Студенти в Нидерландия - 22

• 55 651
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, искам да попитам някой дали се е сблъсквал с преотдаване на стая и дали има някакви особености за които трябва да се внимава?
Основното, което трябва да проверите е дали детето ще може да се регистрира на този адрес. По-вероятно е да не може, защото студентът, който преотдава стаята най-вероятно ще си запази регистрацията.

Най вероятно ще запази регистрацията да, защото планира да се прибере догодина

# 571
  • София
На мен не ми е ясно защо при стаж в чужбина студентите държат да си запазят регистрацията. Да, има възможност да си я запазят при престой до 8 месеца извън страната, но защо повечето предпочитат да е така, вместо да се отрегистрират и да дадат квартирата на поднаемателя с възможна за него регистрация?

# 572
  • София
За двойните фактури в Xior - синът ми каза, че било грешка. Сигурно ще пратят нови фактури.
Така са му отговорили от Xior ли?
В Xior Айдховен имат някаква група, в чат , и там някакъв отговориник на групата, който е от Xior страна , е казал.

# 573
На мен не ми е ясно защо при стаж в чужбина студентите държат да си запазят регистрацията. Да, има възможност да си я запазят при престой до 8 месеца извън страната, но защо повечето предпочитат да е така, вместо да се отрегистрират и да дадат квартирата на поднаемателя с възможна за него регистрация?
Вероятно защото не им се занимава или защото хазяина не е уведомен за преотдаването.
Пренаемали сме квартира първата година от една бразилка , която отиде на специализация във Франиция. Тя си се отрегистрира , за да се регистрираме ние , и в договора си имаше клауза , че ще ни върнат депозита на еди коя си дата и при условие , че до еди коя си дата се отрегистрира в общината от адреса . Но всичко беше с позволението и знанието на хазяина.

# 574
Опитвам се да намеря един примерен текст за пълномощно

Leno Виж на тази страница, от тема 21, пост 598 https://www.bg-mamma.com/?topic=1648375.585

Благодаря,намерих го точно навреме 😊

# 575
Вероятно защото не им се занимава или защото хазяина не е уведомен за преотдаването.
Пренаемали сме квартира първата година от една бразилка , която отиде на специализация във Франиция. Тя си се отрегистрира , за да се регистрираме ние , и в договора си имаше клауза , че ще ни върнат депозита на еди коя си дата и при условие , че до еди коя си дата се отрегистрира в общината от адреса . Но всичко беше с позволението и знанието на хазяина.

Договора мужду вас и бразилката ли беше, или между вас и хазяина?

# 576
Здравейте! Синът ми ми изпрати файла с документа, който трябва да се преведе и подаде в НАП- става въпрос за това, че е приет безусловно. Малко ме притеснява, че няма никакъв печат , а просто документ , който всеки може да си сътвори Simple Smile Така ли трябва да бъде? Благодаря предварително!

# 577
  • София
Моята изисква да й сложат подпис от университета и така го нося в НАП. Печат няма.

# 578
Вече от втори университет превеждам и нося (пета поредна година) - печати няма. Само подпис и то дигитално положен. Никакъв проблем.

# 579
Аз също не съм имала проблем с документа от университета без печат.

# 580
И подпис не виждам...

# 581
Накарайте синът ви да прегледа мейла, който му е изпратен от университета. При нас и от двата университета към писмото като отделни файлове вървяха логото на университета и подписа. Може случая да е подобен.

# 582
  • София
Вече писах по-горе - в университета на дъщеря ми не слагат подпис, ако изрично не го поискаш. Пише на административния отдел и те го връщат по имейл с подпис. Не си представяйте, че на място лично ходи в отдела.

# 583
Благодаря много!

# 584
Относно двойния наем ( септември и октомври) от Xior, на дъщеря ми са й отговорили, че и
е грешка в системата. Ще го коригират, че е само за септември.

Последна редакция: вт, 27 авг 2024, 12:50 от bunovа

Общи условия

Активация на акаунт