Мачът е свирен, сега ще е чакане – щастливо дано свърши то! – седмокласна 22.06-29.06

• 85 293
  • 1 691
  •   1
Отговори
# 855
И нашите днес предават учебниците, но още не е оформен по биология, химия и предприемачество . 
Утре ще се черпят за завършването, а иначе официалната част ще е като им раздават дипломите, което ще е може би към 4-5.07. Не знам колко време ще им отнеме да ги напечатат след като излязат резултатите

# 856
Аз пак да попитам същия въпрос.....Правих справка за баловете от минали години и ми направи впечатление, че балът на така наречените елитни гимазии от миналата година е 3-4-5 т. по-нисък от този 2022, 2021 (изключение прави разбира се СМГ). В този смисъл се чудех дали това е тенденция или прецедент според вас? Би ли било по-меродавно да гледам баловете от години преди 2023. Как мислите?

# 857
Резултатите се вписват в дипломите ли?

# 858
Аз пак да попитам същия въпрос.....Правих справка за баловете от минали години и ми направи впечатление, че балът на така наречените елитни гимазии от миналата година е 3-4-5 т. по-нисък от този 2022, 2021 (изключение прави разбира се СМГ). В този смисъл се чудех дали това е тенденция или прецедент според вас? Би ли било по-меродавно да гледам баловете от години преди 2023. Как мислите?
Не не е тенденция, нито е меродавно.
Докато не излезе статистиката няма какво да сравняваш. Миналата година във високият диапазон момчетата бяха повече от предишната година докато момичетата бяха по-малко.
Реално самия бал няма никаква стойност докато не видиш общата картина.

# 859
Ами сега като попита, не знам и аз, ама си мислех, че се вписват и затова ги раздават по- късно Laughing

# 860
  • София
Ами сега като попита, не знам и аз, ама си мислех, че се вписват и затова ги раздават по- късно Laughing
Вписват се 🙂

# 861
  • European Union
Точките от НВО се вписват в свидетелствата за 4, 7 и 10 клас. Не се преобразуват в оценки, фигурират си като точки.

# 862
Не не е тенденция, нито е меродавно.
Докато не излезе статистиката няма какво да сравняваш. Миналата година във високият диапазон момчетата бяха повече от предишната година докато момичетата бяха по-малко.
Реално самия бал няма никаква стойност докато не видиш общата картина.
В момента на пждреждане на желания има ли я вече тази статистика?

# 863
  • София
Статистиката ще излезе в същия ден с резултатите или ден-два по-късно на сайта на местното РУО.

# 864
Може ли един въпрос от майка на бъдещ седмокласник. Колебая се дали да го запиша тази година на английски или не. За момента съм го записала на школа по български и математика - събота и неделя по 3 часа. Вероятно ще има и още една математика в малка група от 4 човека по 1,5 часа през седмицата. На спорт не ходи. Английският му е 2 пъти седмично по 2 часа. Ходил е 2 години в тази школа, постигна доста добро ниво без да пише почти никакви домашни и се опасявам да не загуби нивото ако сега прекъсне. В същото време всички ме плашат колко било натоварено в 7 клас и как нямали време за нищо и трябвало да се откажем от английския и да се съсредоточи само върху български и математика. Може ли да дадете мнение по въпроса.

# 865
Свидетелство за завършено основно образование е. В него ще са вписани оценките за 5, 6 и 7 клас и точките от НВО

# 866
Вие си познавате детето и колко организирано работи. То не е въпроса само в математика и БЕл, а все пак в училище и друго учат и трябва не просто да се ходи в час, а и да се подготвя.
Аз не съм спирала извънкласни дейности, но във вид на танци и пиано или плуване и футбол... Неща, които обичат и са им забавни, заемат време, но им действат разтоварващо от умственото натоварване...
Като те самите имат желание и са си го разпределили в графика, не им тежи. Иначе е "мрън"!

# 867
sunlight_eli, и аз бих пропуснала английския в 7 клас. Не е въпросът да те плаши някой, а чисто реалистично. Децата ходят на училище + частни уроци. И на двете места им се дават доста домашни, които уплътняват времето. За мен беше важно в малкото свободно време, да се занимава с нещо разтоварващо - правехме кратки преходи около София (според времето).

# 868
Здравейте, имам следния въпрос . Ако при записване,  дете на 14 г. навършени не може да присъства ,какви документи трябва да се представят? Чудех се дали трябва нотариално заверено пълномощно и въобще нужно ли е детето да упълномощава родител?
Някой знае ли?

# 869
Здравейте, имам следния въпрос . Ако при записване,  дете на 14 г. навършени не може да присъства ,какви документи трябва да се представят? Чудех се дали трябва нотариално заверено пълномощно и въобще нужно ли е детето да упълномощава родител?
Някой знае ли?
Да, трябва нотариално заверено пълномощно, макар че в темата се сподели за "изключения", но изискването е да има.

Общи условия

Активация на акаунт