Отговори
# 1 875
  • София
Сигурно само моят син е без пергел днес. Има, но каза че не му трябва и не го взе. Ами и аз така мисля и безотговорно не ностоявах. 

Не е само той, и моята отказа категорично да вземе.   До сега се оправяла без пергел ( купила съм поне 3 или 4 ), за какво и бил сега....

# 1 876
Без пергел е. Дано не обърка сметките, не знам ще й позволят ли проверка с калкулатора. Уж има право, да видим. По-добре е да се справи и без него, разбира се. Математиката е слабото звено при нас.

# 1 877
Сигурно само моят син е без пергел днес. Има, но каза че не му трябва и не го взе. Ами и аз така мисля и безотговорно не ностоявах. 

Е айде сега да не са 4 клас, да показват че знаят как се ползва пергел или транспортир Wink или ще ги решат или не тия задачи поне по МАТ няма средно положение за първи модул. За втория ще видим вече какво са учили по школи и решавали от сборници. Вчера учителката по математика в училище споделила с децата че нейното задължение се изчерпвало с това да ги научи да решават на 100 % задачите от първи модул. Сигурно ми е от ЕГН но в моите ученически години май не съм чувала такива неща - дето се казваше “sky was the limit” Wink

# 1 878
Понеже офисът ми е в непосредствена близост до НДК, а зад него довечера явно ще има концерт или някакво събитие, правят супер шумен саундчек, дори на затворени прозорци сградата ни си тресе. До нас е 22ро, представям си милите деца на отворени прозорци как ли правят матура....

# 1 879
Моите и двамата без пергел - единия 4ти клас за НВО-то рано сутринта търсих пергел, а другото е в математическа гимназия и също нямаше пергел днес. Даже гордо обясняваше, че няма да ѝ трябва… едва я накарах да вземе пергела от брат си. Ааа, и триъгълник нямаше. Аз не съм учила в МГ , а нормално училище и даже не можех да си помисля да отида без пергел и триъгълник по математика, какво учат изобщо?!?
Цитат на: Mravchca_V link=topic=1666233.msg48194886#msg48194886 date=1718954517[b
[/b]]

# 1 880
Имало задача за работа

# 1 881
  • при моите любими
Понеже офисът ми е в непосредствена близост до НДК, а зад него довечера явно ще има концерт или някакво събитие, правят супер шумен саундчек, дори на затворени прозорци сградата ни си тресе. До нас е 22ро, представям си милите деца на отворени прозорци как ли правят матура....
Аууу моят не е в 22ро, но е от другата страна на НДК. Със сигурност ще чуват. Дано не им повлияе. Онзи ден го питах, беше ли топло в стаята. Зачуди се малко и каза, че изобщо не е обърнал внимание, толкова се е вглъбил в изпита. Дано и днес да е така.

# 1 882
Имало задача за работа
И няма движение

# 1 883
  • София
Във ФБ споделиха, че има задача за работа, няма за движение, но ме съмнява това да са от 2-ри модул. По-скоро в 1-ви модул сигурно има за работа.

Писали сме едновременно Simple Smile

# 1 884
3 задачи по 3 подточки

# 1 885
  • у дома
Пергелът им е необходим например да си начертаят ъглополовяща без транспортир точно,но това ако някой ги е научил как-има си осн зад за построение в уч програма,но повечето учители не ги преподават.

Последна редакция: пт, 21 юни 2024, 16:43 от svetlaem

# 1 886
  • Варна
Санака, браво на госпожицата! Ама тя си е супер!
Мартеа, и аз това си мисля. В Китай си е баш ракиено време 🤣

# 1 887
  • при моите любими
Давайте задачите да ги видим. Аз изобщо хал хабер си нямам от математика, но да кажат другите знаещи как са задачите.

# 1 888
  • София
Абе,ако тя и на първия модул ги е научила е супер направо:grinning: Няма нужда от пергели и транспортири.Приличен чертеж е достатъчен за решаването на тези задачи. Като човек,който готви ученици за НВО вече над 10 години,мога да кажа,че НВО-то няма с какво да ни изненада.Винаги се подбират сходни задачи,покрива се основния материал и разбира се малко отгоре.Но малко.Успех на всички дечица.Чакам с нетърпение някой да качи теста да го прегледам☺️задължително ще има работа/движение не може да няма😀
Инак за БЕЛ дъщерята е доволна.Малко е ходила на уроци,но учителката в училището ни е топ!

# 1 889
От къде черпите информация, споделете от коя група?

Общи условия

Активация на акаунт