Магазини Sinsay - тема 9

• 51 336
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Дори повечето фирми, които изпращат от БГ не доставят на следващият ден, камо ли пратки, които идват от складове извън страната. Няма как да стане това, особено когато става дума за компании с хиляди поръчки всеки ден.

# 316
Би могло. Като имат хиляди поръчки наемат хора на които обаче трябва да се плаща.

Няма как да стане е девиза на мързеливеца. Няма невъзможни неща, ако не те мързи  Sweat Smile

# 317
Не, няма как да стане, освен, ако не си готов да плащаш доставка, която е с цените на DHL. И дори те дават 2-4 дни за пратки от чужбина.

# 318
Говорим за БГ. Хайде от Румъния е нормално чехли да пътуват три седмици Sweat Smile

От Озон съм получавал пратка на другия ден например. Друг път поръчка от четвъртък идва в понеделник.

Ако знаеш колко нерви са ми коствали тия куриерски услуги

# 319
Чак пък нерви?
Масова практика е доставката да следва след 2-3 работни дни в страната, ако искаш доставка на другият ден, трябва да поръчаш до определен час, и вероятно да си платиш по-скъпо за услугата. Нали някой трябва да си зареже работата, за да обработи твоята пратка с приоритет и да я изпрати с куриер, който също трябва да достави твоята пратка с приоритет. Тези удоволствия струват пари, ако фирмата е решила изобщо да ги предлага. Обикновено пратките се обработват по реда на постъпване, и никой не го интересува на кой му е най-спешно. Да е поръчал по-рано, щом е спешно.

А доколкото разбрах от жените на касите в нашият Синсей, местили са голям склад на друго място, затова са и забавянията. Най-много ми се забавиха поръчките до магазин това лято, а всичките, които бяха до личен адрес идваха за няколко дни.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 01:41 от Elunaria

# 320
Аз се реших най сетне да поръчам и не мога да вляза с фб ...
Това изписва ...
Грешка
Приложението не е активно: Това приложение не е достъпно в момента и разработчикът на приложението е наясно с проблема. Ще можете да влезете, когато приложението бъде активирано отново.

# 321
Стока в склад се открива, комплектова и опакова за не повече от ден. В рамките на ЕС доставките са до 7 работни дни и то в особени обстоятелства, стандартно са 3-4. В България доставката е на следващия работен ден, освен ако не е в село с график, тогава са два работни дни. Т.е.само в най-особени случаи доставката отнема 10 работни дни - да поръчаш за село с график от на майната си в Европа. В 3 седмици има 15 работни дни. Ясно е, че нищо нормално няма в такъв срок. Даже две седмици са дълъг срок.

# 322
Три седмици са също толкова абсурдни (освен, ако не е пощенски оператор), колкото и очакването, че на следващият работен ден ще се доставят пратки от чужбина с безплатна доставка, или такава под 10лв.
Но това не е някаква норма, а вероятно следствие от проблеми, които са имали.

# 323
Този проблем явно не се е отразил на твоята поръчка до адрес. Нито на част от моите поръчки,но пък се отрази на друга част. Т.е.пратките не се обработват според времето на постъпване, нито според това дали са платени, а според точката за получаване. Това е лоша организация и голям проблем само по себе си. Още по-голям проблем става, защото тези пратки, преди да дойдат до адрес и магазин, се преразпределят в точка в България, т.е. вече има някакъв свалящ цената за транспорт групаж.
И никой склад не се мести 3-4+ месеца, колкото време има такъв проблем.

# 324
Отрази се на всичките ми поръчки до магазин, но с последните 2-3 не съм имала проблеми, та не знам какво е положението им в момента.

Но и в най-добрите им моменти, няма как за без пари да се очакват доставки в рамките на 1-2 дни.

# 325
Склада им е в Румъния, не в Китай или Япония на другия край на света, че една поръчка да се бави 2-3седмици. Според мен поръчките до магазин трябва да са по-бързи от тези до адрес. Или да се обработват по ред. А то е точно обратното. Лоша организация, при все, че те си правят - 50% намаления, а не могат да си обработят поръчките. Не е като да са изненадани от многото поръчки. Лош мениджмънт или ниско заплащане и липса на работна ръка. Или пък и двете.

# 326
И какво като е в Румъния? Пак няма как да ти доставят на другият ден, освен, ако не платиш възможно най-скъпата куриерска услуга, а те такава опция не предлагат.

Как да са по-бързи поръчките до магазин, като всички, които имат опцията поръчват и складовете им са пълни? За няколко мои поръчки изобщо я нямаше опцията, можеше само до адрес.

# 327
Аз лично не очаквам доставка за 2 дни от чужбина, но половината ми поръчки със срок за доставка до 9 дни идват на 10тия ден и това не е добро обслужване.
Отделно от това, на всичките ми поръчки времето между дата на шипване и дата на приемане в магазин/офис на куриер/адрес е не повече от 3 календарни дни. Не знам шипването откъде го броят - разпределителния център в България, или склада в чужбина.

Освен това, никой не е казал да идва от чужбина на следващия ден. В поста пишеше с изключение на далечните дестинации. Чужбина е малко по-далечна дестинация, но все пак и тя е в границите на Европа. Хайде стига сме се карали колко не разбираме от ябълки, след като става дума за джанки.

Последна редакция: нд, 25 авг 2024, 14:05 от Нарцùса

# 328
Напротив, точно това се каза, даже после ми се обясни, че било възможно, ако хората не ги мързи. Възможно е, ако си платиш адекватната цена за услугата. С цена на доставката от 10лв или безплатна, няма как да стане.

# 329
И какво като е в Румъния? Пак няма как да ти доставят на другият ден, освен, ако не платиш възможно най-скъпата куриерска услуга, а те такава опция не предлагат.

Как да са по-бързи поръчките до магазин, като всички, които имат опцията поръчват и складовете им са пълни? За няколко мои поръчки изобщо я нямаше опцията, можеше само до адрес.

1. Изобщо не съм и мислила за доставка на другия ден! Стоката им идва с тирове, а не самолети или кораби! Което значи, че всеки ден могат и най-вероятно идва стока от там за България!

2. Ако складовете им са пълни, съвсем няма причина да се бавят със седмици. Могат да си направят централен склад и тук, или да си подпомогнат логистичния отдел и да си решат проблема с доставката.

ПП Работя в голяма търговска фирма, която си планува акциите и промоциите 3(ТРИ) месеца напред. Стоката е всеки ден в 5:00ч в магазините. Кога ще пристигне стоката и в какво количество е ангажимент на много отдели в цялата фирма, които работят заедно! Тези - 50% Синсей да не мислиш че от днес за утре ги правят. Има как да си коригират проблема за да са доволни клиентите. Нали за това работят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт