Слънцезащита - 8 тема

• 54 587
  • 641
  •   1
Отговори
# 600
На море съм, мажа се изключително съвестно и редовно, излагам се в по-рано сутрин и късно следобяд на слънце. Кожата ми е почти така бяла както когато тръгнах, не съм изгаряла изобщо, но ме боли и сърби под кожата на местата, на които съм се излагала на слънце. На какво може да се дължи? Ползвам Sun dance spf 50, който уж е много добър и който ползвам за поредна година сигурно от последните 10.

Скрит текст:

# 601
На море съм, мажа се изключително съвестно и редовно, излагам се в по-рано сутрин и късно следобяд на слънце. Кожата ми е почти така бяла както когато тръгнах, не съм изгаряла изобщо, но ме боли и сърби под кожата на местата, на които съм се излагала на слънце. На какво може да се дължи? Ползвам Sun dance spf 50, който уж е много добър и който ползвам за поредна година сигурно от последните 10.

Скрит текст:

Възможно е да не се е измила добре кожата от слънцезащитата. Двойно почистване ли правите вечер? La Roche имат вече вариант на балсама за възстановяване на кожната бариера с SPF 50, но не е слънцезащита, а по скоро като дневен възстановяващ балм с фактор. Имам го на тестер, по упътване се слага малко количество, а не като слънцезащитните.

# 602
  • София

Скрит текст:
Слънчева алергия? Но там пък има ситни пъпчици.

# 603
При мен няма ситни пъпчици, а зачервяване и сърбеж, ако е по-сериозна реакцията, и отоци съм имала.

# 604
Двойно почистване правя само на лицето, шията и деколтето. Останалата част от тялото е с обичайното едностъпково.
Кожата ми е абсолютно гладка, няма зачервявания, пъпчици, отоци. Само сърбеж и болка.
Вит. Д е в граници, някъде четах, че при недостиг се изгаря лесно и се получава слънчева алергия.

# 605
Най-добре се консултирайте с дерматолог.

# 606
Аз след ужилване от оса по стъпалото развих фоточувствителност от противоалергичните и там където съм се мазала с тях, получих локално слънчево изгаряне с подуване, зачервяване и адски сърбеж. В края на краищата облекчението дойде от мазане с кисело мляко.

# 607
Аз след ужилване от оса по стъпалото развих фоточувствителност от противоалергичните и там където съм се мазала с тях, получих локално слънчево изгаряне с подуване, зачервяване и адски сърбеж. В края на краищата облекчението дойде от мазане с кисело мляко.
Чак сега си обяснявам случилото ми се това лято. И мен ме ужили оса на ходилото. Пих противоалергично и за първи път получих ужасен сърбеж по горната част на гърба след като бях изложена на слънце, а бях със слънцезащита. Отшумя за няколко дена. Благодаря за споделеното.

# 608
Най-ужасно сърбеше нощно време, просто ми се плачеше.
Да похваля слънцезащитния гел за тяло на Ultrasun SPF 50. Не успях да намеря Extreme на марката и рискувах с гела. Също толкова добра работа върши на плаж и то без бял каст. Нанася се леко, попива много бързо. За лице обаче не го препоръчвам за акнеична или просто мазна кожа, всъщност май за лице изобщо не го препоръчвам. Интересно е, че текстурата се усеща леко зърнеста.

# 609
Минавам с разочарование да споделя за La Roche Posay. Взех ги за морето, за себе си и за детето ( на 3, без изявени кожни проблеми, и вече със завиден градски тен, тя си е с по-тъмна кожа също).

Еми... въпреки цените им, не се разбрахме с тях. От аптека са, в срок са. Мажа религиозно на всеки час, и след излизане от водата задължително.  В обедните часове не сме на плажа.

Аз съм изгоряла до болезнено по колене, деколте и гръб с това:

Детето е с обрив по лицето от това:

Супер разочарована съм. Ще търся други варианти за следващото море. До момента за градско ежедневно ползване взимах на ДМ, и проблеми не сме имали, въпреки драстичната разлика в цена и тип продукт. Иначе аз си имах спрей La Roche за чантата, със SPF 50, в малките флакони, с него грешки съм нямала години наред. Яд ме е на себе си не мога да ви опиша колко.

Едит: забравих да кажа колко жълти петна оставиха тези два продукта и по бански, и по дрехи и кърпи.

# 610
Само Адерма взимам за деца аз. За скалп нещо да препоръчате ?

# 611
Аз тази година за първи път пробвах Caudalie и съм много доволна. Една приятелка отбеляза, че за първи път лятото ме вижда толкова бяла, а ходя на плаж както всяка година. Смея да твърдя, че и петното на лицето ми не е потъмняло това лято.

# 612
Аз съм много доволна от Allies of Skin, spf 50. Консистнцията е прозрачен гел, който попива веднага и не оставя мазни следи. Матира, хидратира и не си усещам кожата на лицето замърсена. Смятам, че ме предпази добре на слънце и вятър.

# 613
Свършва ми слънцезащитата и се чудя към каква да се ориентирам. Мнения за  нашумялата Beauty of Joeson? Или препоръка за някоя лека, с хидратация, против първи линии, против широки пори? Търси се еднорог направо😂 а може нощно кремче за хидратация и свиване на пори, финни линии? Ох, не знам помощ

# 614
За мен това отговаря на условията:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/mania-holic-slantsezashtiten-kre … 809328326548.html

Също е подходящо:
https://www.isdin.com/bg-BG/produkt/fotoprotector-isdin/magic-spf-50

Харесвам и тези, но не мисля, че са за широки пори:
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/skin1004-slantsezashtiten-krem-m … 809576261592.html
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010028406

И четирите съм носила това лято като последния флуид ползвам вече трета година.

Общи условия

Активация на акаунт