САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 782 667
  • 19 685
  •   5
Отговори
# 19 650
  • Ю Ес ъф Ей
Да се следят само критикуващите не е ефективно. Затова се записва всичко, пък после за анализа си има други процедури. Поне последните десетилетия.
ICE сега закупиха системи за следене на телефоните на хора, които се събират в групи в определени места.

# 19 651
Ще следят всички телефони в района, в който са, не само на събиращите се на големи групи. Вече притежават и системи за заглушаване, за да не могат хората да предават какво се случва на живо.

Всички са следени, с много малки изключения. В ОК водят в Европа, в САЩ пък се знае всичко почти за всеки. Това по линия на терористични атаки.

Никога до момента обаче хората не са се притеснявали открито да изразяват мнение или да протестират. Не е просто автокрация това, което се случва, много по-сериозно е, и ще става още по-зле.

Междувременно се оказа, че парите от петрола на Венецуела ще отиват в офшорни сметки, сметки в Катар и ше бъдат контролирани само от Тръмп.  Защо не в американски банки е ясно.

Един човек и групата около него завладяха държавата, утре и пенсионните фондове може да зачезнат по този начин. При положение, че долара все още има някаква стойност.

# 19 652
А, да, да, вече следят всичко и всички.
Аз визирах средата на миналия век конкретно.

То ние вече съвсем доброволно даваме инфо, за да ни следят.
Като се замисли човек колко неща се нормализираха само този век.

А тъкмо вчера гледам, че AI-то вече щяло да предлага реклами. И ще се позиционира като най-добрият ти приятел, не просто като инфлуенсър. Не знам колко от нас тук помнят какво се случи със социалните медии, когато навлязоха рекламите. То само тоя форум да вземем за пример каква дандания беше тогава и какво стана. С AI-то хич не ми се мисли какво ще стане.

# 19 653
  • Ю Ес ъф Ей
OK мисля са дори по-напред от нас с тяхните CCTV където са навсякъде.

# 19 654
Един интересен анализ.
"Европа е най-големият кредитор на САЩ, като нейните страни притежават 8 трилиона долара американски облигации и акции, почти два пъти повече от останалия свят взети заедно, написа в бележка до клиентите си в неделя Джордж Саравелос, глобален ръководител на валутните изследвания на Deutsche Bank.
https://www.bloombergtv.bg/a/2-novini/154626-deutsche-ima-risk-e … -aktivi-v-orazhie

# 19 655
Целта на Тръмп е да фалира САЩ, повече от ясно е. Не му дреме за облигациите. Щом и собствените му съветници не му дърпа каиша нещата ще ескалират скоро.

Никой обаче няма интерес долара да се сгромоляса, затова и все още се правят някакви опити за разумен диалог с този.... индивид.

# 19 656
  • София
Аз нали това казах преди 2-3 дни, калто и днес. Ще бъде интересно да разпуснат малко пакетите с бонове... Ей така, колкото да образуват нерви на Тръмп и Бесент 😆
Сгромолясването на долара е от интерес на самите САЩ. Ще направят дълга си нищожен. Но д*пе да им е яко на обиковените американци... И ние ще усетим, де...

# 19 657
Попадна ми списък на най-вероятните първи ответни мерки, които ЕС ще наложи на САЩ, ако Тръмп наложи наказателните мита.

Ответни мита.
Забрана на фирми от САЩ да участват в обществени поръчки в Европа. Това ще удари най-сериозно компании като Майкрософт, Дженеръл Електрикс и Джонсън и Джонсън, които често участват в обществени поръчки в Европа.
Забрана на американски фирми да инвестират в ЕС.
Забрана на американски фирми да използват патентите си в ЕС.
Забрана за износ на продукти за САЩ, които не се произвеждат в САЩ, но от които САЩ има нужда и внася от Европа.

# 19 658
Аз вече няколко пъти написах, че Тръмп ще започне Трета Световна Война, ако не бъде спрян. Той очевидно е дементен и не съвсем с всичкия си. Когато двуцифрен брой служители от първата му администрация казват, че са се събуждали със страх, защото не знаят какво ще му щукне днес и какви бъркотии ще сътвори, а днес Тръмп е в пъти по-зле - то ясно ви е положението.

# 19 659
Попадна ми списък на най-вероятните първи ответни мерки, които ЕС ще наложи на САЩ, ако Тръмп наложи наказателните мита.

Ответни мита.
Забрана на фирми от САЩ да участват в обществени поръчки в Европа. Това ще удари най-сериозно компании като Майкрософт, Дженеръл Електрикс и Джонсън и Джонсън, които често участват в обществени поръчки в Европа.
Забрана на американски фирми да инвестират в ЕС.
Забрана на американски фирми да използват патентите си в ЕС.
Забрана за износ на продукти за САЩ, които не се произвеждат в САЩ, но от които САЩ има нужда и внася от Европа.
Нищо полезно за Европа не виждам в подобни санкции. И без това сме на апаратно дишане заради санкциите към Русия. А на оранжевия луд и без това не му пука за Америка.

# 19 660
Никой не е казал, че ще е безболезнено за Европа, но ще нарани САЩ повече. Не, Европа не е на апаратно дишане.

В крайна сметка недопускането на американски фирми ще даде шанс на местните, европейски фирми или канадски, австралийски, японски, южнокорейски фирми, да се разраснат.

А сигналът към американците ще е: Европа не се шегува.

Идеята е да се размърдат тези, които могат да спрат Тръмп, а такива има много, макар и спящи в момента.

Както един републикански представител в долната камара на Конгреса каза: Трябва да се замислим дали си струва цената за САЩ и американците да оставим Тръмп на власт.

# 19 661
От Норвегия може и да не изглежда, обаче от към България е точно така. А и още сме началото на годината. Индустрията и производството (на Европа) се сриват с бясна скорост. За това почти не се говори по медиите, защото трябва да се посочат и причините. А те не са лицеприятни за европейската върхушка. Много голям принос в това отношение е загубата на руските пазари. Липсват ни само санкции и към САЩ.
Не че това ми харесва, но то е са фактите.

# 19 662
Затова Европа се ориентира повече към Южна Америка, Африка и Югоизточна Азия. Не може да сме тотално зависими от един нестабилен диктатор. Виж Канада как набързо прекъсна много връзки със САЩ. Засили връзките с Мексико, Европа и дори сключи наскоро споразумение с Китай.

В разговор с британския премиер Тръмп признал, че май е получил грешна информация за европейските войски в Гренландия.

За лека нощ ето това много кратко и забавно видео https://www.youtube.com/watch?v=NS6uBKqI81Y

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 04:32 от Fenris

# 19 663
Да, Карни е неуморен тези дни. Обикаля света и сключва договори за сътрудничество. САЩ са ни наблизо, но явно е време да излезем от зоната на комфорт. И той точно това прави - тихо и дискретно.
Харесва ми и как не влезе в тона на Тръмп. Остави го да си лае.
Абе, човекът си работи за Канада.

# 19 664
Аз вече няколко пъти написах, че Тръмп ще започне Трета Световна Война, ако не бъде спрян. Той очевидно е дементен и не съвсем с всичкия си. Когато двуцифрен брой служители от първата му администрация казват, че са се събуждали със страх, защото не знаят какво ще му щукне днес и какви бъркотии ще сътвори, а днес Тръмп е в пъти по-зле - то ясно ви е положението.
Кой ще го спре? Тези около него са или подмазвачи или луди като него.

Общи условия

Активация на акаунт