Ендокринолог, терапия с Оземпик, гр. Варна

• 1 194
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, търся ендокринолог в гр. Варна, който би изписал терапия със семаглутид. С потвърдени ИР (ХОМА индекс 7.1) и поликистозни яйчници, и двете се опитвам от години да регулирам с нисковъглехидратен (доста натоварващо) начин на хранене, инозитол и силови тренировки. Наскоро се "предадох" и реших да започна прием на метформинов препарат, но от 4 месеца почти няма разлика в теглото ми, съответно и във вторични проблеми като окосмяване, депресивни състояние и т.н. Много моля ако имате наблюдения за разбиращ специалист, да ги споделите. Благодаря!

# 1
Всеки ендокринолог може да ви изпише рецепта за това лекарство и да ви наблюдава, докато трае лечението.
Имайте предвид, че каквото и да пиете или да си инжектирате, ако не ограничите храненето няма да имате никакъв ефект относно теглото.

# 2
Д-р Евелина Златанова

# 3
Метформиновите препарати се приемат с нарастваща доза - не се отказвайте още. В началото и аз не виждах ефект, но той настъпва с натрупване. Дайте си време и сама ще видите как пристъпите на вълчи глад ще намалеят и лека-полека хранителните Ви навици ще се променят към по-добро. Оземпик, Саксенда и други подобни препарати съвсем не са безобидни и лично аз не бих се доверила на лекар, който ги изписва с лека ръка. HOMA индексът, от който стартирах аз, беше по- висок от Вашия.

# 4
4 месеца не са особено дълго време, за съжаление ИР и СПКЯ не се "оправят" за кратко време а си е дълъг процес. Метформинът наистина се отразява добре и на яйчниците при такива проблеми, той не е точно "хапче за отслабване" така че не всичко което прави е видимо. И режимът на хранене и движение си остава, това предполагам е ясно. И при метформин, и при глутиди, само медикаментът няма да "излекува" никого.
Не знам дали инозитолът е единствената добавка която приемате, но при ИР обикновено дефицитите са на повече неща, част от които се отразяват негативно и на менталното здраве, особено Д и Б12.
Аз също бих била много скептична ако отида при лекар и с лека ръка ми предпише глутид, честно казано. Камо ли такъв при който пациент отива и казва че иска такъв и той Ама разбира се, ето ви рецепта...

# 5
Д-р Милена Томова в МЦ Хелиос в двора на Окр болница.  Работи само с часове през Superdoc.

Общи условия

Активация на акаунт