Още малко нерви и дебати до най-добрите РЕЗУЛТАТИ! - Седмокласна 30.06.-07.07.2024

• 135 151
  • 2 225
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София

Извинете, имам въпрос относно това изречение. Не искате ли и да е успешен? Да е амбициозен? Да иска да се развива? Да може да се справи добре в живота? Защото, ако искаме САМО да са здрави, после ще си ги гледаме цял живот. И пак, извинете, аз също искам децата ми да да здрави, но не само това. Защото, пак се извинявам, но с тази мантра извиняваме липсата на каквото и да е желание за развитие в децата си. Да не съм по-крайна в изказа, че много хора ще се обидят.

# 1 771
Имам въпрос - гледах колко места за момчета има в езиковите, НПМГ, СМГ и ТУЕС (последните въпреки че са без квоти, грубо ги изчислявам наполовина момчета). Видях колко момчета са около неговия и по висок бал. Повече са отколкото местата. Освен Американския и ПЧМГ, кои училища още дърпат отличници?
Много не особено високобалови училища също дърпат отличници - СГСАГ, 51-во, Елисавета Вазова, 134-то и др. - защото децата имат конкретни желания.
Освен това - 35то ако детето държи на немския.
А и в математическите и ТУЕС преобладават момчетата, особено в последното. Хич не е фифти-фифти положението. Да не говорим, че има момчета, които искат или ТУЕС, или Джон Атанасов и хич не се замислят за езикова. Което прави бала за ЕГ доста по-нисък спрямо момичешкия.

# 1 772
Деца с висок бал може да отидат и в НГДЕК или друго училище към МК (освен изброените вече и частните).
Точно това коментирахме днес на последната среща в школата - 2 от децата с много високи резултати чакаха НГДЕК (поправка - чакат си резултата от изпита, подават документи 8-10 юли)

# 1 773
  • София

Извинете, имам въпрос относно това изречение. Не искате ли и да е успешен? Да е амбициозен? Да иска да се развива? Да може да се справи добре в живота? Защото, ако искаме САМО да са здрави, после ще си ги гледаме цял живот. И пак, извинете, аз също искам децата ми да да здрави, но не само това. Защото, пак се извинявам, но с тази мантра извиняваме липсата на каквото и да е желание за развитие в децата си. Да не съм по-крайна в изказа, че много хора ще се обидят.
Майка- точкарка... Така май се зовяха децата с високи резултати, ама  то детето нали е като майката Joy

# 1 774
Като излезе класирането вижда ли се минималния бал за по-горните желания?
Едно време като кандидатствах и изкарваха резултатите имаше една черта под която оставаха неприетите и беше лесно да се ориентираш къде си за следващо класиране и колко деца има над теб. Сега е пълна мъгла през тази система. Ако си приет на първо класиране на второ желание и има няколко деца над теб си струва да чакаш второто. Ако са повече ясно е, че няма особени шансове…

# 1 775
  • София
Като излезе класирането вижда ли се минималния бал за по-горните желания?
Едно време като кандидатствах и изкарваха резултатите имаше една черта под която оставаха неприетите и беше лесно да се ориентираш къде си за следващо класиране и колко деца има над теб. Сега е пълна мъгла през тази система. Ако си приет на първо класиране на второ желание и има няколко деца над теб си струва да чакаш второто. Ако са повече ясно е, че няма особени шансове…
Разбира се, че се вижда, но не като брой деца,  а като балове. РУО публикува минимални и максимални балове за всяка паралелка, с или без квоти. Човек може да се ориентира какво го дели като точки от минималния бал за желаната паралелка.

# 1 776
Вижда се минималният бал за всяка паралелка от първо класиране. Не се вижда брой деца надолу.

# 1 777
В системата излиза минимален бал за всички в списъка с желания.
Освен това РУО публикуват списък с минимални и максимални балове за всички паралелки по пол (дори в паралелките без квоти има две колонки).
Брой деца не се вижда... То не виждам и как Thinking

# 1 778

Амбицията е нещо, което или го има, или го няма. Ако го няма, не може да се създаде насила. Какво значи да е успешен човек? Да е известен? Да печели по 10 000 на месец? Да е топ мениджър?
Айртон Сена беше изключително успешен - трикратен световен шампион във Формула едно, бизнес за милиони, фондация в подкрепа на бедни деца в родината му. Имаше уважението на г-н Хонда, на инженерите, любовта на феновете по цял свят... И загина на пистата на 34 години! Да, той беше успешен и уважаван, постигна много, повече отколкото повечето хора биха постигнали за цял живот. И? Сигурна съм, че семейството му би предпочело да е по-малко успешен, но да беше с тях, да остави наследник, да се радва на живота...
Михаел Шумахер не беше ли успешен? Колко години вече е в кома? Децата му пораснаха без него. Спечеленото замина в поддържане на тялото му... Те имаха амбиция, талант, постигнаха огромни успехи, светът беше в краката им.
Искам децата ми да са здрави. Искам да имат професия, работа, семейства. Искам да са щастливи. Не ме интересува дали ще са известни, дали ще имат някаква кариера, дали ще достигнат върхове в тази кариера. Искам да просто да са здрави и щастливи. Искам да са добри хора, почтени.
Ами децата, които не са особено умни и амбициозни? Да ги върнем ли? Рекламация къде приемат?

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 07:34 от Mama Ru

# 1 779
Това е добре, че поне минималния бал се знае. Макар че може да те делят уж само две точки, а да има наредени 50 деца в опашката над теб.
За градините например е много хубаво да виждаш къде си в класирането преди самото класиране въпреки, че до последно има размествания.

# 1 780
Това е добре, че поне минималния бал се знае. Макар че може да те делят уж само две точки, а да има наредени 50 деца в опашката над теб.
За градините например е много хубаво да виждаш къде си в класирането преди самото класиране въпреки, че до последно има размествания.
Може дори да имаш равен бал с минималния бал на твое по-горно желание, но да не си приет там...

# 1 781
  • София
Мама Ру, няма родител (поне  нормален такъв), който да не иска детето му да е здраво. Wink
А примерите ти с М. Шумахер и А. Сена какво показват? Със същата успеваемост съдбата може да отнеме за миг живота и на крайно неизвестни, но посвоему пак успешни хора, имащи професия, прилични доходи, щастливо семейство и т.н.
И не  е вярно, че амбицията е нещо,  което  или го има, или го няма. Здравословни дози амбиция и мотивация  (другите две крайности с нулева и свръх са вредни) могат да  се възпитават у децата. При това не само от родители, а  от учители в училище, от треньори в сферата на спорта, от ръководители   в областта на изкуството, дори от приятели в близкото обкръжение. Някога, за да пееш в Радиохора или в "Бодра смяна", се изискваше поддържането на успех. И децата се стараеха да съвместят успешно и двете неща. А това ги прави неусетно по-мотивирани, по-амбициозни, по-организирани и отговорни...

Последна редакция: чт, 04 юли 2024, 23:43 от пенсионирана русалка

# 1 782

Не, няма как да ме обидите.Не носите моите обувки, за да знаете:))))))))))Казва Ви го човек, който на 43 години започва да учи второ висше образование. И да  , за мен най-важното е детето ми да е здраво!Бъдете здрави  и благословени.От сърце Ви го желая😊

# 1 783
Аа, амбицията се възпитава. Естествено, някои хора си го носят в себе си. Но може и да се възпита.

# 1 784
  • София
Когато излезе класирането, РУО веднага ли публикуват статистиката за всички паралелки?  В накои случаи, за да се прецени дали има смисъл да се продължи във второ класиране, е добре да може да се види и балът на паралелки, към които детето няма интерес, но пък са привлекателни като цяло за деца с подобен бал.

Общи условия

Активация на акаунт