На море в Гърция 2024 - III

• 50 553
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • София
И аз споделям цените на шезлонги и чадър на плажа Pachia Ammos в Палеохора-15 евро за деня е. Днес се замотахме и в 11.40 бяхме още на плажа и мина един младеж. Платих му, бележка не ми даде- били в шефа му😵💫

# 226
Да се включа и аз за бийч баровете на Амолофи, до Неа Перамос  - на Пепони за първите два реда казаха минимум 60Е консумация, от трети назад е 10Е и консумация.
На Амос бийч бяхме следобяд. 10Е, на трети ред бяхме. Цените са като миналата година  - пепси, фрапе, фанта са по 5Е, клуб-сандвич е 7, водата е 0.50 Е. Погледнах Рива бийч, басейнът е празен. Утре вероятно ще идем на Коо.
Водата е топла и приятна, времето е слънчево, но имаше бриз, та е приятно, не е задушна жега.

Тези 60 евро консумация на човек ли ги искат или на комплект чадър и два шезлонга? Благодаря.

# 227
Да се включа и аз за бийч баровете на Амолофи, до Неа Перамос  - на Пепони за първите два реда казаха минимум 60Е консумация, от трети назад е 10Е и консумация.
На Амос бийч бяхме следобяд. 10Е, на трети ред бяхме. Цените са като миналата година  - пепси, фрапе, фанта са по 5Е, клуб-сандвич е 7, водата е 0.50 Е. Погледнах Рива бийч, басейнът е празен. Утре вероятно ще идем на Коо.
Водата е топла и приятна, времето е слънчево, но имаше бриз, та е приятно, не е задушна жега.
И аз ще чакам инфо за Коо , въпреки че там ми е доста шумно.

# 228
Мисля, че е на сет - чадър, два шезлонга и стол/пуф. Ние седнахме назад. Много е шумно и на Пепони, на Амос беше по-добре.

# 229
  • София
Ние се прибрахме вчера благополучно от нашата почивка. Доста неща видяхме, доста впечатления събрахме. 5 Додеканеза за 12 дни. На моменти доста натоварено ставаше, ама лакоми очи имам Flushed Вчера жегата на Родос беше убийствена, даже къпането в морето помагаше само за 15-20 минути. Страшен пек, на слънце беше над 40 градуса!
Приятната изненада на пътуването за мен беше остров Тилос - изключително спокоен, но не скучен; прекрасна крайбрежна алея; чудесни таверни и приличен плаж с камъчета и естествена сянка от дървета. Хотелът, в който спахме, също беше добър и с изключително любезни домакини - въпреки че беше на 600 м. от пристанището ни взеха и после върнаха с бус. Дадоха ни и апартамент вместо стая на супер цена. Единственият минус бяха комарите, но пък имаше машинки. За съжаление имахме по-малко от 24 часа на острова. Определено мисля, че е подценявана дестинация. Реално можеш да си изкараш спокойна почивка само около пристанището. Забележителностите, които не са много, не успяхме да ги видим, поради липса на време и кола.
Неприятната изненада бяха плажовете на Халки. След Карпатос летвата беше високо и те не можаха да минат. Посетихме и трите. Определено на снимки изглеждаха по-добре. Но пък спахме в страхотна реставрирана автентична къща с малко дворче. Иначе атмосферата в Нимборио е много приятна. Имаше доста хора, но беше по Петдесетница.
Повече подробности ще пиша през уикенда, живот и здраве. Имам и бая снимки да сортирам. Като цяло съм много доволна от преживяването.
P.S. За онази резервация, за която ви писах преди, получих компенсация от booking 25 евро и вече съм ОК. Платените пари също ми върнаха на 3-тия ден след анулирането.

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 23:51 от миленка_д

# 230
Герои! Страхотна програма, ще чакаме снимките и подробностите с нетърпение.
Тилос и аз доста го заглеждам, откак м.г. се мотахме по тия места.

# 231
Здравейте, имам въпрос, кое приложение за навигация ползвате в Гърция най-много? Wase май не е много информативно там.

# 232
  • В полите на Пирин планина
Google maps, но може да се изтелят и някакви офлайн карти, че не работи без мобилни данни.

# 233
  • Varna, Bulgaria
Здравейте, имам въпрос, кое приложение за навигация ползвате в Гърция най-много? Wase май не е много информативно там.
Здравейте, защо мислите, че не е информативно? Би трябвало да е аналогично на гугъл мапс понеже ползват една си съща информация за анализиране и тя идва точно от гугъл. Интересно ми е защото и на мен ми предстои пътуване в гърция и ме вълнуват същите въпроси за навигацията, като вас.

# 234
Ние ползваме Waze, освен Гармина, защото понякога маршрутите на Waze са по подходящи.

# 235
  • Пловдив
Waze си работи, но не се ползва много в Гърция, така че я няма страничната информация.
Уж са от едно място теглени картите, но понякога показват коренно различни неща.
Ние обикновено на колата пускаме Waze, а в ръката на телефона следя гугъл мапс /ако почнат нещо да ни балтаят, което периодично се случва и с двете навигации/.

# 236
  • София
Ние ползваме HERE WeGo.

# 237
  • София
Ползваме основно Waze, и понякога Google Maps.
Waze не го ползват много много в Гърция, така че обикновено няма отбелязани полицаи и други неща, както в БГ. Но маршрута го показва добре, дава ограничението за скорост (защото понякога пропускаме да видим някой знак), както и статичните камери.
Google ми показва същите неща, но Waze ми е по-удобен.
За първи път ми се случи миналата седмица на Кефалония Waze да иска да ме прекара по път, за който вече се бях информирала, че има участък с ремонт. Не знам дали Waze не беше запознат, или беше измислил друг път, но не ми се рискуваше по ония чукари да пробваме. Добре, че гледах и табели и се усетих още щом ни накара да завием и веднага сменихме с Гугъл Мапс.

# 238
За навигация без мобилни данни ползваме Here WeGo и се справя добре. Трябва предварително да си свалите картата на Гърция.

Миленка, чакам с нетърпение снимките и разказите!

Намерих време най-накрая да пиша за Меганиси. Хванахме обедния ферибот в последния момент, тръгват точно на секундата. За кола, 2 възрастни и 2 деца ни излезе 18 евро в посока. Билети не могат да се запазват предварително, бях им писала предишния ден, но ми върнаха, че места има винаги и направо да се качваме на кораба. Един човек от екипажа обикаля палубата с билети и касов апарат, плаща се на него. Пътуването е кратко и приятно, докато разгледаме всички малки островчета по пътя и беше време да слизаме. На Скорпиос се строи много активно, видяхме сновящи строителни камиони и багери, вижда се и голяма сграда, която прилича повече на хотел.

На ферибота с нас имаше основно сърби, които бяха без коли и направо по бански, запътиха се директно към плажа до пристанището - Спиля. Ние предварително бяхме гледали плажовете на острова, оказа се, че на Лимонари тази година няма кантина, затова тръгнахме към Фанари, който беше вторият ни избор. Пътят върви точно по крайбрежието и на всяко малко заливче имаше закотвена яхта. Спряхме за малко във Вати:

Скрит текст:

Пътят до Фанари минаваше покрай пристанище, на което нямаше плаж, но пък за сметка на това имаше две пълни таверни - там видяхме най-много хора на едно място за целия остров. Лодките също бяха много, вероятно обядващите идваха от тях.

На Фанари имаше не един, а цели три бийч бара един до друг. Всеки беше с по 10-12 чадъра общо и два от тях изглеждаха с чисто нови шезлонги. Цената на всички беше 10 евро за комплект, без значение на кой ред. Децата бяха и доста гладни вече, затова направо се метнахме на първия бар, където чадърите бяха най-плътни и изкарахме там повече от два часа. Нямаше сърби, само гърци и няколко англоговорящи, но половината шезлонги бяха празни. Храната беше вкусна, а от персонала много любезни. Като видяха, че сме с две деца, ни предложиха да си вземем и две столчета:

Скрит текст:

Водата беше уникална, топла и супер прозрачна. На два метра от брега имаше цели пасажи с риби, които изобщо не се притесняваха от хората. Синът ми направо се размаза от удоволствие, защото в скалите на края на плажа намери октоподи и скариди, плуваше сред големи риби, а от бийч баровете бяха оставили за общо ползване няколко падъл борда:

Скрит текст:

Последният ферибот от острова към Нидри тръгва в 18:30. Аз се бях объркала, че е в 18:00 и затова в 17:40 се строихме на пристанището. Вече имаше колона за ферибота, а зад нас се наредиха още коли, затова преценихме, че е по-добре да не местим нашата кола и да се разходим пеша. Оказа се, че има пряк път със стълби от пристанището към Спартохори. За 10 минути стигнахме до селото, пътеката беше сенчеста и приятна, а отвсякъде миришеше на бор и смокини. В селото почти нямаше хора, но сигурно вечер излизат, защото таверните се приготвяха, работеха и две кафенета:

Скрит текст:

На връщане фериботът се напълни, сърбите по бански отново се качиха и огласиха целия кораб. Много ни хареса Меганиси и ако се върнем за 2-3 дни, изобщо няма да ни омръзне. Беше по-удачен вариант за кратко време вместо Кефалония, защото доста си попътувахме, но пак си беше почивка Simple Smile

Последна редакция: пт, 28 юни 2024, 14:36 от Deviant Art

# 239
Привет! Ние сменихме Лутра с Геракини, че по-близо и сме тук от два дни. За сега съм с добри впечатления. Много тихо и спокойно, няма навалици,  дълъг пясъчен плаж с хора през 10 метра.  Само дето има водорасли по дъното и аз леко се стресирам да не стъпя отгоре им 😝
Въпрос: някой,  който познава района, може ли да препоръча  по- хубав плаж?

Общи условия

Активация на акаунт