Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 81

• 30 718
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Нищо не съм оборил, както има къщи за 75 хиляди евро самостоятелни с прекрасен двор и потенциал. С вложение от още 100 хиляди евро може да стане в пъти по комфортен дом от панелките за 200К в Младост.
Има обаче и съвсем друг тип къщи, част от затворена общност за хора с възможности. Определено място осигуряващо лукс. Така е замислено и така се изпълнява. И като услуги които може да се ползват и като природа , гледка , сигурност...
Това е международен бранд от най високо ниво, даже се учудих , че стъпва на нашия пазар и вижда потенциал да привлече неслучайни клиенти.

# 301
  • София
Може ли първо да ми кажете какво е да ПОАНАЛИЗИРАМ , защото тази дума не съм е срещал досега. Явно не сте анализирали вие дори заглавието на темата. Пазар на НИ в България включва и селски тип имоти и тези извън София.

Както вие имате доводи за градския живот е съвсем нормално да има хора да харесват и друг тип.
Ако си мислите , че всичко приключва до прословутите си с качеството жълти павета, не е така.
Вероятно не сте чували дори, че в близост до София посока Самоков има мащабен проект за над половин милиард, не за няколко милиона, който се различават значително като качество, което предлага старото строителство в София без значение дали е панелно, гредоред ...
За да се реализират такива проекти, значи все пак има и други като мен оценяващи предимствата които има. Естествено има и недостатъци.
Както вие може да си хвалите живота в панелките, така и аз мога да посочвам преимуществата на живота извън бетонната джунгла.
Изяла съм едно Р .
Това,че ти се заяждаш още по-зле или не знаеш думата или е от безсилие.

# 302
Сравняват се коренно различни неща.
Да имаш апартамент в София и да купуваш втори имот в случая май в София област е коренно различно от това да избираш или-или - панел или недовършена къща, май такъв беше казуса.

# 303
За дървените философи няма разлика.

# 304
Явно не сте анализирали вие дори заглавието на темата. Пазар на НИ в България включва и селски тип имоти и тези извън София.
Ако следиш темата редовно щеше да забележиш, че пазарът включва само София и чат-пат някоя и друга къща из безбрежните Съединени Американски Щати и в много редки случаи Париж или Лондон.

# 305
Гого така е, но явно се смята , че или трябва да се набутат всички в София или да са в чужбина. Бяхме 8 милиона , вече сме 6 милиона, ще станем и 4 , а половината ще сме в София.
Аз съм намерил наистина качествено нещо в близост до Самоков, но е над възможностите ми засега. Естествено къща с всичките възможни глезотии и комфорт. Не ми е проблемът, че ще  пътувам един, два дни седмично до София или ако се налага ще си оставам в апартамента понякога, обаче все още не съм дорасъл за това което ми харесва там, а то е наистина  различно и качествено не само за България.
Наблюденията ми досега са , че това което ми говореха като сладки приказки и визия го следват.

Ми продаваш апартамента и взимаш къщата с добавените пари от него. За какво ти е - да оставаш веднъж дваж в месеца в него? Ще ти е хилядократно по евтино да ползваш хотел ако ти е толкоз драма, иначе са едни заровени пари, плюс постоянни разходи за поддръжка и данъци.
А и балона много скоро може да се спука и да не струва и половината от сегашната цена.

# 306
Сравняват се коренно различни неща.
Да имаш апартамент в София и да купуваш втори имот в случая май в София област е коренно различно от това да избираш или-или - панел или недовършена къща, май такъв беше казуса.
Да, втори имот , който обаче става първи. Апартаментът реално ще седи празен в 90% от годината, идеята е да се живее основно в къща с гледки, природа, спокойствие.
Идеята е апартамента да не се продава , нито да се отдава под наем, защото е с достатъчно качествен ремонт, а и както казах, може да се налага понякога да се остава в него.
Но основното място за живеене няма да е той.
Когато си търсиш дом не обаче като ваканционна къща , нито с цел инвестиция, а мястото където да си го направиш твоето място, нещата стават сложни.
Гледаш различни варианти някои които лесно може да си позволиш, но и такива които са ти малко над възможностите и такива които са ти далеч от възможностите.
Надявам се че съм го обяснил правилно.
Проблемът е , че да се преместиш в луксозна къща малко по голяма от апартамент е необмислено.
Все пак ако това искаш да е твоето място е хубаво да помислиш и за място за твоите близки, приятели, които не ОК да ги изпращаш по нощите по домовете им. Като се правят такива събирания ако няма да са пълноценни , нито безопасни и разумни след няколко бири или друго.

# 307
Е, то ако си имаш апартамент в града, където да си оставаш, е друго. Аз не мога да разбера в противен случай как бих се прибрала вкъщи след концерт, фест или просто заведение...

Вие таксита не ползвате ли? Или ходите само на заведения и концерти на пешеходно разстояние от апартамента?

# 308
Между такси от центъра на София до Обеля и от центъра на София до Самоков има бая разлика. При вторият случай е възможно да е по-изгодно да се иде на концерт в Болоня...За 1-2 пъти в годината ок, ама на човек това, ако му е начинът на живот...

# 309
Боби мястото което ме впечатли е на около 40 км от София, Ако си смята едно такси идването и връщането ще излиза солено.
Харесах и един друг вариант , ходихме няколко пъти да го гледаме. Също уникално място и то в София. Без коли не става , но това за мен не е проблема, а това , че няма реално място в двора за басейн и че се чува влака.
Иначе като природа и гледки уау, като изпълнение прилично , като цена на квадрат също. Като крайна цена на голи стени не особено.
Защото както разбрахме от темата , ако си грамотен купувач трябва да знаеш повече от този дето ще ти го презентира и ти дава на масата само плюсовете му.
Реално влака ни отказа от него , много бяхме се навили , дори и за ипотеки беше почти договорено.

# 310
Е, то ако си имаш апартамент в града, където да си оставаш, е друго. Аз не мога да разбера в противен случай как бих се прибрала вкъщи след концерт, фест или просто заведение...

Вие таксита не ползвате ли? Или ходите само на заведения и концерти на пешеходно разстояние от апартамента?

Ами не знам в случая таксито би ли ме откарало в къщата ми в някое село извън града и на каква цена.

# 311
  • Бургас
0001 що не вземеш оная къща за 75 000 евро с "прекрасен двор и ПОТЕНЦИАЛ", която ни рекламираш в темата?
Скрит текст:
Или както се казва в оная приказка - "вече не ща мъже с потенциал, нямам време да чакам да им се развие, предпочитам мъже с капацитет" Simple Smile

# 312

Ами не знам в случая таксито би ли ме откарало в къщата ми в някое село извън града и на каква цена.

Ми аз съм ползвал такси много пъти, както и съм викал до вкъщи такси, само че съм на 2 км от околовръстното. За Самоков сигурно ще е скъпо, да, ама тогава или някой да те кара или да преспиш у някой. Винаги има някакъв компромис. Или примерно вадиш 2 милиона евро и си купуваш къща в Изток или до американското посолство.

# 313
Тия панелки в младост явно са ти голям фетиш. През пост “панелка в младост”

# 314
За какво ти е басейн? Скъпо удоволствие, което рядко се ползва. В планински район няма и много резон. Ако толкова искаш басейн - вземи си някакъв надуваем.

Общи условия

Активация на акаунт