Термин Август 2024 ♥ - тема 7

• 35 661
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
бутилка спрей за облекчаване при пишкане
Това какво е и как се ползва ?

# 451
https://www.lansinoh.bg/product/%d0%b1%d1%83%d1%82%d0%b8%d0%bb%d … 0%b0%d0%bd%d0%b5/

Просто водичка, за да разрежда урината, която, изглежда, дразни първите дни. Видях такива по тик ток клипчета от чужбина със съвети. Става и с обикновена чашка или малко шишенце, но аз съм малко буквална и реших да си купя...

# 452
Аз при уриниране не съм имала дискомфорт. За сметка на това се измивах след всяко ходене до тоалетна със смрадлика. Мъжът ми носеше всеки ден по 2 бутилки, наистина доста помага. На мен основният ми проблем беше епизиотомията. Още в болницата започнах да се мажа с това https://remedium.bg/theresienol-1588/b, по предписание на АГ.

# 453
  • гр. София
И аз се чудех за такава преди първото раждане, не взех, но пък в болницата (Щерев) имаше подобни, не точно Лансинох де, но точно бутилки за промивки си бяха, само не помня как точно се наричаше разтвора, с който ги пълнеха.

# 454
Ами аз изобщо не мога да се ориентирам какво се случва в това родилно, към което съм се насочила (в друг град, където се следих), или в това, което ми е алтернатива (до нас). Чета древни теми из форума, питам във фейсбук. Това до нас има ден на отворените врати всеки месец, но юли месец кога ще е, не пише. Докторът няма време ми да ми отговаря на въпросите има ли хладилник/ климатик/ стерилизатор на етажа.

Най-много ме вълнува въпросът какво се случва в предродилна зала. Има ли някой с теб/ при теб (това не е частна болница, в която си водиш дула, т.н.), но ако някой ми разреши, бих се опитала да ангажирам акушерка външна да ми помага или някой близък. Просто искам да има човек с мен, до мен. Не искам да стоя сама просто.

Иска ми се в тези часове да мога да се разхождам, бих си занесла и топка.... Но не знам какви са им практиките и не знам кого да питам... Освен да звъня в самото родилно....

# 455
  • гр. София
То това е, че във всяка болница всичко е тотално различно и трябва да се пита на място или да се търсят отзиви от родили там. Аз мога само за Щерев да дам такива от първо лице и евентуално за Токуда от приятелки, ако някой го интересува нещо.

Но мен лично ме изненадва това, което прочетох назад за Вита да няма хладилници по стаите. Това според мен е задължително за частна болница, също както климатиците. А пък и един крем против подсичане да няма, малко се излагат…

# 456
  • Пловдив
Magrat, питай директно в болниците.
Аз така писах на имейл и получих подробен отговор.

В тази, в която раждах, цял ден бях навън, качвах се само за тоновете. Водите ми бяха изтекли, нямах контракции тоновете бяха топ.
Сама започнах вечерта да си следя контракциите, за да не ми сложат системата твърде рано. За около два часа станаха на достатъчно кратко време, потърсих лекаря, бях с 5см разкритие и чак тогава ме закачиха на системата.

# 457
  • Пловдив/Хихон Испания
Vondito и нашият татко е чужденец, но той самият държи да му избера българско традиционно име. Нашият мъник ще е с двойно име (таткото е католик затова)
Така, че направихме компромис - едното българско другото по-близо до имената от татковият край. Simple Smile
За имената не се меся изобщо на никой. За мен само е много тъпо това, което направи снаха ми. Беше обещала на моя баща, който изключително много им помогна с нещо в живота, че ще кръсти дете на него. И ако има второ, и то ще е на него. Баща ми много държи на такива неща и съм сигурна, че ѝ е повярвал. След около година и половина им се роди дъщеричка. До последно не казваха какво ще бъде името, чак на 3тия ден някъде го съобщиха - първата буква е на моята майка, а значението е близко до името на нейната. Баща ми нищо не каза, но знам, че много го е заболяло.
При мен таткото е чужденец и варианта за традиционно българско име изобщо не стои.

# 458
Здравейте, момичета. Голяма активност тези дни. Относно името, ние избрахме име още доста отдавна, на майка ми ще е, но не защото имаме натиск, тя дори грам не подозира, а защото името наистина ни харесва, не е от тези модерните сега, супер кратките, традиционно българско име е, но и мъжът ми доста настоя и го предложи, защото смята, че тя заслужава. Надяваме се свекървата да не се обиди.., но каквото такова... Брат му също не кръсти тяхното бебенце на нея, а се роди то преди 6 месеца... Ако имате натиск от семейство, роднини според мен трябва да ги поставите на място отсега. На мен със свекървата генерално ми е трудно, защото отсега дава много непоискан акъл и на тях и на нас, прави драми и сцени от нищото още отсега.. С две думи опитва се доста да се меси, но мъжът ми все й повтаря, че родителите решават. Та така и с името - вие си избирате името и никой според мен няма право да се сърди или да ви казва копче.
За дрехите според мен 5 бодита само са малко. Аз имам около 10 с къс ръкав, защото сега в жегите си представям, че ще се сменят доста. С дълъг са 5-6. Ромпъри също имам вече 5-6 с дълъг. Гащеризончета с къс ръкав 4-5. И панталонки 4-5.50 размер изобщо нямам, напълно безсмислен е за мен. 56,62 са повечето неща, като реално ги дава 0-3 месеца. Наесен вече ще се ориентирам и към по-зимни дрехи. Засега е това.

# 459
Здравейте дами,
Ние се спряхме на сгъваема кошара, но в последствие се замислих, че би ми било удобно да има и повивалник, тъй като в апартамента няма място за скрин или нещо подобно високо за повиване на бебето.
Та се чудех според вас ако купя допълнително повивалник дали ще бъде достатъчно стабилен или направо да вземем нова кошара, която си има повивалник?

# 460
А за какъв повивалник си мислите? Не мога да кажа за тези сгъваемите дали са стабилни. Ние взехме дървен от Икеа и мъжът ми го сглобява 2-3 дни, защото частите не си съвпадаха, съответно той доста се беше фрустрирал, искаше да го носи някъде на фреза, да го пили, не знам си какво. Аз му казах, че само си губи времето, да му слага там по два пирона и да се приключва. Накрая го разпроби някак си наново и го намести... Тези повивалници, които се слагат на кошарата отгоре, не ги разбирам аз, не пречат ли да се слага бебето в един момент. А да ги махаш и слагаш всеки път е абсурдно.

Разбира се, всичко, което поръчам онлайн, като пристигне, е изненада, повивалникът е доста голям, но не достатъчен за меката подложка отгоре, но да кажем, че като я посмачкаш става и тъкмо се намества така, че да пази главата на бебето от дървената част на повивалника. Същото ми се случи и с креватчето и антирефлусната възглавница, която е 5см по-дълга. Мъжът ми каза, че ще я срежем с ножица, но аз най-вече се надявам да не се налага да се ползва. Аз я взех по-скоро за позициониране после по време на будните занимания... Та ходете с една рулетка и си сравнявайте размерите, не бъдете като мен Simple Smile

Свекърва ми само я чувам, ако няма накъде. Мисля, че с времето тя схвана, че приемам само поискана помощ и спря да импровизира. Така че помага и разчитам за някои неща, но в нашия случай мъжът ми е този, който не може да сложи добре границите и тя него по-лесно го врътка. Например още, докато ми беше лошо от храна, бях го помолила 200 пъти да не мъкне от нейните манджи, но той всяка седмица носеше по нещо, което си го криеше в хладилника. Той не може да й отказва. Аз го обърнах на майтап накрая и му казвах, че носи нещо контрабандно пак...

Тук не можах да намеря емотикона face palm, но този пост е под неговия знак, да знаете.  Simple Smile

# 461
Ние също взехме сгъваема кошара, но не като основна, а за хола/друга стая и за пътуване. Сглобихме я, доста лесно стана, но за мен за постоянен сън са нестабилни. Чувала също от приятели, че детето като почне да наднича и да се поизправя съвсем. Основната ни е дървена. Много по-стабилно и здраво стои. Относно повивалника аз не бих взела такъв над сгъваема кошара само да натежава отгоре... По-добре си вземете отделен малък скрин с чекмеджета има за по 200-300 лева такива и хем ще държите дрешки отдолу, хем отгоре ще имате стабилна основа и място за подложка за повиване.

# 462
  • София
Повивалникът на сгъваемата кошара от село го ползвам като го прикрепих към дървената вкъщи. Много добра работа ми върши, засега около 4 години е ползван.

# 463
  • гр. София
Аз също не съм фен на сгъваемите кошари, с баткото бяхме взели такава за при свекърите като гостуваме, че те са в друг град, но вкъщи си спеше (и все още спи) в дървена.

Тъй като спалнята ни е тесничка и нямаме място за отделен шкаф/скрин, при нас повивалникът (твърд, стабилен) беше прикрепен именно за дървената кошара. Има си едни винтчета, които се слагат и стои стабилно и неподвижно. Не ми е пречел по никакъв начин, доста удобно даже ми беше.

А и моето мнение е, че където и да е повивалникът, дали върху кошарата или върху шкаф, се ползва до време. Бебето като порасне и му отеснее, а и като стане много активно и се мята на всички посоки, в един момент вече не е удобно да го обслужвате така нависоко, все тая дали е върху шкаф или върху кошара. Не помня вече кога точно спряхме да го ползваме, може би около 6м +/-.

# 464
Ние също взехме сгъваема кошара, но не като основна, а за хола/друга стая и за пътуване. Сглобихме я, доста лесно стана, но за мен за постоянен сън са нестабилни. Чувала също от приятели, че детето като почне да наднича и да се поизправя съвсем. Основната ни е дървена. Много по-стабилно и здраво стои. Относно повивалника аз не бих взела такъв над сгъваема кошара само да натежава отгоре... По-добре си вземете отделен малък скрин с чекмеджета има за по 200-300 лева такива и хем ще държите дрешки отдолу, хем отгоре ще имате стабилна основа и място за подложка за повиване.

Проблемът е, че нямаме достатъчно място в стаята за скрин и дори шкаф или нещо подобно, та затова търся друга алтернатива. Със сигурност обаче повиване и тоалет върху спалнята ще ми съсипят кръста

Общи условия

Активация на акаунт