На море в Гърция 2024 - III

• 50 423
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • на островче
Здравейте дами! Бихте ли препоръчали място в Гърция, да не е далеч от границата, с хубав плаж, и детска площадка на двор, за трима възрастни, и дете на две години, септември месец🤗

# 541
  • София
Ние комбинирахме Санторини с Фолегандрос и Иос и дневно посещение на Наксос. Първоначално се надявах на директни полети с Уиз, но те ги спряха и летяхме до Санторини с прекачване в Атина с Aegean и пристигнахме следобяд. Останахме 4 нощувки или 3 пълни дни и малко. Не мога да кажа, че видяхме всичко възможно за това време. След това 3 нощувки на Фолегандрос и 4 на Иос. За връщането прецених, че е много сложно пак да летим от Санторини (защото се налага фери и после автобус до летището, което отнема много време и средства) и затова се върнахме с ферибота от Иос до Пирея и оттам самолет до София. Беше прекрасно пътуване - първото ни посещение на Цикладите. Общо 12 дни през юни 2022 година. Наксос много ми хареса, особено цвета на водата на Агиос Прокопиос, и тъй като е доста голям остров мисля, че трябва да му се отдели поне седмица. За Парос май и по-малко стига , но там не съм била и не напирам толкова.

змия, ще чакаме репортажи и снимки от Лесбос. Иначе за плажовете най харесвам тези с яркосиня и чиста вода. Пясъкът не ми пречи толкова, ако няма вятър. Ако има - задължително на плаж с камъчета.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 13:23 от миленка_д

# 542
Парос е по-лесен за пътуване, но всичко е по-нагъсто, по-натъпкано и по-шумно. За 3 дни е постижимо да се види най-интересното, а и селата са му много фотогенични, спор няма. Наксос обаче е някак по-спокоен и след лудницата на Санторини ще е като глътка свеж въздух Simple Smile

Миленка, чакам с нетърпение и последната част от пътуването Heart Eyes

# 543
Най-лесен вариант със смяна на полети е със SkyExpres, но едва ли най-изгоден. Имат полети от София до Атина и от Атина до Санторини (и други острови), като полетите са в рамките на ден, а престоят на атинското летище е съвсем поносим във висок сезон, доколкото съм виждала.
Ако планувам да посетя 2 или повече острова, свързани по вода, проверявам до кой от островите мога да летя най-изгодно и променям поредността, ако трябва. Разбира се, проверявам и дали свръзката по вода ще ми се получи в рамките на полетите.
Миленка_д, давай го този вулканичен струпей Нисирос вече, ще ме мълчиш до последно явно. Grinning

# 544
  • София
молец, прощавай, ама много трудно пиша. Получава се по-лесно, само ако някой ме вбеси Grinning, но случаят не е такъв. Не съм избрала и снимките още. С две думи на мен ми хареса много. Не е идеалната плажна дестинация, но има чар и идентичност. Не е и супер лъскав (всъщност изобщо не е, даже е олющен и полуразрушен на места), особено с тези изоставени селца, които в момента се възраждат частично. Емборио имам предвид. Мандраки-то също е приятно, особено по залез, след като са си заминали дневните туристи. Определено препоръчвам поне една нощувка на острова. И внимавайте с турските мобилни оператори, че при нас телефонът на мъжа ми през нощта се е свързал към Водафон Турция (дори не знаех, че и в Турция има Водафон) и издухал кредитния лимит.
Обещавам през уикенда да напиша всичко, което мога, и да пусна снимките. Честна пионерска Satisfied.

Айде 1 бонус от църквата над Никя (доста стъпала бяха до нея, но гледката си заслужаваше усилието). Само че е от телефон.

Последна редакция: пт, 12 юли 2024, 15:50 от миленка_д

# 545
  • София
Миленка, добро напомняне за мобилните оператори.
Още довечера ще превключа на ръчен режим.

# 546
  • София
Тъпото е, че ние пристигнахме на острова към 14 часа. А телефонът се е свързал в полунощ, когато сме спали. Освен това Нисирос не е толкова близо до Турция. За Лесбос е важно наистина. Ние през 2017г. като минавахме с ферито между Лесбос и Турция и веднага изпищяха телефоните, но ни бяха в ръцете и спряхме мобилните.

# 547
На Лесбос основно в източната част се връзват на турски оператор, около Пломари, Сигри и Ересо няма проблем, но и ние бяхме на ръчен режим за по-сигурно.

# 548
В североизточната част на Лесбос, където ние бяхме отседнали, много трудно се ловяха гръцки мобилни оператори и още по-трудно - гръцки радиостанции на радиото в колата.
На Самос същата работа, там най-близкото разстояние между двете държави е 1.5 км.

# 549
Да споделя за бийч баровете на Амолофи.

През седмицата на Пепони 3-4та линия мисля, искат 10 евро за чадър с два шезлонга и барбарон и консумация. През уикенда искат задължително 60 евро консумация на всички линии.

На Парадайз през седмицата не се таксували чадъри, само консумация, а събота и неделя задните линии чадър с два шезлонга, барбарон и стол е 10 евро + консумация, но е голяма лудница и е по-добре да се направи резервация.

# 550
Това с 60 евро консумация ми е най-голямата глупост и толкова ми замирисва на БГ море, че чак ми става гнусно. Частта с резервацията също, а като чета и по фейсбук групите отношението на персонала към плажуващите- жалка картина. И странното е, че колкото повече прилича на България, толкова е по-голям наплива, а уж всички от това бягахме.
Но и аз да си задам въпроса- другата седмица ни се очертава възможност за три делнични дни почивка и ми се иска някое спокойно местенце в Гърция близо до София. Това, което ми се доближи най-много до представите засега е Неа Карвали- ако някой знае подобно моля да сподели. Препоръки за нощувки не търси, то е ясно, че ще е каквото има.

# 551
Може да огледате преди ръкавите на Халкидики - около Созополи, Неа Плагия и Флогита.

За другото място съм споменавала и преди, от другата страна на Места след Керамоти - Еразмио.
https://maps.app.goo.gl/TvE98aDtMMfr1Yw26
Има два неголеми бийч бара, на White няма да ходите, щом търсите спокойствие и липса на цигании, на Karoto може или на голямата свободна зона.
Като цяло тези плажове - Еразмио, Миродато, Фанари, могат да се посещават и с нощувка в Ксанти, ако на морето всичко е заето и лудница.

Неа Карвали е симпатично селце и има хубава таверна до плажа, но и камъни във водата.

# 552
  • София
Това с 60 евро консумация ми е най-голямата глупост и толкова ми замирисва на БГ море, че чак ми става гнусно. Частта с резервацията също, а като чета и по фейсбук групите отношението на персонала към плажуващите- жалка картина. И странното е, че колкото повече прилича на България, толкова е по-голям наплива, а уж всички от това бягахме.
Но и аз да си задам въпроса- другата седмица ни се очертава възможност за три делнични дни почивка и ми се иска някое спокойно местенце в Гърция близо до София. Това, което ми се доближи най-много до представите засега е Неа Карвали- ако някой знае подобно моля да сподели. Препоръки за нощувки не търси, то е ясно, че ще е каквото има.

Вижте Пиргадикя между Атон и Ситония

# 553
  • Стара Загора
Днес ходихме да гледаме екскурзиите и се чудим какви да изберем. Моля за малко помощ и надоки.
Има до Куфонисия и Ираклия екскурзия като на Куфонисия престоя е 4ч , а на Ираклия 1,5. Има в някои дни и фериботи с кола до Куфонисия. И ми се струва по-добрият вариант този , ще може да разгледаме острова поне. Ако си заслужава.Тези еднодневни нямам идея какво може да се види за 4ч. Същата дилема имам и за Миконос има ли смисъл от екскурзия( там престоят е 6ч ) или пак по-добре да отидем сутринта с ферибот с колата и вечерта да се приберем. Има и трети вариант след Парос да направим 1-2нощувки и там.
За Санторини ще вземем еднодневна екскурзия тя включва и превоз с автобус до Ия. Повече за Санторини не искам да отделям.

# 554
Няма нужда от кола до Куфонисия. Тя е миниатюрна. Има лодка-такси.
На Ираклия е много хубаво плажчето на пристанището, но Хората е високо и едва ли ще можете да се качите и да видите нещо за 1.5 часа.
Миконос има смисъл с кола, иначе е малко тегаво там, пристанището е далеч от града, лудница и изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт