Отговори
# 60
Девойката решава поне по един по всеки предмет на ден. Имаме си уговорка, тъй като все пак миналата и тази седмица не е на училище. Ще решава тестове до понеделник включително и после - край.

# 61
На кои дати ще обявят резултатите за БЕЛ и Математика на НВО?

# 62
  • София
Момичета, страшни сме. За нула време изписахме фаталната тема. Лутиен, благодаря за новата! Дано ни е на късмет и здрави нерви.
Аз вече напълно истерясах, по цяла нощ сънувам, че я си чупи ръка, я нещо друго. Та който беше писал, че тези дни сънищата се сбъдват, моля да си вземе думите обратно Simple Smile А тази сутрин ми праща снимка на някакъв обрив на ръката й, за малко да получа паник атака. В тази връзка знае ли се кога е резервната дата?

pepi2616, до 02.07.2024

# 63
До 02.07.2024 г. включително, което означава, че най-вероятно ще е на крайния срок или в най-добрия случай, ден преди това.
На кои дати ще обявят резултатите за БЕЛ и Математика на НВО?

# 64
Оф, дано устискат децата.
Май не трябваше да му давам Междучасието вчера след драмите в училище.
От 1ва част -8 точки, като едната грешка е нещо което знае. 15 градуса ъгъл в правоъгълен триъгълник и височината срещу него е 1/4 от хипотенузата, той решавал с 1/5та.
19та откровенно не я е решил. Няколко пъти сме обяснявали система с 3 уравнения, но не се е справил. Дори не си ги е записал. Ако ги беше записал току виж да ги види.
От 2рата част процентите е объркал -3 му слагам. Та станаха -11.
wave - ако може и 23та задача да качиш да видим каква ще е присъдата.
И въпрос към учителите - в 8ми клас ли се учи система от уравнения?
Да знам дали лека полека да го почна лятото. На мен ми бяха лесни, но на него му е трудно...

# 65
  • София
Още не са определени допълнителните дати за НВО. Вероятно ще е в началото на август.

# 66
  • Пловдив
За допълнителата дата, от родителската ни среща разбрах, че децата на които се наложи да се явяват (да чукаме на дърво, на никой да не се налага!!!), отиват направо на трето класиране и се борят за свободните места.

# 67
  • София
Това не е вярно. За тези деца се провежда отделно класиране, след 4-то класиране. Освен за свободните места, имат право да кандидатстват и във всички вече запълнени паралелки, като се приемат надпланово, ако балът им стига за съответната паралелка /ако е по-голям или равен на минималния бал от четвърто класиране/.

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 10:55 от sanaka

# 68
Прочетох някъде, че за втора дата трябва да се заяви до 8 юли (май в РУО, не знам) , но не е ясно кога ще бъде датата. Май по телевизията всъщност го видях, понеже имам спомен за снимка на министъра до датата, нали това е част от промените.

# 69
  • София
Заявлението се подава до седем работни дни от датата на редовния изпит, на който детето е било в невъзможност да се яви.

# 70
  • София
И аз да се разпиша в новата тема, преди да е свършила! Relaxed Вече раздадоха на децата служебните бележки и аз си я и снимах за всеки случай.
Вчера имахме и родителска среща, която нямаше много смисъл, минаха няколко учители и всички бяха много положително настроени, пожелаха успех на децата и на всички думите им бяха да ги успокояваме и насърчаваме, че били много напрегнати и тревожни.
Половината клас вече не ходи на училище, моето дете ходи, защото се събират с момчетата и си говорили някакви си неща. Другата седмица ще видим как ще е.
Иначе за завършването класната ще ги води на екскурзия единия ден, а на следващия на басейн. Направо й се чудя, но и радвам на ентусиазма! Smile
Малко по-малко времето до матурите си идва, някакси започна да ми пада напрежението, каквото сме могли сме направили! Само да е здраве и да имат късмет! Flowers Four Leaf Clover

# 71
Благодаря за темата и успех на децата!
От нашия пробен на Междучасие по мат. ни вест, ни кост😒

# 72
  • София
Оф, дано устискат децата.
Май не трябваше да му давам Междучасието вчера след драмите в училище.
От 1ва част -8 точки, като едната грешка е нещо което знае. 15 градуса ъгъл в правоъгълен триъгълник и височината срещу него е 1/4 от хипотенузата, той решавал с 1/5та.
19та откровенно не я е решил. Няколко пъти сме обяснявали система с 3 уравнения, но не се е справил. Дори не си ги е записал. Ако ги беше записал току виж да ги види.
От 2рата част процентите е объркал -3 му слагам. Та станаха -11.
wave - ако може и 23та задача да качиш да видим каква ще е присъдата.
И въпрос към учителите - в 8ми клас ли се учи система от уравнения?
Да знам дали лека полека да го почна лятото. На мен ми бяха лесни, но на него му е трудно...
Бихте ли публикували зад. 19, че ми стана интересно.
Системи от уравнения се учат в 9. клас.

# 73

аз лично, никога не съм и не бих "обяснявала" каквото и да е преди да е учено. Все пак не сме на хоум скулинг.

# 74
  • София
Без да съм математик - защо е нужно да се решава със система с 3 уравнения? В Книга за ученика на Архимед има доста такива задачи с числа - решават се съвсем леко.

Общи условия

Активация на акаунт