Отговори
# 90
  • Варна
Спокойна съм тогава. Докара 78 т , значи ако не се заблее може да си реши задачите. Остава само това "ако" да го няма. 😁

# 91
  • София
Задачата се решава почти наум с равнобедрените триъгълници и неизвестното е само едно. Simple Smile
Скрит текст:

Оттам MN e 2b-a

Последна редакция: пт, 14 юни 2024, 11:23 от пенсионирана русалка

# 92
Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за темата, да ни е на късмет!
Моят е освободен от училище и ходи само за БЕЛ и математика. Бележките ще раздават в понеделник, но тогава няма да ходи на училище, защото е на Бел следобяд, така че ще мине само да си вземе бележката

# 93
  • Пловдив
Здравейте!
При нас всички бележки са раздадени. Драми с отсъствията няма, във вторник са били 10 деца, в сряда 5, четвъртък - 4, за днес - не знам все още.
На училище или не - притесненията при моята си остават, мисли го това НВО. Да минава вече.

Късмет на всички деца, да не се шашкат и всичко ще е наред!

# 94
Включвам се в новата тема, която виждам е почнала в добро темпо на изписване 😊
При нас положението е на Уво и тази седмица само 1 ден сме на училище за получаване на бележки. Освободих я поне да не пътува по жегите.
Дано темата е късметлийска за всички и децата да са спокойни да покажат всичко, което са научили ❤

# 95
Да както казах може и да има по лесен начин - аз си видях 3те уравнения и я реших така.
Тук обаче ми идва на ум, че като смениха последните 2 задачи да са с а, б, в, г всъщност не е ли по-гадно за децата.
Примерно на моя щяха да му дадат няколко точки от тези 8, ако си беше с разписване, а така или -4 или +4.

# 96
  • София
Те никога не са били с разписване. Само крайният отговор се пише и при изчислителна грешка - 0т., не се оценява правилно решение.

# 97
Хахах, много добре са ми се получили контузените карти.
Санака, пък ако знаеш с аутокоректа колко се караме за твоя ник. То не беше Дамска, Дамаска.... Всеки път си бием шамарчета.

# 98
Контузените карти ме разсмяха и е попадение в десятката.
За преразказа, май коментирахме, че по-вероятно е да е неутрален разказвач, нали?Сегашно историческо като че ли е по-лесното време. Може ли да е нравствен въпрос, за околната среда (например)?

# 99
Ох, какъв е този нравствен въпрос, че се стресирах?

# 100
  • София
Смяната във формата в 1 -вата част (с всичко за заграждане) си има и позитиви , и негативи. Негативното е, че при стария вариант задачите със свободен отговор имаха отделни подточки (примерно миналогодишната 20-та). И ако А и Б  са ме довели (с правилни пресмятания/изводи) до В, където вече съм сгрешила, то ще си имам точките за предните две подточки (стъпки). Докато сега може да ми търсят директно това във В подточка и като омажа нещата баш на финала, точки за междинните пресмятания няма да имам. Но пък сега времето е повече и това е позитив, независимо какви са задачите.

# 101
Извинявайте, че всявам паника. Нещо като есе е, например Има ли непростими постъпки? Такова знам, че писа за нещо тази година. На втория кръг на олимпиадата мисля пак такова е било. Почти съм сигурна, че отговорът е, че ще е преразказ, но не знам къде да проверя.
Едит: погледнах модела на МОН. Там е преразказ, като и двата вида са изборени - разказвач/ герой. Забравяме за нравствения въпрос.

# 102
Това не е вярно. За тези деца се провежда отделно класиране, след 4-то класиране. Освен за свободните места, имат право да кандидатстват и във всички вече запълнени паралелки, като се приемат надпланово, ако балът им стига за съответната паралелка /ако е по-голям или равен на минималния бал от четвърто класиране/.
А, ако въпросната паралелка е била запълнена преди четвърто класиране? В нашия град за четвърто миналата година имаше само в няколко училища, към които никой няма интерес и се влиза с нисък бал. Теоретично дете може да има и 420 бал, но в МГ и ЕГ няма да има до четвърто класиране места. Това дете значи не може да кандидатства в такова училище надпланово ли?

# 103
Няма нравствен въпрос в изпитния формат засега. Иначе ще имат 2 аналитични задачи - тезата и този въпрос, обезсмисля се. А и никъде не е задавано, нито коментирано от учители. На олимпиадите е друго.

# 104
  • Пловдив
Смяната във формата в 1 -вата част (с всичко за заграждане) си има и позитиви , и негативи. Негативното е, че при стария вариант задачите със свободен отговор имаха отделни подточки (примерно миналогодишната 20-та). И ако А и Б  са ме довели (с правилни пресмятания/изводи) до В, където вече съм сгрешила, то ще си имам точките за предните две подточки (стъпки). Докато сега може да ми търсят директно това във В подточка и като омажа нещата баш на финала, точки за междинните пресмятания няма да имам. Но пък сега времето е повече и това е позитив, независимо какви са задачите.
Аз в тази връзка исках да попитам: като 19 и 20 са със заграждане на верния отговор, пак ли ще носят както преди по 7 и 8 точки?

Общи условия

Активация на акаунт