АС и други романтични К-драми - тема 10

• 19 043
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • пустинен пъпеш
И аз гледам ,,Червеният лебед",а също и ,, Please Come Back, Mister"(2016)-избрах го от клипа с 15 комедии на Дани и в двата гг е Рейн,когото гледам за първи път и двата сериала са ми интересни всеки от тях по свой начин.

# 406
  • Русе
"Динята" приключена! Само че очаквах на финала да чуя песента, която баща и син писаха цяла нощ...
В началото си мислех, че причината за неговото преминаване в миналото е да разбере кое как се е случило в живота на родителите му. В същност излезе, че причината е  да помогне :
- на майка си - да научи езика на жестовете; да разкрие какъв е бил живота й на баща й; тези, които са й причинявали толкова много болка да получат заслуженото.
- на баща си - в учението, за да постъпи в университет и да промени бъдещето си към по-добро; направи го музикант в пълния смисъл и му сбъдна мечтата да "сияе" на сцената; научи го на любов, макар да не разбра дали е синовна или бащина любов. ( Май чак на финала бащата се сети Wink )
- на дъщерята-внучката - да превъзмогне мисълта за самоубийство, да "намери" дядо си и майка си.
А смисълът на сериала: Живейте тук и сега! Viva la vida! Simple Smile
Някакво мнение за "Булгасал"?

# 407
.............................................
Някакво мнение за "Булгасал"?
Ако ти се гледа мрачно фентъзи с доста кървища и история развиваща се 1000 години, с разните му там проклятия, прераждания и тем подобни, тогава го погледни.

Лебедът се превежда от Спирита. Ако някой не препира да го гледа текущо може да изчака малко и да го гледа на български.

Виолончелистката в Динята беше и мацката от втората двойка в Бизнес предложението.

# 408
2 в 1, помниш ли дали Йогито и двете Ким имат сцени с целувки в Слънцето и луната и Липсваш ми?

Твърди се, че тази целувка,
https://youtu.be/IJhwhvKxhxk?si=LP78R-tXMr-roDyY - от минути 5.50 до края
с която Йогито може да сложи в джоба си доста артисти значително по-големи от него му е първата не само като актьор, но и въобще. Момчето е било на скоро навършени 16г. и корейските зрители реагирали много остро заради тази много добра целувка между непълнолетния актьор и 7г. по-голямата му партньорката. Иначе героите и на двамата са на 24г. Твърди се, че заради тази реакция на зрителите втората целувка на героите е точно рибешка, като актрисата лежи в снега, телата им ако изобщо се докосват то е през дебели якета и докато той докосва с устни нейните тя даже не помръдва, въпреки че това е целувка изразяваща чувства, а първата е реакция на заплахата за унищожаване на човечеството от падащ астероид.

Много е странно, че за ролята на 24г. влюбен за пръв път млад мъж са взели момче на 16г. като си знаят че ако има сцени с целувки и прегръдки и то играе романтиката както си трябва ще има бурна реакция и ограничения.
И 3г. по-късно в Лунна светлина избират 16г. момиче да играе ролята на 18-19г. пълнолетна девойка в романтична драма, в която героинята трябва да се целува с 23г. актьор. Същата разлика от 7г. между актьорите, но в обратна посока.

Че корейските фенове са мега странни и дразнещи го знам, но определено не мога да разбера защо след като има такива ограничения за непълнолетните актьори им се възлагат роли на възрастни.

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 21:39 от Рори72

# 409
  • Русе
2в1, много навреме ми дойде мнението ти! Simple Smile Вместо Булгасал ще се пробвам с "Алхимия на душите". Дано не е овчарски скок...Joy
Значи Шъл Ин-А / Seol In-ah съм я гледала първо в "Бизнес предложение", а след това в "Г-н Кралица". И се чудех откъде ми е позната...Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 18 юли 2024, 22:20 от winona

# 410
Рори, мисля, че Йогито нямаше целувки и в двата сериала. Изнендал ги е в Звездата Joy.
А корейските зрители вечно си търсят за какво да мърморят. Трябва вече да си им свикнала. На подобни сапунки сценарият се пише ден за ден. Има някаква идея за основната история и от там нататък, както дойде. Така, че може и да не са знаели, че ще има подобни сцени, когато е бил кастингът на актьорите.

