Термин февруари 2025

• 39 963
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
Аз изкарах луд късмет…След като се оказа, че според моя доктор не ми е време още за фетална. И вчера цял ден звънях по клиники. Утре съм точно в 13г.с. и ще ходя на фетална и БХС.

# 721
  • София
Здравейте,доста съм пропуснала тук в темата. Мина нашата ФМ и както си и знаехме,едно сладко момченце чакаме. Пола е на 100% нямаше как да не му се видят атрибутите.😀 На БХС ми излезе риск от прееклампсия и сега съм на аспирин. Иначе се записах за следене при д-р.Вецев,утре съм за първи път,след като лекарката която бях избрала,на първия преглед ми крещя в рамките на 10 мин. Надявам се той да е моят човек,защото вече съм 13+3. Ако искате може да дам мнение,някой беше питал да него по-назад в темата. Циклогеста го спрях тази седмица,но беше минимално намален вече само по 1 ,така че стана рязко спиране.

И аз съм при Вецев, с момченце, днес точно в 13г.с. ❤️ Кога си на преглед? Ще се засечем някой път Blush

# 722
MBStefanova, честито💙 нека всичко е наред до края! Циклогеста от самото начало ли си приемала по 1 на ден или от 2 сте намалили по 1 ?
Daisy_D, стискам палци всичко да мине наред, важното е, че си намерила час. Прегледът ще ти е интересен

# 723
Как сте момичета? Мина ли вече сутрешното гадене? Вече съм 13+5 и се чувствам като нов човек. Пак ми се спи от време на време следобед, но не е както преди. Да ви попитам, хапвате ли си вредни неща, като шоколади, чипсове, пуканки и прочее? Гледам да се пазя от тях, обаче от време на време ми се прияжда по нещо сладичко или някой чипс. Позволявам си от време на време, с оглед на това, че все още съм по-малко килограми, отколкото в началото. Ще ми бъде интересно да споделите вашето мнение по темата.

# 724
Здравейте! В коя седмица от бременността е най-подходящо да се направи пренатален тест?

# 725
@Анонимна, аз също от време на време си позволявам да хапна чипс, сладолед или нещо сладко. А преди 1-2седмици с мъжо си направихме вреден следобед в мола - мак доналдс+кино с пуканки🤣. Вярно е, че нищо полезно не доставят на бебето тези храни, но от време на време, ако изпитваш нужда, не виждам лошо да си позволиш да си хапнеш. По-скоро е важно да не е ежедневие

# 726
  • Варна
Здравейте! В коя седмица от бременността е най-подходящо да се направи пренатален тест?
аз питах същото жената, която беше с мен от Cell genetics - каза, че може между 9-10 до 12 седмица, като на мен ми направиха в 12 та за да се е “събрал” достатъчно материал.
Daisy_D, стискам палци всичко да мине наред, важното е, че си намерила час. Прегледът ще ти е интересен
и аз така четох за прегледа, че е вълнуващо.

Иначе по темата за вредните неща аз май най - злоупотребявам с тях 😂. Сега съм решила и аз да огранича тесто, ориз, картофи, сладкото. Защото съм 5 кг отгоре вече, а едва къде съм. Макар и да не е критерий все пак при всеки различно, но докато мога ще се поогранича.

# 727
Охх със яденето е страшно. Все съм гладна и после имам ужасно киселини. А за капак и синът ми на 3г е болен с температура вече трети ден и ми иде да се хвърля от някоя скала. Взех си и аз един биозин за всеки случай да пия но ако имате други предложения ще съм благодарна. И да питам друго ако все пак се наложи да правим снимка опасно ли е за мен защото все пак трябва да вляза с него няма как сам.

# 728
Здравейте.
Включвам се при вас с термин 24 февруари,втора бременност.
За съжаление доста проблемна.
От седмица съм в болница,като ме приеха с много сериозен кръвоизлив.Кървенето не спира след множеството системи и инжекции.Ембриона е добре.Има си пулс и няма отлепване.От къде идва проблема към момента само се гадае.
За това имам и молба към мамите в София-да ми препоръчате добър АГ би могъл да даде адекватно мнение.
[/quote]

Препоръчвам ти д-р Галя Богданова,добър лекар е доста си разбира от работата и обяснява добре,работи в Първа АГ Света София със здравната каса,също така преглежда и в друг център,но в момента не се сещам името.

# 729
При мен тестото, картофите и ориза са единственото, което горе-долу ми понася с това гадене. Надявам се да почнат да ми понасят и други храни, че тази "диета" не е много полезна в дългосрочен план. 😁

# 730
Охх със яденето е страшно. Все съм гладна и после имам ужасно киселини. А за капак и синът ми на 3г е болен с температура вече трети ден и ми иде да се хвърля от някоя скала. Взех си и аз един биозин за всеки случай да пия но ако имате други предложения ще съм благодарна. И да питам друго ако все пак се наложи да правим снимка опасно ли е за мен защото все пак трябва да вляза с него няма как сам.
Опасно е, помоли някой да дойде с теб или някоя сестра.

# 731
3vcheto, утре от 19:30 съм на преглед за първи път. По телефона ми се стори много уравновесен и приятен човек. С теб може би имаме термин с разлика 3-4 дни 💙
Анонимна*, май и юни бях 2х1 циклогест,после юли само веднъж вечер. 🥰 С храненето не се разбираме много,ям само няколко неща. Преди ми се гадеше ужасно ,сега ми е мнооого тежко. Днес хапнах една лека супа ,без хляб ,без нищо и вече 7 часа ме боли стомаха все едно съм изяла цяла крава...Милея за деня ,в който ще се храня нормално. Пия ензими в помощ на храносмилането,но гледам да не е често.

Последна редакция: чт, 01 авг 2024, 19:32 от MBStefanova

# 732
Здравейте.

От седмица съм в болница,като ме приеха с много сериозен кръвоизлив.Кървенето не спира след множеството системи и инжекции.Ембриона е добре.Има си пулс и няма отлепване.От къде идва проблема към момента само се гадае.
За това имам и молба към мамите в София-да ми препоръчате добър АГ би могъл да даде адекватно мнение.

Прегледаха ли ви  за полип?

# 733
Привет! Аз също лежах в болница със страшни кръвоизливи в 6та г.с. При мен също не видяха проблем, но започнах с Choriomon и кървенето спря.
Всичко ще бъде наред! Вярвай ❣️

Здравейте.

Препоръчвам ти д-р Галя Богданова,добър лекар е доста си разбира от работата и обяснява добре,работи в Първа АГ Света София със здравната каса,също така преглежда и в друг център,но в момента не се сещам името.
[/quote]

# 734
Мина ми днес феталната в Марковс при д-р Павлова, бях обещала да пиша Simple Smile

Доволна съм много, всичко му изглежда наред на човечето (на 90+% момче), пуснах и кръв за БХС в МД, чакам до 3 дни резултатите. Изумена съм от напредъка в медицината за 6 години, днес видяхме буквално всичко - от ушите и пръстите на ръцете, та до мозъка, сърцето и бъбреците, вкл . легенчето на всеки бъбрек. И това цялата се вижда за 7 см мъниче! Иначе върви голямо, официално вече термин 3-ти февруари, така че вероятно края на януари ще се гушкаме вече.
Показах снимките от прегледа на баткото (вижда се как си смуче пръста бебето), той е супер ентусиазиран, ние с ММ - също.

Общи условия

Активация на акаунт