Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 59

• 81 991
  • 748
  •   1
Отговори
# 510
  • Once there was a Hushpuppy...
Hushpuppy, може ли да помоля за рецепта на сладкиша със сини сливи?
Благодаря

Да, разбира се.
Става и с други подобни плодове, като кайсии, череши, вишни..

3 яйца, ако са L размер, иначе 4 малки
1 пълна ч. ч захар
40 мл. олио
3 пълни ч. л. кисело мляко
1 пакетче бакпулвер смесен в брашното около 300гр. Не съм го измерила точно, защото го пресях в ситото и бях сложила до резката на 250 гр., но ми се наложи да добавя още малко, защото тестото трябва да е по-плътничко. А, и правих сладкиша с 4 яйца.
Разбива се с миксер последователно, започвайки от яйцата и захарта, после останалите продукти в този ред.
Измити и подушени сливи се нарязват на парчета, не много ситни, но не и прекалено големи.
Тук не мога да кажа количеството, но гледах да запълня тавата, след изсипване на тестото. 1 чиния плодове, от дълбоките за ориентир.
Застилам хартия за печене в кръгла тавичка с диаметър 28 см., от тези с падащия ринг за торти. Намазвам хартията с малко масло и изсипвам тестото. След това пускам лекичко нарязаните плодове, колкото си потънат, не натискам нищо. Пека сладкиша бавно, на програма, която като ориентир отговаря на вентилатор + 160 градуса + приблизително 50-55 минути.

# 511
Пилешко със зеленчуци по китайски.

Леща видях при mama iasi и ми се прияде.

Един прост камембер.

Задушени зеленчуци с наденица.

Рибена чорба.

Ципура на фурна. Картофки и салата не снимах.

Пържени филийки.

# 512
  • Варна
Снощи за вечеря суров Петрохан на шайби в сух тиган, върху овесени ядки и  🥗:

Днес за обяд ( колко неочаквано!)- леща с малко заквасена сметана:

# 513
Едно "златно" хлебче със Семолина Римичина и квас:

И катък:

Друго не съм снимала, но хлебчетата са ми голяма любов! Yellow HeartYellow HeartYellow Heart
Както казва тате - "този хляб мога да го ям и без хляб". Grinning

# 514

Кекс и варени яйца

# 515
  • In transit
Сега и на мен ми се прияде леща...идеално, тъкмо се чудех какво да готвя. Grinning

Сисли, със семола става разкошен хляб, а твоите само мога да ги гледам и да им се наслаждавам. Heart Eyes

Вчера правих много лесни и вкусни вегетариански котлети от печен патладжан.

Печени чушки с кайма и ориз

Скрит текст:
Онзи ден видях в Била много хубави едри червени чушки, един сорт, който познавам от Италия и много обичам. Така се зарадвах да видя, че вече и български производители го отглеждат, че напълних 2 кила набързо. Месото е вкусно, ароматно и формата им е много удобна за пълнене.
Набързо напълних няколко с кайма и малко ориз. Мъжете само мъркаха от кеф. Joy

в суров вид

и изпечени.

Друсани картофи

# 516
  • Варна
Mikkey, аз пък правих твоя рийет с риба тон тази вечер. Занесох го на гости; доста хлебец изяде, една-две диети се нарушиха... Stuck Out Tongue Winking EyeБлагодаря!

# 517
Добро утро в петък! С пожелания за хубави и спокойни почивни дни!
Свинско с лук, чушки, домати

Чушки и домати пълнени с ориз

Пържена Сиврия и към нея доматен сос ( без снимка)

Заготовка- пилешки шишчета, отделно ще са зеленчуците 😉

Всичко е по кутии- готови за път...

Последна редакция: пт, 02 авг 2024, 06:45 от denyil

# 518
  • под тепетата
Добро утро!
 Вечерен сафрид и разядка с яйца на Mikkey

Сутринта си хванах помощник готвач, докато аз спрятах бурканите с домати. Benii, палачинките станаха страхотни, благодаря!

# 519
# 520
  • Някъде по Дунава
Лек и бърз обяд в горещия ден:
Миш маш и домати от градината

# 521

Шишчета

# 522
Биляна, чудесен е помощника и палачинките изглеждат много вкусни. Американските са, нали? Kissing Heart Благодаря ти за доверието! Heart Eyes
Бети, тази торта изглежда уникално и ще опитам да я направя. Heart Eyes
Предястие със зрели смокини приготвих днес. Ако обичате сладко-солените вкусове, със сигурност ще ви хареса! ☺️👩‍🍳🍴
https://inthebeniskitchen.com/2024/08/02/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B … %BD%D0%B5-%D0%B1/

# 523
Рамен видях при Mikkey и сътворих набързо за обяд с пилешко месо, за мен с конжак нудъли.

Салата с риба и картофки в е.ф.

Зеленчуци на грил по Пепчо с мариновано и гриловано пилешко.

# 524
  • под тепетата
Да, beniii! Американските са и утре пак ще ги правя. А смокините са фантастични, почти като моите , които бяха с домашно сирене.
За да не е спам - от вчера бъркана шоколадова бисквитена торта

И след малко мидите, на които не мога да се наситя.

Скрит текст:

И да ви споделя една хитринка, която прочетох някъде в интернет, но се оказа супер - бульона от мидите го замразявам и мъжът ми го слага после в рибената чорба. Става много наситен и приятен вкусът и.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 08:12 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт