САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 1 000 279
  • 24 962
  •   6
Отговори
# 24 945
  • София
То и речникът на Тръмп е на ниво малко дете - "лоши хора, ужасни хора, добри хора.."

# 24 946
Щом на американците им е по-важно дали Тръмп взима хапче за отслабване, отколкото поразиите касаещи собствените им интереси, значи няма какво да ги мислим.
И сто тояги са малко за народ, който понася подобни безумия безмълвно.

И за България важи това, да не решите че камъните са само в онзи двор.

# 24 947
  • В заешката дупка
Току-що прочетох репликата на Прил към Титина, така че изтривам моя отговор - няма нужда да се обяснява за ен-ти път.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 20:48 от ЧеКа

# 24 948
Много, ама много съм на “ти” с тези лекарства. Познавам ги в детайл. Имат много странични ефекти, от които най-често срещаните са тези от ГИТ. Над 60% от пациентите имат такива (гадене, повръщане, констипация), някои имат диария. Тези стр.  ефекти се проявяват в периода на ескалиране на дозата, постепенно изчезват. Затова не се започва с висока доза.
Не е задължително triple agonists да имат по-изразени стр ефекти, защото GLP агонизма им е реално същия, но имат допълнителни механизми, които подпомагат отслабването и според мен дори по-важно, намаляват HbA1c при диабет.

# 24 949
А имат ли тези лекарства ефект, ако пациентът продължава да яде цели картонени кутии сладолед, чипсове и фаст фууд, абаджиева?

# 24 950
  • Пловдив
Аз съдя по статиите тук за тези лекарства и многото регистрирани случаи на странични ефекти като разстройство и гадене. Тук ги определят като обичайни странични ефекти (колко известни личности тук спряха да ги ползват след като посочиха точно тези странични ефекти като причина).
Но се радвам, ако ти нямаш такива проблеми.

Ето от сайта на Уегови

Скрит текст:
Most common е като най-често срещащ се страничен ефект, а не че е толкова чест.

Много, ама много съм на “ти” с тези лекарства. Познавам ги в детайл. Имат много странични ефекти, от които най-често срещаните са тези от ГИТ. Над 60% от пациентите имат такива (гадене, повръщане, констипация), някои имат диария. Тези стр.  ефекти се проявяват в периода на ескалиране на дозата, постепенно изчезват. Затова не се започва с висока доза.
Не е задължително triple agonists да имат по-изразени стр ефекти, защото GLP агонизма им е реално същия, но имат допълнителни механизми, които подпомагат отслабването и според мен дори по-важно, намаляват HbA1c при диабет.
Ама кой започва на най-високите дози?! Е, предполагам хора без ендокринолог. Освен това към тия се привиква и като почнеш с високоите дози после накъде?

А имат ли тези лекарства ефект, ако пациентът продължава да яде цели картонени кутии сладолед, чипсове и фаст фууд, абаджиева?
Има. Подтискат апетита и глада.

Последна редакция: сб, 25 юли 2026, 21:01 от Янтра

# 24 951
Грок казва, че видеото няма знаци да е фалшиво.
Тръмп се сгромоляса и трябваше да му помагат да стане на краката си.
https://x.com/aintscarylarry/status/2080803264392782135

# 24 952
  • София
Ако беше вярно, това щеше да обиколи света. На всеки може да се случи, а и той не е в първа младост. Че е мал000умниГ е ясно и, че буквално съсипва света, но да не изпадаме в крайности. Дори да се бие Оземпик или Монджаро все тая.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 07:23 от Yellow_girl

# 24 953
Президентът не е падал -  спрял е да си поеме дъх на път за библиотеката-музей. Зер не му се налага често да го прави. Sweat Smile

# 24 954
Това ли казаха по Фокс Нюз? Laughing
Видеото е навсякъде по социалните медии, даже и в тукашните медии го има. Явно е истина.

Рубио отново заплашил съдиите в Международния съд в Хага, че си позволяват да обвиняват Тръмп и военните лидери в САЩ в war crimes. До къде падна Рубио.

Една жена в Орегон си карала колата, когато маскирани мъже, представящи се за ICE са я спрели уж за проверка и са я задържали. Единия от тях я е нападнал. След 20 минути я пуснали да си ходи, тя отишла в болницата и скоро след това се оказало, че това не били ICE, а просто представящи се за ICE с камуфлажни защитни жилетки, на които пише POLICE.
Том Хоумън каза американците да не се противопоставят в такива ситуации. Мда, първо онзи убития невеинен мъж, който бягал от маскирани мъже, които не са се идентифицирали, сега пък тази жена, която е била нападната от маскирани мъже, които се представят за ICE.
Какво биха направили МАГА съфорумките в такава ситуация, ако ги спрат маскирани мъже, които се представят за ICE или просто маскирани мъже, които не се представят за ICE?
https://x.com/TheJFreakinC/status/2081055569004093536

Jet lag е ужасна работа. Близначетата на етървата и девера ми щуреят цяла нощ и аз ги пазя, та родителите им да поспят малко Laughing По мои изчисления ще си легнат след около час.

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 04:17 от Fenris

# 24 955
Е, що не почна с това, че е навсякъде по социалните медии. Щом е така, няма начин да не е истина.

А иначе маските трябва да паднат. Въобще не трябваше да ги има на първо място. Който не му понася жегата, да се изнася от кухнята. Никого не държат там насила.
В тая държава немаскирани органи на реда са си вършили задълженията без маски от време оно. И масово почти всички продължават да го правят, изключая специализирани операции.

Как пък само ERO/CBP са толкова специални, сякаш само те имат семейства.
Вместо да изпишат вежди, избождат очи. И не само.

# 24 956
  • USA
Грок казва, че видеото няма знаци да е фалшиво.
Тръмп се сгромоляса и трябваше да му помагат да стане на краката си.
https://x.com/aintscarylarry/status/2080803264392782135
Нямало знаци, обаче Е фалшиво!

Случката с фалшивите ICE, макар че е отвратителна, не е нещо необичайно престъпници да се маскират като полицаи и да спират коли.
Не мисля, че маските тук са от значение.

# 24 957
  • В заешката дупка
Честно казано, Фенрис, и аз не разбирам идеята на някои съмнително достоверни неща, които понякога постваш.

# 24 958
Ново проучване на Службата за отчетност на правителството, публикувано в сряда, установи, че MacDonalds, Walmart и Amazon - три от най-големите работодатели в Америка с милиарди печалби - са и сред водещите работодатели на работници, които печелят толкова малко, че трябва да разчитат на купони за храна, за да си осигурят храна, и Medicaid, за да получат здравно осигуряване. И все пак, според последните данни, MacDonalds плаща на своя изпълнителен директор 18,2 милиона долара годишно, Walmart плаща на своя изпълнителен директор 27,4 милиона долара, а изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос е вторият най-богат човек в Америка.
https://www.gao.gov/products/gao-26-108703?utm_source=substack&utm_medium=email

Tрикъл даун ли чух?

Последна редакция: нд, 26 юли 2026, 18:18 от Agent Provocateur

# 24 959
Modern slavery имат предвид всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт