Отговори
# 1 380
  • В Страната на чудесата
Моят е направил абсолютно същото. Да не са от една майка? Joy Питах аз учителката по бел, смята, че няма да им отнемат точки за това, след като отговорът всъщност е верен.

Ох, не знам за майката, но... (почти) еднакви грешки, еднакви отговори, определено са братя по съдба. Joy
Остава ни да вярваме в здравия разум на проверяващите до заветната дата.

# 1 381
  • София
Когато излязат резултатите как ще разберем кое с колко точки е оценено? Само чрез виждане на работата ли?
Да, няма друг начин.

# 1 382
  • Пловдив
А какво се прави ако искаш да си видиш работата?

# 1 383
Laurentin, прегърни детето  и от мен Hug
Аз продължавам да твърдя, че това е най-трудната теза, давана последните години. Като видях в отговорите опорките на МОН, съвсем се стъписах. Явно не знам какво е преносно значение...
Моят син е пропуснал да види една излишна запетая на текста за редактиране. Официално това му е грешката, но аз бих му взела една точка, защото е отговорил, че момчето трябва да отиде с родител/попечител/настойник, но е пропуснал да спомене, че те са необходими, за да подпишат заявлението. На тезата реалистично не му давам повече от три точки, та прогнозата ми е 61 на първи модул. При прилично направен преразказ ще сме доволни от резултата
Мисля, че с преразказа има две уловки - в кое време да се предаде миналия момент и да се преразкажат много подробно детайлите, защото текстът е кратък...на мен ми харесва разказа, не го намирам за труден

Споделям мнението ви. Според мен оценяването на преразказа ще е решаващо предвид тези конкретни уловки. Простих се с надеждите за около 90 точки, на вас стискам палци да са тези, които очаквате.

# 1 384
  • София
А какво се прави ако искаш да си видиш работата?
Отиваш и си я виждаш. Joy След изпита ще излезе информация в кое училище и кога могат да се видят работите. Обикновено е 3 дни, започващи от деня след излизане на резултатите. Трябва да присъства детето с родител.

# 1 385
  • София
На всички деца стискаме палци, как... още рибата в морето, нека се видят  и преразкази и всичко... 
2 юли не е далеч

# 1 386
Не е задължително да има родител. Дъщеря ми миналата година ходи с приятелка. Няма проблем да са сами

# 1 387
  • София
То и лични документи не проверяват. Всяко дете от същия пол ще свърши работа. Joy

# 1 388
Прегърнете децата, дано съберат сили и преборят математиката по-уверено. Не мога да дам съвети, всяко дете е различно. Но вие си ги познатате и пробвайте да успокоите, както за тях ще е най-въздействащо. В София има много училища с много профили пробвайте с това. И всеки прави грешки, всичко се тренира и ще има други изпити и поле за изяви, където те са силни.

Синът ми е доволен. Бяха се мотали в мола. Проверихме всичко.
Има явно грешка на текста с грешките.

За момчето, не е писал, че е сам, а че има нужда от родител или настойник.

Дадено е: Конструкторът Асен Йорданов, изобретява
Писал е:  Конструкторът, Асен Йорданов, изобретява - тоест не е махнал напетаята след Йорданов и е добавил една пред името. Твърди, че  е прав и ни показа в учебника. Аз не знам. И аз бих направила като него. Ама аз съм сега зле със запетаите.

В ключа, името в без запетаите: Конструкторът Асен Йорданов изобретява
Иска да съдим МОН 🤣

Но това значи една грешка, по-малко намерена. По надолу не сме проверяяашо подробно пропуснатата. Каза, че всички са верни.

Каза, че преразказът е имало много детайли. Много деца са сбъркали простото изречение и само той и още едно момче прави.

Ядосваше понеже на грешките беше супер уверен, ама подхвана да играе. Общо каза, че е било лесно. И супер си отдъхнах. Сега математиката остана да се притеснявам.

Последна редакция: ср, 19 юни 2024, 18:24 от toplomliako

# 1 389
Не ги ли връщат в училищата на децата? Доколкото разбрах, така правят на ДЗИ.

# 1 390
Ще ме умори моята щерка. Съученичка носила светена вода и половината клас си пръскали преди изпита лицата. Като не учиш, как изведнъж ставаш набожен...

# 1 391
  • София
Не ги ли връщат в училищата на децата? Доколкото разбрах, така правят на ДЗИ.
На ДЗИ е така, но на НВО определят училища, в които да се запознаят с работите си. Винаги има и учители по предмета, които се опитват да обяснят защо нещо така е оценено. Joy Поне досега винаги е било така. Ето съобщението от миналата година за София:
https://ruo-sofia-grad.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD% … BD%D0%B2%D0%BE-2/

# 1 392
Квесторите са били некомпетентни. Първо са им казали, че НЕ може да пишат по листа с въпросите, после че може. После пък са подменили черновите на всички деца. Добре, че моят беше наясно с тези подробности какво може и какво не.

# 1 393
  • София
Това с Църквите е мода и в нашия клас. Гледам споделят в групата, кой къде палил свещи вчера
Накрая едно от момчетата заключава: Минимум 100 точки ще имам след Църквата Joy ( като в написаното в чата изречение имаше поне 3 правописни грешки  Joy )

# 1 394
В тикток едно дете е пуснало това как прекаждат над учебниците 😂🤣😂

Ние се шегуваме, ама другите прилагат. Сега в петък всички с Вале Купа и кавърма.

А за вашето момиче да му е късмет на матурите crush-a Вале Купа.
Аз съм забравила със светла коса и очи ли беше 😆

Общи условия

Активация на акаунт