.

Пример ще дам за яснота: приживе свекърва ми неколкократно е заявявала, че не иска никое от децата и да имат деца. А като споделих веднъж все пак, че много искаме да си имаме детенце, тя направи коментар че 'Още сме в батака' и не можем да си го позволим... А ние сме си едно нормално и хубаво семейство, с прилични доходи и спокойна и щастлива атмосфера в къщи. А сме и двамата 40+.Прозвуча унизително, огорчаващо. Просто има някои много опаки хора и на тях да се кръщава би било безумие. Същевременно други си дават душата за теб и ти пълнят очите със сълзи само като си помислиш, че времето ти с тях се изнизва безвъзвратно... Да дам нещо толкова малко на тези мои близки и любими хора е един желан жест. Никой не ме кара... Може би защото са на 70+ и аз наистина все по-често си мисля колко ли още време ще ги имам...Те даже искат, милите, да ни помагат с бебетата тепърва и на тези години... Аз не искам да ги натоварвам с това, а само да са ни живи и здрави още дълго ❤️💚🍀

# 475
Me, Myself & I, аз от плашенки не се уплаших, то за какво ли не ме плашиха. Но и без това си ме боли гърба, и съм се усещала като преобувам на леглото или навън някъде на ниско, че си ме боли там където и без това си ме боли. По-скоро в такъв смисъл, иначе не плаша никой, че ще го боли нещо заради преобуването.

Frisu, аз бих предположила, че няма да пречи на никого да си ползваш твои, но като гледам какви разлики има в различните болници вероятно най-добре е да се обадиш и да питаш там.

# 476
Дами, някоя от вас има ли вече по болезнени контракции? И в коя седмица?
Нещо се плаша тези дни , понякога си усещам лека менструална болка докато ме отпусне стягането.Не е на всяка контракция , но ми се струва рано.Та споделете при вас как е?

# 477
Марбела,аз си имам. Мен ме стягат в кръста, веднъж отидох до магазин и едвам стигнах до колата,трябваше да седна по средата,защото ме стегна и ме прерязваше болка. По-миналата седмица на вилата се чудех дали не раждам през нощта, много ме болеше,но за щастие всичко мина. Общо-взето като се претоваря и си ме боли

# 478
  • София
Почнаха съвсем лекички при мен. Днес съм 34+1. Пия си но-шпа и магнезий и така. Магнезият сигурно ще го спра към 37ма, така ми бяха казали и преди. Малката май е слезнала надолу, защото ѝ усещам главата направо между краката ми… с пети ме бута в дробовете. Малко остана! Много пухтя вече, направо не мога да се понасям. А като ида до тоалетна - то само корем, не мога да седна нормално. Продължавам да не спирам по цял ден и искрено се надявам да родя за 15 минути, както някои жени казват, че раждали. С първото бяха 14 часа болки, второто около 4 часа.

# 479
  • гр. София
Вики, ооо да, който по принцип си има проблеми с кръста/гърба, може би не е добър вариант със смяната на ниско. Ние за щастие нямаме и мисълта ми беше, че не са се и появили проблеми от това.

За болезнените контракции, подобни на менструални болки - аз имах
миналия понеделник (34 гс + 3 дни) точно по време на тоновете и съответно излязоха и на записа. Докторът ми добави Коринфар към терапията и оттогава не съм имала. Днес на тоновете също всичко беше спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт