Новите полове и безполовите "полове", не бинарни

• 17 214
  • 620
  •   1
Отговори
Знам че всичко се променя!
По принцип съм за промяната.
Няма как да спре промяната, по скоро се адаптираме.

Последните години се сблъсках с една промяна, която ми е трудно да приема и да разбера. Предполагам че докато не я разбера няма да е приема.

Приемам че има хора, които се чувстват различни. Ако погледнем на по детайлно ниво, всеки е уникален. Трябва ли да има пол за всеки човек ?
На всичко отгоре не бинарни. Тоест без пол.

Може ли някой млад да ми обясни как това е нещо хубаво. И как се оправят в тези джунгли от полове ?

# 1
Трябва да питаш в Редит - там май всички са небинарни и сигурно знаят.

# 2
Желаещите да бъдат интересни винаги са следвали някаква мода. Днес е това - на когото нещо му е криво си измисля свой пол. Да се оправят, даже нямам нерви да им науча всичките разновидности.

# 3
Ако досега не си намерил да прочетеш нещо на български език по въпроса може би въпросът не стои на дневен ред в България и няма нужда да се тормозиш с някакви си далечни неща. Ако си в чужбина и четеш чужди езици едноминутно търсене в интернет отговаря на всичките ти въпроси и то безпристрастно.

# 4
Желаещите да бъдат интересни винаги са следвали някаква мода. Днес е това - на когото нещо му е криво си измисля свой пол. Да се оправят, даже нямам нерви да им науча всичките разновидности.
Да и аз съм малко , като теб. Всеки да се оправя.
Просто се чудя дали не съм твърде закостенял за да го разбера.

# 5
Твърде е сложно и за мен. Опитах се да прочета нещо по въпроса. Някакви обяснения с племена навахо с 4 пола, па после за аспекти на пола разни отплесвания. Интересно тогава като се ражда едно дете, защо пишат от кой пол е? Или и това ще доживеем да отпадне. Не знам за небинарните, но аз някак си не живея по начин такъв, че постоянно да мисля за пола си, независимо в кой аспект. Видно е, че съм жена, усеща се. Оттам нататък не седя да си мисля, аз сега докато стоя и си пуша цигарата той, тя или ТО съм, или пък хъркайки през нощта дали съм повече мъж и по-малко жена.
Ноо...нещо ме кара да мисля, че явно е в нечия полза да става толкова объркано, сбъркано и объркващо това с половете.
Друго, което ми прави впечатление, че те хубаво се слагат под шапката на ЛГТБ, но имам позната лесбийка, която е много против небинарността и разните там транс-мранс, и едва ли ѝ е приятно да я слагат под един знаменател с тях.

# 6
Твърде е сложно и за мен. Опитах се да прочета нещо по въпроса. Някакви обяснения с племена навахо с 4 пола, па после за аспекти на пола разни отплесвания. Интересно тогава като се ражда едно дете, защо пишат от кой пол е? Или и това ще доживеем да отпадне. Не знам за небинарните, но аз някак си не живея по начин такъв, че постоянно да мисля за пола си, независимо в кой аспект. Видно е, че съм жена, усеща се. Оттам нататък не седя да си мисля, аз сега докато стоя и си пуша цигарата той, тя или ТО съм, или пък хъркайки през нощта дали съм повече мъж и по-малко жена.
Ноо...нещо ме кара да мисля, че явно е в нечия полза да става толкова объркано, сбъркано и объркващо това с половете.
Друго, което ми прави впечатление, че те хубаво се слагат под шапката на ЛГТБ, но имам позната лесбийка, която е много против небинарността и разните там транс-мранс, и едва ли ѝ е приятно да я слагат под един знаменател с тях.
Супер поглед на нещата !!! Благодаря за отговора.
Да си кажа честно и аз никога не съм мисли дали съм мъж.
Може пък да има друг тип хора, които го мислят постоянно.
Аз имам приятели които са обартни. След 30 гоини приятелство, не съм сигурен на 100%.
Те на са намерили нужда да ми кажат и на мене ми е все едно. Много се разбираме и ако не е това чисто любопитство Simple Smile
ахахахахахах

# 7
Леко обидно е да казваш за приятел, че е обратен.
За него може ти да си обратен.

# 8
Моето мнение, като човек, който доста време е прекарал в тези среди, е че това са измишльотини на лабилни хора, чийто живот е скучен и нямат с какво друго да изпъкнат. Малцинство са тези, с реална диагноза gender dysphoria. Не ми правеха особено впечатление, докато движението им не започна да изисква все по-абсурди неща в името на "толерантността".

И моето впечатление е такова. Разбирам ги, едно от най-абсурдните неща, които съм чувала от транс индивиди е, че било трансфобско лесбийка да не иска да има връзка с транс-жена (т.е. биологичен мъж) или гей да не иска да се занимава с транс-мъже (био жени). Луда работа.

# 9
За мен е малко парадоксално на този етап.

Имаме безполови, ама те рядко не се причисляват към някой пол, по-скоро всеки ден се чувствам като мъж или жена, ама, значи все пак има някакви полове и все по нещо се отличават, за да се припознаваш в някой от двата? Иначе какво значение щеше да има?

Идеята ми е, че за хора, които се опитват тотално да обезсмислят пола, идеологията им е изцяло зависима от него.

Иначе не ме интересува кой какъв е, но в последно време взех и аз да се обърквам. Имам такива познати, не мога да кажа, че за имали стабилна семейна среда, една част са били тормозени в даден етап от живота си, вярвам, че всеки търси място под слънцето и по тази причина се стартират такива идеи.

# 10
За него може да е всякакъв, но всички знаем какво означава думата, и кой реално попада в категорията.
Има хора, които цял живот имат проблем със себе си, очевидно не се чувстват добре в кожата си, в главата си, и търсят начини да им олекне. Явно един от начините, е да си изберат нов пол.
Не искам да съм груба, но за мен, голяма част от тези хора (които имат проблем да определят какво са), са просто объркани хора, които имат нужда от терапия.

# 11
"When someone is nonbinary, they exist as a gender that isn’t exclusively described as a man or woman. The term means different things to different people, functioning as an umbrella term for dozens of different gender identities. Some nonbinary people don’t have a gender. Others experience feeling like both a man and a woman at the same time or at different points in time."

От тук: https://www.innerbody.com/what-does-it-mean-to-be-nonbinary

"Когато някой е небинарен, той съществува като пол, който не се описва само като мъж или жена. Този термин означава различни неща за различните хора, като служи като сборно понятие за десетки различни полови идентичности. Някои небинарни хора нямат пол. Други се чувстват едновременно като мъж и жена по  или като едното или другото в различни моменти."

Така описано точно като някакво взиране в пъпа си го тълкувам.
Само недоумявам като отидат на лекар или си правят изследвания какво посочват. Все пак за медицината полът все още е от значение.

# 12
  • София
Напоследък гледам разни сериалчета, натъпкани с не бинарни. Ами върти, сучи, все старите номера. Х се държи като "жената", У се държи като "мъжа". Много ми беше интересно началото на една връзка. Ми пак флирт, секс, после трите дни, единия чака другия да му се обади.
Нищо ново под слънцето!
Не могат да се разменят ролите и това е.
В смисъл мъж, гей, който играе жената, не може да влезе в мъжка роля и това е. Дори когато се опита, пак седи като досадна женка.

# 13

Само недоумявам като отидат на лекар или си правят изследвания какво посочват. Все пак за медицината полът все още е от значение.

В Германия от доста време във формулярите за работа има 3 сигли - третата е D (divеrs). Много хора го посочват, без да са D, защото имат по-голям шанс за работа.
Предполагам по същия начин ще посочат и при изследвания. За медицината това няма онова значение, което има в обществото или ако има, то би било какви лекарства взема, най-вече хормонални.

# 14
Чудих се коя дума да ползвам. Другите ми звучаха по-обидни.

Общи условия

Активация на акаунт