Последните дни са захапали У Сок заради сцените по летището. Обвиняват го, че охраната му е превишила пълномощията си като че ли той е виновен как те си вършат работата.

Уин, Алхимията е повече като фентъзи приказка.

А, името на актрисата е Сол Ин А Hands V.
Малко е объркващо понякога с изписването им на английски и как точно се произнасят. Например Choi е Че, Chae и Jae също са Че, Lee е И,  Park е Пак, Uhm е Ом....
Byeon Woo Seok всъщност се произнася Пьон У Сок.

Японците като си казват името, често казват с кое канджи се пише, защото може да звучат по един и същи начин, но се изписват различно. То и при китайците май е същото Joy.

# 411
За изненада, изненадал ги е.
Партньорката му от интервютата разбрала, че това в сериала му е била първата целувка и чак изразила съжаление че е била с нея. Предполагам че е имала предвид че първата му целувка е била по работа вместо в реала с любимо момиче. Йогито пък разправял, че тъй като това е актьорска работа му било забавно, а и направили много дубли за да изглежда красиво. В общи линии детска работа, но са много сладки двамата с актрисата, макар че романтиката им е някак по-детинска отколкото предполага възрастта на героите им.
Предполагам, че първоначално са гласяли героинята за героя на Пьото, но след като Йогито ги е изненадал със "зрялата" си игра са решили споделената романтика да е с неговия герой.
Обаче и тук финалът е ужасно разочароващ.

# 412
  • Русе
Момичета, гледате ли нещо интересно? Или жегата ви мъчи и сте стопирали електронните устройства?
Споделяйте, дори и отрицателни мнения.
Аз съм като пиле в калчища и чак се чудя кое да подхвана. Прегледах 2 китайски "мъдрости", почувствах се като в детската градина и бързо-бързо ги занулирах.
В момента само си припомням "Бизнес предложение"-то и много бързо мога да премина към нещо по-интересно. Предлагайте! Simple Smile
https://www.youtube.com/watch?v=Av9DvtlJ9_M
Ето нещо много ново...

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 11:22 от winona

# 413
  • пак на Рив Гош
Отказа ли се от "Алхимията на душите"?
Аз тия дни съм намалила драстично времето за сериали, ама не заради жегата (нищо, че днес ни обещават цели 32 градуса), а защото работното ми време пред екрана е 8ч30-19ч и така ще е до отпуската Scream Cold Sweat
Аз си напредвам полека с Блещукащата Диня и с един китайски, Joy of Life (2019) и чакам следващата порция текущи от другата седмица и през август.
Какво ти се гледа?

# 414
  • Варненска клюкарка
Динята вече 8 серии все така не е моят сериал, като прочетох Уин, няма и да стане,  гледам го заради 2те сладки момчета. Идеята за син учител и сватовник на родителите си не ме вдъхновява, за толкова серии едва сега стоплиха че майката е глухоняма... рока ми е по далеч от любимата ми  музика и други неща...

