САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 780 245
  • 19 623
  •   10
Отговори
# 19 605

Видео на датски комик, засягащ темата Гренландия. Образователно и хумористично. Заслужава си да се изгледа.
И много компетентно. Аз го гледах снощи и се впечатлих от това, че има много точна оценка на нещата в САЩ.

# 19 606
  • В заешката дупка
Случващото се в САЩ се следи навсякъде по света. Това, че английски почти всеки вече знае, допълнително улеснява нещата. И това някои хора, особено в самите САЩ, не могат да го разберат - вероятно заради собствените си проекции. Понеже не знаят какво се случва в Дания или Исландия, примерно, смятат, че и ние няма как да знаем какво става в САЩ. Simple Smile

Липсват ми феновете на Тръмп в темата. И аз бих искала да чуя мислите им за последните събития.

# 19 607
  • Ю Ес ъф Ей

В Сената най-възможните гласове против са на Мурковски, Тилис (те двамата бяха в Копенхаген), Макконъл и Колинс, което би дало мнозинство на демократите.
В долната камара House е още по-лесно.

Бейкън също.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 20:50 от Татко Непохватко

# 19 608
Двайсет и три години тук, продължавам да се възхищавам на американците за борбения им дух и за идеалистичното им мислене.

Същите американци които поставиха Тръмп начело. И да, нямат извинение за масовото си негласуване. Особено са ми неприятни тези които с радост гласуваха за него, но обърнаха плочата когато започнаха да страдат. Никаква вярност, пълен егоизъм

# 19 609
Така е. Конгресът спи. Може би леко започва да се пробужда, но не е буден.

Татко, и Бейкън, да. Той е в долната камара. Той е върл защитник на Украйна и върл противник на Русия. Жалко, че няма да си поднови кандидатурата.
Ето какво каза той: I strongly oppose threatening use of force against our close allies. Denmark has been an outstanding U.S. ally, supporting missions in Kosovo, Afghanistan, Iraq, Libya, Mali, the Horn of Africa, and Syria. There have been numerous bases in Greenland over the recent decades, and it is currently home to a critical Space Force missile defense and space surveillance base. These threats against fellow NATO members Denmark and Greenland serve only the interests of our adversary, Russia and Putin, who desire NATO’s dissolution.

Някой може ли да познае кое е това 17-годишно момиче? Снимка от 1987 Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 22:17 от Fenris

# 19 610
Току що гледах интервю с Tillie Martinussen. Много ми хареса интервюто. Първите и думи бяха “ние не се интересуваме от подути устни и изпънати лица, парите не са ни приоритет”.
Препоръчвам!
Меланийка?

# 19 611
Ето

https://www.youtube.com/watch?v=DMPe_e-WRMk

Отговор на въпроса със снимката:

Скрит текст:
Да, това е Мелания на 17-годишна възраст, когато започва с моделската кариера. Сравнете с лицето й сега и колко операции и ''поправки'' е минало то. Чак очите й не се виждат от дърпане.

Малко селце в щата Джордия с население около 5000, където масово гласуваха за Тръмп, се жали по СиЕнЕн, че ICE ще строяли голям detention center в една празна индустриална сграда в селцето. Планът бил там да се държат 10 хиляди арестувани чужденци.
Хората в селцето не искали това да се случва. Не било хуманно. Не било спазвало човешките права на задържаните. Нито пък правата на жителите, които изведнъж ще имат ICE сграда с хора два пъти повече от населението на селцето.
Кметът се жалеше с просълзени очи как нямало било инфраструктура за толкова много хора и как колкото и да звънял по институции и федерални телефонни номера, никой не му вдигал телефона даже.

Горките те LaughingLaughingLaughing

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 23:20 от Fenris

# 19 612
  • София
Ахаха, някой си е купил домейн и го е редиректнал към dhs. 😂
nazis.us

# 19 613
От шоуто на Колбърт - вожда на посещение в завод на Форд, посрещнат е с народната любов, чувствата им са взаимни -  Flushed
https://www.facebook.com/share/v/1FsUwNV4Vh/
А това е много силна реч на сенатор, ветеран. Дали много хора мислят като него или няма надежда...
https://www.facebook.com/share/v/1C4Var6b44/

# 19 614
Гренландия да не се окаже айсберга, който ще потопи кораба САЩ? Или поне кораба Тръмп.

Тръмп продължава със заплахите към Европа относно Гренландия. Не знам дали Върховният съд и Конгреса ще са достатъчно бързи да спрат ефективно това малко дете с ядрено копче.
Междувременно доларът и крипто падат след заплахите на Тръмп.

# 19 615
  • София
Аз чакам облигациите... 😁
Просто ми се иска всички засегнати вкупом да разпродават облигации, но за щастие хората които взимат тези решения са по-хладнокръвни от мен и няма да позволят на най-консуматорското общество да се срине, защото в крайна сметка консумира нашите продукти... 🤷‍♀️ Но все пак, добре е да се напомни, че не САЩ спонсорират света, а светът ги спонсорира десетилетия. Ако оръжията са в Тръмп, то лостовете за влияние на борсите (в частност парите) са другаде.

# 19 616
Разсмя ме миймът за Хигето или както се чете. Съвсем наскоро бяхме в Дания със семейството, и наистина е много приятен животът там. Но все пак, освен Хигето, мн ого се наблягаше на викингството. А завземането на територии е доста викингско...

германия си оттеглили жалките 5 войника от Гренландия и ЕС отново показва колко жалки са. И за тарифите бързо клекнаха и предадоха европейския интерес, а той сега ги цака с нови. С такива безпринципни и безгръбначни управници...

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 09:39 от MariyaHris

# 19 617
Тръмп пратил СМС до норвежкия министър-председател:

Скъпи, Йонас. След като страната ти избра да не ми даде Нобеловата награда за мир въпреки че спрях 8 войни, вече не чувствам задължение да мисля само за мир. Дания не може да защити Гренландия от Русия и Китай, тогава защо имат право да я притежават? Няма никакви подписани документи. Една лодка е отишла там преди няколко стотин години, ама и наши лодки отидоха там. Аз съм направил повече за НАТО, отколкото който и да е друг човек, откакто НАТО е създаден, затова сега НАТО трябва да направи нещо за САЩ. Светът не е сигурен, ако ние нямаме пълен и тотален контрол върху Гренландия. Благодаря! DJT.

Един изключително болен и невеж човек, който е много опасен заради болестта си и невежеството си.

# 19 618
Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Е, добре де, нали получи наградата на ФИФА за мир...това няма ли да му тежи на съвестта?

# 19 619
Даже Тръмп разбира, че това е фалшива награда.

Общи условия

Активация на акаунт