Студенти в Нидерландия - 22

• 54 784
  • 737
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Друг с компютърни науки академичен е Vrije University Amsterdam (беше във фокуса с Делфт и Айндховен), в Грьонинген също е академичен, още и Radboud university, мисля.

# 736
  • Габрово
В момента е с профил информатика в Математическа гимназия, точно защото иска да продължи в тази сфера. Има достатъчно часове информатика и инф. технологии хорариум, но повечето университети искат този брой часове да е по математика. Излиза, че да си записал профил Информатика в средното си образование не ти върши толкова работа. Много се ядосва сега горкия, защото реално по тази причина избра да профилира Информатика., а това не му върши работа. Иска много да учи в Maastricht University, но те изискват хорариум 5 часа седмично математика и матура математика...
Категорично отказва приложен университет и сега сме в задънена улица Sad
Най-вероятно ще трябва да се ориентираме към друга държава, не знам..

Въпросът с матурата може да се уреди. От две години вече може да се държи матура за валидиране на компетентности, дори и да не е бил в паралелка с профил математика, но все пак мисля, че трябва да е изучавана математика като допълнителен избираем предмет във втория гимназиален етап, тоест, ако липсва хорариум не знам как стои въпросът… Все пак не пречи да се свърже с университетите, които си е избрал и да пита. Моят син завърши професионална гимназия, но по програма имаше доста допълнителни избираеми часове математика от 10-ти до 12-ти клас. В академичната справка тези часове бяха изнесен най-накрая, но все пак си присъстваха като брой. Отделно обясни, че ще се яви и на тази матура по Математика и така го допуснаха да държи изпит в ТУ Айндховен. Сега си учи там. Така че не е невъзможно… Нека опита да се свърже с университетите, които си е харесал и да обясни в каква ситуация е. И късмет

# 737
Втори опит Simple Smile - заповядайте да продължим в Тема 23 .

Общи условия

Активация на акаунт