САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 781 954
  • 19 672
  •   1
Отговори
# 19 665
Канада в ЕУ.

# 19 666
  • Ю Ес ъф Ей
Вече притежават и системи за заглушаване, за да не могат хората да предават какво се случва на живо.

Не пишем в темата за Украйна все пак. Simple Smile

Уж не, ама гледай до къде стигна най-великата демокрация в света. Върху нея се изхождат ежедневно, а вие цъкате доволно, че не сте Украйна. По-зле сте в момента.
Уф. Добре. Хайде пишете си на воля и без мен. Съвсем няма да останат американци да пишат в тази тема.

# 19 667
Американският президент Доналд Тръмп е изпратил писмо до премиера на Норвегия Йонас Гар Стьоре, в което заявява, че след като Норвежкият комитет за Нобелова награда за мир не му присъди миналата година приза, той вече не се чувствал длъжен да опазва мира по света.
"Уважаеми посланик,

Президентът Тръмп поиска следното съобщение, споделено с министър-председателя Йонас Гар Стьоре, да бъде препратено до Вашия [посочен правителствен/държавен глава]:

"Уважаеми Йонас: Като се има предвид, че Вашата страна реши да не ми даде Нобелова награда за мир за това, че спрях ПОВЕЧЕ от 8 войни, вече не чувствам задължение да мисля единствено за мира, въпреки че той винаги ще бъде доминиращ, а сега мога да мисля за това кое е добро и правилно за Съединените американски щати. Дания не може да защити тази земя от Русия или Китай и защо изобщо имат "право на собственост"? Няма писмени документи, освен че лодка е акостирала там преди стотици години, но и ние имахме лодки, които акостираха там. Направих повече за НАТО от всеки друг човек от основаването му досега и сега НАТО трябва да направи нещо за Съединените щати. Светът няма да е в безопасност, докато ние не получим пълен и тотален контрол над Гренландия. Благодаря Ви! Президент DJT".

Луд!!!

# 19 668
Аз вече няколко пъти написах, че Тръмп ще започне Трета Световна Война, ако не бъде спрян. Той очевидно е дементен и не съвсем с всичкия си. Когато двуцифрен брой служители от първата му администрация казват, че са се събуждали със страх, защото не знаят какво ще му щукне днес и какви бъркотии ще сътвори, а днес Тръмп е в пъти по-зле - то ясно ви е положението.

# 19 669
Попадна ми списък на най-вероятните първи ответни мерки, които ЕС ще наложи на САЩ, ако Тръмп наложи наказателните мита.

Ответни мита.
Забрана на фирми от САЩ да участват в обществени поръчки в Европа. Това ще удари най-сериозно компании като Майкрософт, Дженеръл Електрикс и Джонсън и Джонсън, които често участват в обществени поръчки в Европа.
Забрана на американски фирми да инвестират в ЕС.
Забрана на американски фирми да използват патентите си в ЕС.
Забрана за износ на продукти за САЩ, които не се произвеждат в САЩ, но от които САЩ има нужда и внася от Европа.
Нищо полезно за Европа не виждам в подобни санкции. И без това сме на апаратно дишане заради санкциите към Русия. А на оранжевия луд и без това не му пука за Америка.

# 19 670
Никой не е казал, че ще е безболезнено за Европа, но ще нарани САЩ повече. Не, Европа не е на апаратно дишане.

В крайна сметка недопускането на американски фирми ще даде шанс на местните, европейски фирми или канадски, австралийски, японски, южнокорейски фирми, да се разраснат.

А сигналът към американците ще е: Европа не се шегува.

Идеята е да се размърдат тези, които могат да спрат Тръмп, а такива има много, макар и спящи в момента.

Както един републикански представител в долната камара на Конгреса каза: Трябва да се замислим дали си струва цената за САЩ и американците да оставим Тръмп на власт.

# 19 671
От Норвегия може и да не изглежда, обаче от към България е точно така. А и още сме началото на годината. Индустрията и производството (на Европа) се сриват с бясна скорост. За това почти не се говори по медиите, защото трябва да се посочат и причините. А те не са лицеприятни за европейската върхушка. Много голям принос в това отношение е загубата на руските пазари. Липсват ни само санкции и към САЩ.
Не че това ми харесва, но то е са фактите.

# 19 672
Затова Европа се ориентира повече към Южна Америка, Африка и Югоизточна Азия. Не може да сме тотално зависими от един нестабилен диктатор. Виж Канада как набързо прекъсна много връзки със САЩ. Засили връзките с Мексико, Европа и дори сключи наскоро споразумение с Китай.

В разговор с британския премиер Тръмп признал, че май е получил грешна информация за европейските войски в Гренландия.

За лека нощ ето това много кратко и забавно видео https://www.youtube.com/watch?v=NS6uBKqI81Y

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 04:32 от Fenris

Общи условия

Активация на акаунт