За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 111

• 35 698
  • 774
  •   1
Отговори
# 735
Давам пробиотик Прокомбо с лъжичка но не желае .
Може ли да се слага в млякото ?
Давам 5 капки,давала съм и преди с лъжичка нямаше проблем .Но сега пищи и не позволява ...
А вие доволни ли сте от същия и какво ви е мнението ?

# 736
Здравейте, мами 🍀 Моето бебче е на 2месеца вече и при раждането се появи червено петно между веждите и очите. От преди до сега е леко избледняло, но въпросът ми е ще се махне ли/ще избледнее ли.. всички лекари, които питах ми казаха, че ще се махне, но вчера на един преглед друга докторка ми каза, че ще избледнее, но когато бебето се ядосва ще се вижда.. Много ми е мъчно.. за мен си е красива всякак, но ме е страх как ще бъде с другите деца ако не се махне.. има ли някой опит дали ще се махне? Моята мама каза, че аз също съм имала, но са се махнали.. вие как мислите?
Благодаря предварително 🍀🍀

Моето момче също имаше такива петна, това са родилни петна. Педиатърката ми каза, че до една година ще изчезнат и да не ги мажа с нищо. Изчезнаха към седмия месец.

# 737
Здравейте, мами 🍀 Моето бебче е на 2месеца вече и при раждането се появи червено петно между веждите и очите. От преди до сега е леко избледняло, но въпросът ми е ще се махне ли/ще избледнее ли.. всички лекари, които питах ми казаха, че ще се махне, но вчера на един преглед друга докторка ми каза, че ще избледнее, но когато бебето се ядосва ще се вижда.. Много ми е мъчно.. за мен си е красива всякак, но ме е страх как ще бъде с другите деца ако не се махне.. има ли някой опит дали ще се махне? Моята мама каза, че аз също съм имала, но са се махнали.. вие как мислите?

Ще се махнат, не се притеснявайте. Моят син имаше на клепачите и изчезнаха, даже не си спомням кога, но беше със сигурност преди годинката. А той отделно имаше и хемангиоми, което е по-кофти, ами и те се махнаха.

# 738
Благодаря ви за отговорите 🌷 Понеже видях снимки на бебета, които не са се махнали и… дано сте прави, благодаря ♥

# 739

И моето момиче имаше между очичките и на гърба. Сега на 1.2 , на гърба си стои, това между очичките изчезна.
Не съм се притеснявала дори и да не беше се махнало. Те децата все ще намерят за какво да се подиграват, мисля ,че е важно да я науча да се приема и да се обича такава, каквато е 😉

# 740
И моят юнак имаше. Четох много тогава. Едното беше на вратлето- казват му щипнато от щъркела:) и едно доста голямо на коляното. Хемангиоми някакви ...правих като профилактика ехография през фонтанелата и лекарката - д-р Масларска в Токуда тогава го огледа, даже реши, че го правя заради петната. Не знам каква връзка има. Но тя ме попита била ли съм си клексан през бременността и факт- да, бях на такава терапия.Явно има някаква връзка. Към днешна дата- нищо не се вижда. Да- лице е друго, но там май е и най- често. На повечето, които около мен имаха изчезнаха. Нашето на коляното не изглеждаше като да се променя, но сега го няма. След годината беше, но си изчезна. Не се тревожете! Ще е прекрасна!:)

# 741
Знаете ли какъв ден ми почна  ..
Проверявах дали е доставена храната и моето човече хвърлило играчка по червеното яйце от Великден .
И се почна едно проверяване дали има попаднало в устата ,слава богу няма .
Но как мерише ...ужас .
На всичко отгоре снощи сънувах покойната ми кръстница .

# 742
Здравейте мами, нова съм тук и четох много различни мнения за пробиотиците и витамините, но сякаш желая по-актуални мнения. Специалисти ме съветваха да използвам капки nan care DHA & vitamin D, били много полезни, но моя приятелка ми каза, че дава биобаланс, който също съдържа витамин D, допитвам се до вас, защото не вярвам много на лекарката ни, струва ми се некомпетентна по много въпроси.

# 743
Знаете ли какъв ден ми почна  ..
Проверявах дали е доставена храната и моето човече хвърлило играчка по червеното яйце от Великден .
И се почна едно проверяване дали има попаднало в устата ,слава богу няма .
Но как мерише ...ужас .
На всичко отгоре снощи сънувах покойната ми кръстница .
Добре, но с какъв акъл държиш развалена храна на място, достъпно за малко дете.

# 744
И двете ми деца имаха червени петна, каката между веждите...вече няма нищо🙂малката е на 5 м има много повече от кака си ...е взеха да избледняват,но има какво да се желае ...спокойно 🍀

# 745
Здравейте мами, нова съм тук и четох много различни мнения за пробиотиците и витамините, но сякаш желая по-актуални мнения. Специалисти ме съветваха да използвам капки nan care DHA & vitamin D, били много полезни, но моя приятелка ми каза, че дава биобаланс, който също съдържа витамин D, допитвам се до вас, защото не вярвам много на лекарката ни, струва ми се некомпетентна по много въпроси.
Аз не съм много компетентна също, но мога да кажа какво правя аз. Когато децата ми са напълно здрави и не боледуват, не давам нищо превантивно, никакви витамини, пробиотици, имуностимуланти. Наблягаме, колкото е възможно, на плодове, зеленчуци, разнообразна храна, каляване, разходки, планина, море, обичайните неща. Аз лично не виждам смисъл да се дават витамини и пробиотици, ако всичко е наред и детето е здраво и няма конкретен проблем, изискващ пиенето им.
Когато са болни, както е в момента, лекарят ми изписа някакъв сироп с витамини и ще го давам. Ако пият антибиотик, пробиотикът е задължителен.
За марки витамин Д- аз давам на децата капките на Oilesen, вече само зимата (децата са на 2 и 3 години).
Общо взето моята тактика е да се опитвам да създам възможно най-здравословни условия, ако въобще това е постижимо в днешно време, и когато се налага- прием на витамини и пробиотици.

Последна редакция: чт, 24 окт 2024, 13:50 от dimi_

# 746
  • до най-прекрасния мъж
Аз също съм на мнение, че добавките не са необходими, ако детето е здраво. След втория месец, давах само вит.Д. От миналата година (1.6 г) лятото не давам вит.Д. Започвам в началото на септември и спирам около юни, като свърши шишенцето. Давам по 2 капки Вигантол. Аз съм с дефицити, предвид че по цяло лято сме навън, така че давам и на детето. В есенно-зимния сезон давам витамин С, особено ако усетя, че тръгва разболяване. Вече давам и друга добавка, но детето тръгна на градина, а знаете, там вирусите и бактериите са в изобилие и за месец се отчетохме с две разболявания.

# 747
Здравейте , с бебе на 1 месец съм , само на кърма , проблемът е , че се появиха две червенинки около ануса , като ранички , които слава богу засега не са кървели. Но усещам , че много я боли , дори вече не може да спи спокойно от болката, която изпитва като се изхожда . Не е подсечена в останалата област, прекратих използването на мокри кърпи- минавам само с тампон , напоен с вода . Мажа с бепантен . Има около 7-8 изхождания на ден .. с което изключвам поне запека. Ще се свържа с педиатър , но до тогава , ако има някой , който е преминал през подобна ситуация , ако може да даде съвети …

# 748
Джинджира Алба бебе спрей според мен е най- ефективен, когато вече е много подсечено. При по- леки случаи судокрем. А превантивно мажех с галафарм бейби крем, много лек и приятен крем. Също като бяха новородени ги мажех и с ланолина, който е за зърна - Лансинох.

# 749
Малкия е на 9м и от една седмица се изхожда по - рядко като консистенция, по 3/4 пъти на ден. Не е диария в класическия смисъл, но е жълто- оранжево на цвят, има лош мирис като на болен корем, понякога само е редичко и го мъчи. Няма никакви други оплаквания. Възможно ли е да от никнене на зъби? Давам му пробиотик, но няма подобрение. Със сигурност не е нормално изхождане, но не е и диария, за да му давам ентерол май.. някакви идеи?

Общи условия

Активация на акаунт