Лазерна епилация и електроепилация – 12

• 34 140
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Абе имат си жените.
Здрави жени си имат само мустаци дори.
Ако ги оставят, може мъже да им завидят.

# 676
Аз пък се чудя кое окосмяване не е хормонално. При мен на брадичката по-плътни косми се появиха около 40 г. Това ли се приема за хормонално? При мен се повлияха много добре от лазера. Защото и всички останали косми по тялото се появяват през пубертета, тоест под въздействието на хормоните.

# 677
То всичкото е хормонално, така е, въпросът е дали хормоните са в норма или не. Някои си имат напълно нормални нива на мъжки полови хормони, но са по-чувствителни към тях например

# 678
Виждам, че се коментира все по-често електроепилацията. Иска ми се и на мен да пробвам в даден момент, но ме е страх от лазер, защото май сравнително често се получава обратен ефект на лицето. Някой от Вас ходил ли е в София скоро при специалист, който прави електроепилация и може ли да го препоръча?

# 679
Не знам, точно онзи ден пуснах хормони и всичко ми е в норма. До този момент не съм намерила ендокринолог, който да вземе окосмяването по брадичката насериозно и да препоръча нещо. Но и да препоръча, противозачатъчни само заради това няма да пия. Та не знам на какво е реалистично да се надявам.

# 680
  • София
Кои хормони и какво значи в норма? Според изследванията или според лекар, защото това са две различни неща. Не всичко в норма е добре да е такова. При някой е добре да съм към долна граници при други към горна граница.

# 681
Момичета, във форума има достатъчно теми, в които да се обсъждат хормонални изследвания и резултати към тях. Нека не разводняваме тази с излишна информация.

Днес съм на 5-та процедура интим и подмишници в G-point, но нещо хич не виждам добър резултат. Момичето твърди, че са необходими между 8-10 процедури, но все ми се струваше, че това е за постигане на максимален ефект, а не просто на ефект.

# 682
Ок, няма да коментирам изследвания, но не виждам по-подходящо място да попитам от кой ендокринолог сте доволни в разчитането на изследвания и изобщо консултации, свързани с хормонално окосмяване. Мисля, че това е съвсем по темата.

# 683
  • Melmak
Има тема за ендокринолозите. Там сме писали доста. Аз съм човек с хормонален дисбаланс и с повишено окосмяване. По лицето не съм правила лазер. За сега съм третирала - крака, ръце и коремна линия. Коремната линия се повлия много добре. Косъмчетата видимо поизчезнаха и започнаха да растат едни немощни и слаби. Сигурно имам 8-10 процедури в гпойнт. Спрях сега, защото забременях.

Крака - александритен, имам ефект, може би не оптимален. Отдавам го и на хормоналния си дисбаланс, но не бих казала, че няма ефект. Има си, просто не е тотално безкосмие. Ходех на поддържащи, последно бях август, ама спирам.
Надявам се с бременността да не загубя ефекта, ако родя, ще правя поддържащи пак.

# 684
Благодаря за информацията! Пожелавам Ви лека бременност.
Аз също нямам кой знае какви съмнения, че това е хормонално окосмяване. Макар че на останалата част на тялото нямам повишено окосмяване. Тоест не съм най-стандартният случай. Ще пробвам и ще видя. Всъщност аз имам няколко светвания на брадичка отпреди няколко години, ама то минало-заминало. Тогава май се разредиха, нямаше невероятен ефект, но и аз не бях много сериозна и направих само 5-6 процедури.

Да се отчета все пак - днес бях на подмишици във Версус. Доволна съм - момичето беше внимателно, обясняваха ми супер подробно всичко.
Говорих с тях и за моята приятелка, брадичката. Grinning Доста се разчетох в последните дни за това, че топлината от лазера би могла да събуди фоликули и да засили окосмяването. Те самите имат такъв дисклеймър в декларацията, която подписваш - че някои зони могат да претърпят този "ефект".
Обаче бях прочела също и че точно затова лазерът трябва да се настрои на силен импулс (или както е правилно да се назове), за да изгори космите, а не просто да ги стопли. Та момичето ми каза, че е много важно как се работи и да не се работи по зони без окосмяване - просто защото са в зоната.
Хареса ми като цяло, че бяха откровени за тези ефекти, а не ми ги спестиха.
Записах си час за края на месеца за брадичката и пак ще се включа с отзив.
Иначе за подмишниците ме извикаха чак след 2 месеца - бях чела из темите, че май колкото на по-голямо разстояние те викат, толкова по-добре, т.е. че не е препоръчително да ме викат всеки месец, както правят някои студия. Правилно ли съм разбрала?

# 685
За мен е интересно колко от хората, в тази тема, са получили засилване на окосмяването на лицето след лазер. Моля да пишат, за да имаме представа, доколко реална е тази опасност.

# 686
Аз. Но не мога да преценя дали това се е дължало само на лазера или е било естествен курс на задълбочаване хормоналните проблеми.

Но и е малко безумно да се правят проучвания тук, защото списващите сме една шепа хора. Този тип проблеми не засягат всеки втори или трети, все пак.

# 687
Реална си е, щом изрично си връзват гащите да предупреждават.
А ако на теб ти се случи, не мисля че ще бърка особено дали още 5 или 55 са споделили същото тук преди това, все ще те е яд.

# 688
  • Orihuela Costa,Spain
Привет и от мен,вижте какво ми се се случи на третата сесия лазер.Мазах  с гел алое,крем Здраве,,а от днес и с Diprogenta.От салона ми звънят всеки ден,дори момичето, днес почти се разплака по телефона,та колкото ми беше криво и бях ядосана.накрая се наложи и нея да успокоявам.Предложиха ми да отида,да ме види техен лекар и да ми платят лекарствата,но на мен ми е по-удобно да платя 16 е за крем,отколкото да ходя до града,да се чудя къде да паркирам и така губя 2 часа,че и повече.На някоя случвало ли се е и след колко време мина?Предупредиха ме,че може да изкарам така и цяла седмица.Благодаря ви.

# 689
А казаха ли каква е причината да се получи? Как се нарича този обрив?

Общи условия

Активация на акаунт