;-)) Le Streghe di Eastwick...или Мами в Италия - 43!

• 14 834
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
  • Italia
Просто n-тната точка по която тъпитие администрации не са се координирали. Толкова ли е трудно на нашите посолства или който друг би трябвало да направят една комуникациа че презимето ни не е собствено име!!! Знаеш ли колко нерви, търчане, пари, време и усложнения биха ни спестили?
Абсолютно подкрепям.
Аз имах подобен проблем преди 5 години, в момента в който отивам да си вадя карта за соджорно, излиза проблема 4е по паспорт ве4е имам 2 имена, а не като преди само едно. Според мен е грешка на българските администрации, като са правели новите паспотри, в един хубав момент, ти вмъкват в собственното име и бащиното и отиваш на кино.
За тези от посолството може и ферман да се напише колко са ограни4ени. Ходих да им искам документ, в който да пише 4е второто име е бащино, не можели да издадат такъв документ. Като тръгнах да се разправям с тях, ми издадоха документ, който за нищо не можеше да ми послужи. В документа пишеше 4е еди кой си (по стар паспорт и по нов паспорт) е едно и също лице, даже ми бяха сбъркали изписването на имената !!!!!

За съжаление от нашите да 4акаш да ти помогнат с нещо е немислимо .....

Веси,драго ми е да те видя  Hug

Как сте?
На теб излезе ли ти най_после 4итадинанцата?

# 166
Веси,драго ми е да те видя  Hug

Как сте?
На теб излезе ли ти най_после ?
Здравей и на теб Милен4е,
ние сме ок. Миналата седмица имаше вероятност да идвам за един ден до Милано, поне можеше да се видим  Wink , но се размина (и по-добре де).
А за  4итадинанцата.... Ами казаха ми, 4е съм минала вси4ки истанции и 4е трябва да си 4акам писмото в къщи, сигурно и за това ще мине някой друг месец... Още малко и ще станат 4 години. Явно в Рим са по-натоварени.

# 167
  • в едно миланско село
по принцип всичко е възможно  Crazy
иначе до колкото разбрах картата нямало вече да се казва така ами пермессо за дълъг период. друго не знам

Kакто се казва, след събития като вчерашното, е трудно човек да предвиди каквото и да било  Whistling

имаш предвид оставката на Проди ли?

не вярвам, това беШе много предвидуемо.

# 168
Аз пък съм навсякъде с трите си имена - на карта д-идентита, на кодиче фискале, на пермесото. Не мога да разбера, никога не съм имала проблем за това, че съм с три имена.
Трябва да си оправя само свидетелството за брак, защото там реда на имената е различен, а за тях това означава друга самоличност  Tired

# 169
Аз пък съм навсякъде с трите си имена - на карта д-идентита, на кодиче фискале, на пермесото. Не мога да разбера, никога не съм имала проблем за това, че съм с три имена.

И аз така Peace

Ха здравейте ина4е  bouquet

Весна, радвам се, 4е се появяваШ Hug Макдирок4ето ти е дале4, ма аз съм наблизо Wink Хайде някой път да заформим среЩа Hug

До после дами,
  bouquet

# 170
Просто n-тната точка по която тъпитие администрации не са се координирали. Толкова ли е трудно на нашите посолства или който друг би трябвало да направят една комуникациа че презимето ни не е собствено име!!! Знаеш ли колко нерви, търчане, пари, време и усложнения биха ни спестили?
Абсолютно подкрепям.
Да. Точно.
Днес за половин час успях да свърша всичко.
Взех си от комунето новия "верен" кодиче фискале (с 3 имена), едно листче, на което ми пише резиденцата...
После в АСЛ за тесера санитариа, където собственоръчно на ауточертификационе се написах с име и презиме в графата NOME Close
Няма да ви споменавам колко ми беше нервно да се пиша така, ама ... "така трябва"!
Това е.
Сега чакам виджилите да ми дойдат на гости да пием по един чай.

# 171
за неразбралите -  проблемът идава най-вече при приемането на гражданството, където гледат акта на раждане - дано да си направят по-гъвкави процедурите
see you soon

# 172
Трябва да си оправя само свидетелството за брак, защото там реда на имената е различен, а за тях това означава друга самоличност  Tired
Ами, Моргъс, проблем според мен има.
На мен не ми харесва да се пиша със собствено и бащино име на едно, декларирайки навсякъде, че това ми е собственото име. Това просто не е вярно! Имам си име и то е Ана, а не Ана + името на баща ми.
Освен това, ето, самата ти казваш, че нямаш проблеми, а на долния ред вече споменаваш проблем със свидетелството ти за брак! Няма как да не се появяват разни проблеми - по-големи или по-дребни - след като просто по институциите се подава невярна информация.
Смятам, че Джоя го е казала много добре. Има нужда от комуникация, че презимето ни не е собствено име! Толкова.

# 173
  • Italia
за неразбралите -  проблемът идава най-вече при приемането на гражданството, където гледат акта на раждане - дано да си направят по-гъвкави процедурите
see you soon

Що бе, Юле. На мен като ми дойде 4итадинанцата аз се бях приготвила за лЮта битка с местната администрация то4но заради името,но какво беШе у4удването ми,когато видях ,4е на декрета без да съм казвала или молила някой пиШе,4е лицето според ит.закони Ще се казва имец фамилия.От презимето и помен нямаШе. Дали пък и там съм била късметлийка  newsm78

# 174
Дирокова, по този повод, Джулия с колко имена е по българските си документи? Twisted Evil
Има ли си презиме или не?

# 175

И аз така Peace

Ха здравейте ина4е  bouquet

Весна, радвам се, 4е се появяваШ Hug Макдирок4ето ти е дале4, ма аз съм наблизо Wink Хайде някой път да заформим среЩа Hug

До после дами,
  bouquet

Денис, така е, трябва да се организираме за една срещи4ка. Таман ще видя на живо малката ти кукла.  Wink  Ще ти пиша на ли4ни.

Ина4е проблем за имената идва от факта, 4е преди имаше разделяне на собственно и презиме, а сега го няма. Аз по вси4ки италиански документи съм с две имена, изклю4ение прави само картата на соджорно. Като ми дойде 4итадинанцата, току виж си остана с 2.  Sunglasses

# 176
see you soon

Що бе, Юле. На мен като ми дойде 4итадинанцата аз се бях приготвила за лЮта битка с местната администрация то4но заради името,но какво беШе у4удването ми,когато видях ,4е на декрета без да съм казвала или молила някой пиШе,4е лицето според ит.закони Ще се казва имец фамилия.От презимето и помен нямаШе. Дали пък и там съм била късметлийка  newsm78

точно това имах предвид  Peace
остават ти само име и фамилия (по акта са раждане)
представи си каква каша може да стане, ако преди това ти го има навсякъде презимето и ако евентулано си приела или добавила и фамилиата на мъжа ти 

# 177
  • в едно миланско село
see you soon

аз пък не помня какво ми пиШеШе на декрета  newsm78
Дали имам някое фотокопие? Щото тогава да взема да се върна и да я наплескам патката в обЩината. От друга страна като се сетя на колко места (визирам нотариален акт и тем подобни) съм със 3_те си имена... има си хас и това да седна да оправям #Crazy

# 178
  • Italia
....

До после дами,
  bouquet
.

Дениска,моя мъж ходи 4есто по работа до Рим и Джулията тия дни не знам какво я беШе прихванало,но вика на баЩа си " Папи,другия път искам и аз да взема самолета и да дойда с теб в Рим"  Grinning
Аз преди като имах разни бакии за оправяне с посолството преди да отворят Консулството тук идвах 4ат пат за по един ден до там и като приклЮ4ех със зада4ките се 4удех къде да се мотая до ве4ерта Щото полетите ми бяха все ве4ерни.Ама ей на,като не сме се познавали тогава...
А толкова го оби4ам ваШия град   Heart Eyes Кой знае сега кога Ще ми се отвори възможност да дойда пак,па макар и за един ден   Blush Но ако дойда Ще се обадя непременно ,обеЩавам  Hug

# 179
  • в едно миланско село
Дирокова, по този повод, Джулия с колко имена е по българските си документи? Twisted Evil
Има ли си презиме или не?

ние нямаме презиме, нямаме и окон4ание "ова". Но ме питаха много у4удено заЩо не искам да го сложа, те Щели да запиШат както кажа Shocked
Викам, ма как така бе, хора, това си е фамилията, как Ще я ововаме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт