САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 999 691
  • 24 953
  •   1
Отговори
# 24 945
  • София
То и речникът на Тръмп е на ниво малко дете - "лоши хора, ужасни хора, добри хора.."

# 24 946
Щом на американците им е по-важно дали Тръмп взима хапче за отслабване, отколкото поразиите касаещи собствените им интереси, значи няма какво да ги мислим.
И сто тояги са малко за народ, който понася подобни безумия безмълвно.

И за България важи това, да не решите че камъните са само в онзи двор.

# 24 947
  • В заешката дупка
Току-що прочетох репликата на Прил към Титина, така че изтривам моя отговор - няма нужда да се обяснява за ен-ти път.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 20:48 от ЧеКа

# 24 948
Много, ама много съм на “ти” с тези лекарства. Познавам ги в детайл. Имат много странични ефекти, от които най-често срещаните са тези от ГИТ. Над 60% от пациентите имат такива (гадене, повръщане, констипация), някои имат диария. Тези стр.  ефекти се проявяват в периода на ескалиране на дозата, постепенно изчезват. Затова не се започва с висока доза.
Не е задължително triple agonists да имат по-изразени стр ефекти, защото GLP агонизма им е реално същия, но имат допълнителни механизми, които подпомагат отслабването и според мен дори по-важно, намаляват HbA1c при диабет.

# 24 949
А имат ли тези лекарства ефект, ако пациентът продължава да яде цели картонени кутии сладолед, чипсове и фаст фууд, абаджиева?

# 24 950
  • Пловдив
Аз съдя по статиите тук за тези лекарства и многото регистрирани случаи на странични ефекти като разстройство и гадене. Тук ги определят като обичайни странични ефекти (колко известни личности тук спряха да ги ползват след като посочиха точно тези странични ефекти като причина).
Но се радвам, ако ти нямаш такива проблеми.

Ето от сайта на Уегови

Скрит текст:
Most common е като най-често срещащ се страничен ефект, а не че е толкова чест.

Много, ама много съм на “ти” с тези лекарства. Познавам ги в детайл. Имат много странични ефекти, от които най-често срещаните са тези от ГИТ. Над 60% от пациентите имат такива (гадене, повръщане, констипация), някои имат диария. Тези стр.  ефекти се проявяват в периода на ескалиране на дозата, постепенно изчезват. Затова не се започва с висока доза.
Не е задължително triple agonists да имат по-изразени стр ефекти, защото GLP агонизма им е реално същия, но имат допълнителни механизми, които подпомагат отслабването и според мен дори по-важно, намаляват HbA1c при диабет.
Ама кой започва на най-високите дози?! Е, предполагам хора без ендокринолог. Освен това към тия се привиква и като почнеш с високоите дози после накъде?

А имат ли тези лекарства ефект, ако пациентът продължава да яде цели картонени кутии сладолед, чипсове и фаст фууд, абаджиева?
Има. Подтискат апетита и глада.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 21:01 от Янтра

# 24 951
Грок казва, че видеото няма знаци да е фалшиво.
Тръмп се сгромоляса и трябваше да му помагат да стане на краката си.
https://x.com/aintscarylarry/status/2080803264392782135

# 24 952
  • София
Яко беше вярно, това щеше да обиколи света. На всеки може да се случи, а и той не е в първа младост. Че е мал000умниГ е ясно и, че буквално съсипва света, но да не изпадаме в крайности. Дори да се бие Оземпик или Монджаро все тая.

# 24 953
Президентът не е падал -  спрял е да си поеме дъх на път за библиотеката-музей. Зер не му се налага често да го прави. Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт