Заекване при възрастни

• 1 008
  • 7
  •   1
Отговори
Заекването е нещо страшно!
Само заекващите знаят какво е
Аз съм жена която заеква от както се помня
Доктори лекарства какво ли не
Не помогнаха..
Сега съм омъжена жена която се опитва все още да се справи с проблема,
Има жена която заеква също като мен :Д
Много ми е смешно и странно като я чувам, въпреки че аз също заеквам кой знае какво си мислят хората за мен, когато им заеквам от среща😂 трагично но факт!
Може би които заеква също като мен, може да разкаже нещо с което да намаля малко заекването или  не знам все нещо.. Знам че не съм единствена но ми се иска да разкажа с някой който ме разбира болката си :Д

# 1
Среща и после работа с логопед.
Това е специалистът, който може да помогне.
Моя заекваща съседка ходи и на психолог веднъж месечно. Установила е, че заеква повече ако е стресирана.

# 2
Среща и после работа с логопед.
Това е специалистът, който може да помогне.
Моя заекваща съседка ходи и на психолог веднъж месечно. Установила е, че заеква повече ако е стресирана.
Благодаря ти 🩷 ами не успяха да ми помогнах дадоха ми лекарства за стрес спях по цял ден от тях и спрях да ги пия..
При логопеда също учи те да четеш да дишаш но.. Същата работ

# 3
  • София
Синът ми заекваше в детската, но реагирахме много бързо и отдавна, още преди да тръгне на училище, проблемът се реши (сега е в 7-и клас). При заекването (а и не само) е много важно да се реагира навреме, преди да е станало като навик. Не знам дали може да изчезне напълно след толкова години, но съм сигурна, че с добър логопед може поне да намалее.

# 4
Аз пък много харесвам заекващи хора. Някак имат нещо специално и  според мен интересно в себе си. Имала съм и заекващо гадже. Потвърждавам мита, че заекващите са по-сексуални от другите хора. Било нещо свързано именно с центъра в мозъка, който предизвиквал заекването  и провокирал по-високата сексуалност.

Между другото това мое бивше гадже е бил много, много заекващ до 18-20 годинни. До толкова, че в училище винаги го изпитвали писмено и не можел да говори с никого, освен със семейството си. Тогава чел някаква стара литература, в която заекващите били съветвани да четат на глас. За около 6 месеца чел сам на глас, което явно допринася за обиграване на гласа. После четял на сестра си и близките си - за да се включи и притеснение и от тогава заеква само ако много се притесни. А на мен точно това много ми допадна като се запознахме, че заекваше и виждах, че го вълнувам Simple Smile
Успех момиче! И така си прекрасна! :*

# 5
  • София
Трябва да си намерите точния логопед и да ходите дълго и редовно. За кой град става въпрос?

# 6
Трябва да се потърси първопричина. Често съм чувала, че заекването става след преживян стрес. Може би психолог ще ти помогне най-точно.

# 7
При стрес, ниско самочувствие, притеснение да говорите с непозвати хора, се получава заекването. Прегръдки. Дано намерите решение и се оправите.

Общи условия

Активация на акаунт