Ах тези целувки, все има какво да им обсъждаме Joy

Рори, много хубаво това Йоги. в началото се шокирах от това, което разказа (сещам се и като разказа за КимЮ) не знам как позволяват на 16 годишни да имат такива сцени, но после се посмях заради актрисата, на която и се е наложило да снима това😂 Вероятно режисьори и продуценти по някакъв начин гарантират за нещата, че няма да излязат извън контрол/морални норми, знам ли. Поне показват нормални неща... Като гледам западния морал и евроГейски ценности, тикащи  деца от детската градина да гледат картинки на еднополови двойки (неудобно ми е да кажа каква шведска детска анимация видях) и да им пълнят главите с такава "нормалност" това в ЮК ми е направо симпатично🙃 Младежът почти е влязъл в обръщение пред очите на всички, дамата не искам да я мисля в ситуация на учителка на това бебе, изглежда колкото него на години, но е важно как се е почувствала😂 Работа че работа, но е по-специална, много двойки са се открили един за друг така.....
Наскоро с Марги носихме клюки от СП на Бегача, то всъщност не са клюки а истина, има видео зад кадър където на сет ат 8ма серия с онази готина целувка режисьорът чукна главните че са се престарали. Според различните преводи на английски и испански, нарича  целувката им екстремна, натурална, или брутална и им казва че ще  снимат нова сцена. На Сокчо лицето му е толкова красноречиво, всичко се изписва там, направо му стана лошо от забележката, хвана се отпред за шията, сигурно аритмия получи от срам, предвид и какви са му умрели целувки  в предишни проекти и как се е подпалил в настоящия😆 Да напомня, че на няколко пъти без идея да имам за видеото зад кадър от СП коментирах че след 8ма серия рязко ми се стори че в такива моменти стана някак много статичен и обран. Има кадри в които си личи че явно с колежката са се уговорили че нататък ще карат по леко (преди целувка има видеа как на 2 пъти впиваше едни очи в нея за няколко секунди, едва доловимо и кимваше и я клъвваше набързо). А във виенското колело даже и каза че му мърдала с устни, а тя го контрира "а ти защо наклони глава?!" т.е. почти развалиха уговорката tooth  Отпуснаха се чак в последна серия но повече като в 8ма нямаше, даже в последната завъртя колежката си с гръб към камерата, която ги показваше на режисьора а представям си това което е махнал режисьорът като екстремно натурално и брутално от 8ма...  smile3544   Crazy Тези сцени може да са режисьорско виждане, работа, но също са и много лични моменти, плод и на нагласа кой колко е готов  да се раздава.
Та малкия си е получил бойното кръщение пред камера 😜

За Сокчето на летището не знам ако охраната не пипаше по здраво какво щеше да стане, абсолютна лудница беше  smile3517  В един момент се виждаше че някой се пъхна между охраната и него. На ескалатора пък почти щяха да го съборят, един от охранителите го задържа за раницата, някой от другите протегна ръка или я вдигна, не разбрах към някого ли беше, но Сокчо го пресече като хвана ръката на охранителя... Нататък в залата въпреки периметъра който му осигуриха с още 5-6 човека летищна охрана се оказа почти притиснат до една стена там някъде го тикнаха през някаква врата.... Предполагам че ще се разбере ако му сменятохраната, още по интересно ще ми е дали ще сменят охраната на ХеЮн - главния охранител на Сокчето, нещо като шеф екип придружава на летещето и ХеЮн, дори носи ръчния и багаж   Crazy  

Преди близо 2 г. Профа беше носила едно старо видео от На кафе с голяма тема за ЮК  получи се нещо като предаване  в предаването- гостите тогавашната консулка на ЮК антураж от консулството, наши студенти от Кореистика, калиграф, филолог и т.н.... Стана дума за особености на език, азбука, правопис - К/Г,  П/Б и кое кога е. Говореха че за имената са правилни и двете форми със звучни и беззвучни съгласни, дадоха пример с П(Б)усан. Но много от казаното увисна без никакво обяснение, защото на Гала трудно някой може да и вземе думата, хвана четката на калиграфката, взе да говори вместо нея и да си отговаря сама също.... 😳 Не помня там ли споменаха  замяната на Ф с П...
Сещам се че като гледах Моят демон името на ГГ беше Гу Уон, така се и чуваше че го произнасят, с Г. В Кингленд името на ГГ беше Ку Уон, така се и чуваше - и двете имена ги превеждаха като Спасител т.е и по единия и по другия начен се произнася, а значението не се променя.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:44 от Беллора

# 415
Момичета, гледате ли нещо интересно? Или жегата ви мъчи и сте стопирали електронните устройства?
Пробвай с този Она разная днем и ночью  She Is Different Day and Night
Има от всичко по малко ,до сега 10 серии, криминална история, романс и много свеж хумор. Двете ГГни са избрани точно на място. Особено ме радва играта на възрастната ГГ- Lee Jeong Eun SmileHeart Eyes

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 11:49 от Danifin1

# 416
"Бебето" яявно добре се е представило щом актрисата се е изненадала и смутила когато разбрала, че е получила първата му целувка. А той философски заявил, че това е просто актьорска работа и било забавно. От малък е впечатляващ актьор. Сега съм залепнала за неговата филмография. Има и много въздействащ плътен глас, харизматичен и красив млад мъж (вече) и поне до 25та си година не беше залитнал да кльощавее като колегите си от предишното поколение. Лошото е, че му предстои казарма, но се надявам да направи още няколко роли преди да влезе и да се загуби напълно детското му излъчване, което още откривам у него и придава чар на героите му. Интересното е, че му дават да играе герои по-възрастни от него самия. В Картофената звезда героят му е с 8г. по-голям. Във филма с ХеЮн, когато е на 25г. има няколко сцени в които героят му вече е 40+ годишен мъж, а в един клип към песен има кадри в които е момче, но и кадри, в които е старец на поне 75-80г. Днес го гледах в най-първата му роля, когато е само на 8г. Това е просто роден супер талант. Не съм попадала на песни в негово изпълнение, но ако има музикален слух с неговия глас ще постигне успехи и като певец. Но след като е участвал в мюзикъл най-вероятно може и да пее.
Много ми е интересно чрез филмите и сериалите в които е участвал да видя как е порастнал. Що се отнася до таланта му на актьор още от малък е изключителен и не знам има ли накъде повече да го развива. Може би затова в момента следва театрално изкуство. Пред камерата е съвършен, но за сцената се изискват по-различни умения и вероятно затова е избрал да следва театър и да научи нещо ново.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 13:01 от Рори72

# 417
  • Русе
Белл, сигурно не съм се изказала правилно! Синът наистина се опита ДО ВРЕМЕ да е като сватовник. В същност и в Бегача имаше подобни прийоми, само че когато се намесиш в съдбата, променяш и други събития, нали? Нещо подобно става и в Динята. Цената, която плащаш когато променяш нещо и дали наистина трябва да променяш нещо на всяка цена.
Ти си преценяваш какво да гледаш. Според мен сериала си струва! В началото имах резерви, към края всичко си дойде на място.
Данифин, "Различна ден и нощ", "Алхимията" и "Пепеляшка и 4-та рицаря" ме гледат и ги разигравам с кой да започна. Joy
Роци, ако знам къде ще падна, там ще си подложа възглавничка! Joy Joy Joy И с гледането съм така. Stuck Out Tongue Winking Eye А "Радост от живота" май имал 2 сезон?

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 12:52 от winona

# 418
  • пак на Рив Гош
Уин, да има втори сезон, който излезе някъде преди месец. И тъй като първият сезон ми стоеше в списъка за гледане сигурно от 2 години, най-накрая го захванах, за да изгледам и втория след него.
Алхимията на душите си е приказно фентъзи. Аз го харесах (първи сезон повече от втори), но ако не обичаш такъв тип сюжети, няма смисъл да го захващаш.
Пепеляшка с 4те рицаря си е стандартен симпатичен ром-ком, който няма да разтърси живота ти, но пък е дъвка за окото и става за приятно прекарване на времето. Аз след него си паднах по Jung Il Woo, на когото впоследствие изгледах голяма част от филмографията.

# 419
Момичета, гледате ли нещо интересно?
V главата на Юми https://youtu.be/2ry_KtDPbvc?si=23ON5bXkvSNDpTes леко , ненатоварващо
или пък по серозно, но в тези жеги ..........
Move to Heaven    https://youtu.be/A-er_AJioOA?si=Lb6Zah2HgBBp2Z8S
If You Wish Upon Me    https://youtu.be/yesM8OouKnE?si=XPJj8AP9NYmSHU5x

Общи условия

Активация на акаунт