Отговори
# 1 560
От нашето училище също искат да са с униформи. Мислех, че е само наша приумица.
И ако някое дете е без, няма да го допуснат до изпит ли? Защо е необходимо да се създава допълнителен стрес за подобни глупости? Нашата директорка е вманиачена на тема униформи, но, слава богу, поне за изпитите не е тормозила децата.

По принцип си напълно права, но то толкова излишен стрес св създаде, че това с униформите ми е последна грижа Simple Smile

# 1 561
Не знам. Гледах тогава по тв. Мисля в посока защо са необходими униформите.
Все пак и охраната има работно място вероятно.

# 1 562
Тази възможност за запознаване с работата от НВО само за наше сведение ли е? Има ли процедура за преразглеждане и евентуална промяна на точките?

# 1 563
А според мен пък е трябвало охраната да се намеси, какво значение има, че е помислил, че не са деца от училище, нали все пак са нечии деца Shocked
Да. Щом е в училищния двор, охраната следва да се намеси. Или поне дежурен учител, някой по дисциплината?

# 1 564
няма опция за промяна на оценката, само информативно е

(не знам вече за петиции и оплаквания към МОН какъв е резултата, по-нагоре някои споделяха)

# 1 565
Тази възможност за запознаване с работата от НВО само за наше сведение ли е? Има ли процедура за преразглеждане и евентуална промяна на точките?
Само за наше сведение. Мисля, че няма процедура за контестация.

# 1 566
А аз мисля, че има вариант за контестация. Сега дали ще има полза е друг въпрос.

# 1 567
  • София
Не гледам телевизия, ама сега чух, че заради жегите съветват да не се излиза до 18 часа, ако не се налага. Реших да спазя съвета, да отложа всякаква работа в такова време и да си цъкам из форума. Като не остана много за четене,   си рекох да ви  разведря пак с малко писане. Joy
Скрит текст:
Хващам черна химикалка,
молив, линийка добавям,
шише със спортна запушалка
и всичко в раницата слагам.
Служебната бележка пазя,
внимавам много и с паспорта -
всички правила ще спазя,
те ще ми дадат комфорта
спокойно утре да решавам,
наученото да приложа,
грешно да не си внушавам,
че видиш ли, ще се изложа.
Ще стана рано във зорите,
закуска лека ще забърша,
под съпровода на петлите
ритуали разни ще извърша.
Ще сложа новите чорапи,
дето ми ги купи мама,
зелени с морков ми натрапи,
но не е чак такава драма.
Котака после ще нагушкам,
любим, кат' плюшена играчка
и няма много да се тръшкам,
че не е най-добрата врачка.
Във банята ще се намърдам,
излишно няма да се глезя,
устата бързо ще размърдам,
езика дълъг ще изплезя.
Но твърдо няма да се чипкам,
"know how"-a  да не го отмия,
до хола после ще изприпкам
магически ахат да свия.
Задача друга неотложна
 ще е свещичка да запаля,
не съм де факто тъй набожна,
дано  дома ни не подпаля.
След всички тези салтанати
в тиквето няма да е хаос,
сред хилядите кандидати
ще блесна ярко като Гаус.
Със НВО-то ще се справя,
точки много ще докарам,
грешки няма да направя,
туй бреме вече ще разкарам.
Дъх дълбок ще си поема,
песен с радост ще запея,
че зад гърба ми е проблема
и свършва тази епопея.

Последна редакция: чт, 20 юни 2024, 12:50 от пенсионирана русалка

# 1 568
Въх, Русалка! Същинска поетеса! То ритъм, то рима, то стъпка... всичко по 💯точки

# 1 569
Аз последно да задам този въпрос, понеже не съм съвсем сигурна дали получих еднозначен отговор -не е имало задачи за сплави и капитал до сега, нито в първи, нито във втори модул,  нали така? Доколкото разбирам един път само се е падала задача за общо моделиране на уравнения и един път-два пъти от работа, всичко друго е движение...

# 1 570
Здравейте, на 24 въпрос от НВО по БЕЛ моят седмокласник е посочил освен името на героя и произведение от което е. Дали заради това няма да му дадат точки?
И моето точно така е направило........и сега трепери, че няма му дадат 4 точки. Освен това е преписал текста от 16 задача, вместо от 17- късно се усетил,че не вижда правописни грешки....ужас....
Сложил (Х) и под него преписал този, който трябва.Разбира се -мястото не му е стигнало, но го събрал някак под позволените редове....
Много стрес, много паника при нас. Ох, да се свършва вече.....
Според госпожата, при която ходи на уроци, вероятно няма да получи точки, тъй като не е спазил условието да запише само това, което се пита. Явно това, че децата са запознати с творбите и авторите в детайли и ги посочват е в минус.
Моят на 16 задача е дал като отговор целият абзац от текста "Писменото искане за издаване на лична карта....". Доколкото разбрах и това нямало да се признае като правилен отговор.
За съжаление губи 7т. заради тези грешки, които не доказват незнание и неподготвеност.

# 1 571
""... в тиквето няма да е хаос... "
Правилно е сложено стихотвпоението в скрит текст, ще вземат иначе всички да изпълнят всичко и как тогава ще правим класирания-ами то само пълни шестици ще има.
Пенсионирана русалка, вземете да пишете текстове за НВО български - ще се помнят с усмивка лека

# 1 572
Аз съм много объркана Sad
Ще кандадатва моята дъщеря за ТУЕС, където е доста вероятно да не й стигне бала.
Следващите желания бяхме подредили Джон Атанасов, но четох лоши отзиви за него. Вчера се срещнах целево с бивша колежка със син там, категорично отпада, наговори ми много лоши неща за дисциплина, съученици, атмосфера, директорка, преподаване....И ни е далече и 100% отпада.
Оттук нататък буквално не знам какво да редя като технологична паралелка при очакван бал под 460.

-Ломоносов е с най-добри отзиви в бг мама, но никого не познавам, мъжките паралелки малко ме спират, както и фактът, че балът доста пада
- техникума по комуникации, Попов, ПГЕА отпадат, познавам хора оттам.
- остава ми вариантът със специализирани паралелки в училища като 32ро, 127, 134
 Като коментари хората казват, че технологична паралелка в непрофилирана гимназия е загуба на време.

Съвети, мнения, насоки, предложения?
Очакван бал между 420 и 460.

# 1 573
  • София
Не си правете извод само от едно мнение за дадено училище. Аз имам колежка с две деца в Джон Атанасов и с прекрасни впечатления . Поразучете повече.

# 1 574
Здравейте, имам нужда от помощ да разбера ситуацията с въпрос 23 от матурата по БЕЛ. Според МОН отговорът е Г, но аз чета ли чета текста на "Една българка" и никъде не намирам индикации, че баба Илийца се надява да получи помощ от игумена за бунтовника. Според моята интерпретация търси игумена заради внучето си. Когато влиза в манастира, казва:
— Унучето болно, зле е... Дека е дядо игумен?
 — В Берковица е. Защо ти е?
 — Да му почете... Ами сега?... Почети му ти.

Аз ли пропускам нещо, или има вероятност това да се окаже въпрос без верен отговор? Мерси предварително за мненията.

Общи условия

Активация на акаунт