Ремонт на ПВЦ дограма

• 930
  • 9
  •   1
Отговори
  • на село
Имаме ПВЦ дограма Саламандър,монтирана 2008 год. , западно изложение.Но зимата духа силно , имам легло до прозореца.Чудя се , дали има уплътнения, които трябва да се сменят.Или може би някакъв режим лято-зима , който не знам как се превключва. Подлежи ли на ремонт дограмата.Все пак са минали 15 години,а слънчевото греене особено лятото е много силно.Възможно ли е да се провери дали функциите са наред.Стъклопакета е К стъкло, колко камерен профил не помня. Някой да се е сблъсквал с подобни въпроси.

# 1
И уплътнения се сменят, и обковът се регулира. Само трябва да намериш фирма, която да се занимава с това Преди много години съм намирала. Звъни на дистрибуторите на Саламандър.

# 2
На майка ми дограмата в Саламдър от 1998. Западно изложение, не е мръднала.
Вкъщи е от 2003та, пак Саламандър - юг. Не е мръднала.
Нищо не духа и не вее, въпреки че профилите са съвсем от първите поколения. Уплътненията не са изгорели или смачкани. Прозорците са с много големи крила, метър+, всички казваха как няма да издържи обкова и т.н. ... Всичко си е функционално.
Виж да се регулира обковът. С две врътки лесно може да се позатегне тук-там. Уплътненията едва ли, но ако някак си са прищипани, могат да се сменят. Всяка фирма за дограма, която се съгласи на консултация, ще свърши работа. Чак Саламдър дистрибутори... Духането сигурно ли е, че е от дограмата, да не в от обръщането ( ако са големи разстоянията с пяна пълнени, може там да има проблем..
Пробвай със запалена свещ - да видиш откъде точно духа пламъка, кой край на прозореца, за да насочиш правилно хората...
"Духа силно" малко субективно ми звучи ...

# 3
  • София
Може да извикате майстор за ремонт на дограма да я прегледа, в темата с Белия списък има един Евгени, който много добра работа върши.

# 4
Миналото лято правих именно това, дограмата трябва да се регулира.
Извиках фирма, поръчах и комарници. Доволна съм, макар че не беше особено евтино, предвид мрежите и механизмите към тях, които избрах. Но вече няма нищо евтино.

# 5
Да, всяка фирма може да смени уплътнения, но не всяка фирма има точните уплътнения, а те не са еднакви. За ремонта на моето Шуко намерих фирма, но те за целта поръчаха цяла ролка уплътнения, около 50 метра май, и половината ми останаха.

# 6
Имат, просто звънят на съответния вносител на марката и доставят за ремонта.
Ходих във фирма, която не предлага Кьомерлинг, нямаше проблем - дойдоха, регулираха, ремонтираха с оригинални части и консумативи.

# 7
Имат, просто звънят на съответния вносител на марката и доставят за ремонта.

Това не е ли същото, като написаното от мен?

# 8
Извинявам се, прочела съм без разбиране.
Признавам, често ми се случва и трябва да си взема бележка 😌.

# 9
  • София
Имаме ПВЦ дограма Саламандър,монтирана 2008 год. , западно изложение.Но зимата духа силно , имам легло до прозореца.Чудя се , дали има уплътнения, които трябва да се сменят.Или може би някакъв режим лято-зима , който не знам как се превключва. Подлежи ли на ремонт дограмата.Все пак са минали 15 години,а слънчевото греене особено лятото е много силно.Възможно ли е да се провери дали функциите са наред.Стъклопакета е К стъкло, колко камерен профил не помня. Някой да се е сблъсквал с подобни въпроси.
Вземете лист хартия и го сложете между касата и крилото на прозореца. Затворете го плътно и се опитайте да измъкнете листа. Не трябва да можете да го изтеглите без да го скъсате. Ако излиза лесно, трябва да направите следното:

Намирате заградените с червено джаджи на ръба на крилото (трябва да са 3-4) и с малък шестограм ги завъртате, така че разстоянието, показано със синята стрелка, да е колкото се може по-малко. На някои модели тези джаджи нямат дупка за шестограм, а са с леко елиптична форма. Завъртат се с клещи. Целта на занятието е да придърпват повече крилото на прозореца към рамката. Пробвате с листа пак. Не трябва да можете да го изтеглите при затвоерн прозорец. Това всъщност е настройването на зимен режим.

Общи условия

Активация на акаунт