Кралски работи и клюки - юли и август 2024

• 170 399
  • 1 630
  •   1
Отговори
# 1 605
Няма какво да ги мислим гостите на тая сватба, едва ли си броят кроните, все ще могат да си позволят едно малко/голямо ако 5 преди това не им стигнат. Нали и всички други разходи си поеха така или иначе.

# 1 606
  • на село
Най-обикновена бира в заведение в Норвегия е 20 лв. Колко да е близо до цената в България. Напълно разбираемо е, че са ограничили бройката за почерпката. Тук се приема за нормално, когато те поканят на парти, да си плащаш сам алкохола или да си носиш. Рядко се организират партита (дори и служебни), на които алкохолът да е безлимитен.

Много ми хареса роклята на Виктория. Май никой друг не успя да ме впечатли.

Някой пусна снимки на кралица Соня като млада - принцеса Ингрид е нейно копие. Изкарала е късмет, че е взела красотата от баба си.

# 1 607
Ето,че не е чудо невиждано гостите на сватбата да си плащат алкохола щом е практика в Норвегия, но съм съгласна, че е проява на лош вкус да си продавал дрехите на сватбата.

# 1 608
Птица, толкова е евтин алкохола, че норвежците масово отиват и си купуват алкохол от Швеция, купуват колкото им е позволено от безмитните магазини на летища и кораби или пият до припадък на същите кораби, защото е без мито само и само да избегнат държавния магазин за алкохол Vinmonopolet, който единствен има право да продава алкохол, различен от бирата в другите магазини.

Както Ирина написа, в заведение е по-скъпо дори. 225 крони за една напитка не е малко изобщо. Намерих им менюто напитки. Тия напитки са 3 от 4 розовия джин на Марта и шамана, забъркан в коктейли. Значи тотална комерсиализация на сватбата. На гостите им се полагат 5 безплатни напитки за 3 дни, ако искат още да си купят от на Марта и шамана джина. Ето защо е направено - за да печелят младоженците пари и от това.

ПраВещица, за парти е така - обикновено сам си носиш алкохола, който ще пиеш, освен ако не е упоменато друго в поканата. Но и на сватба не е без ограничения. Била съм на няколко сватби, включително моята собствена, и винаги е имало предвидено определено количество на човек. Обикновено 2 чаши вино и 1 бира. Идеята не е да се напиеш като моряк и да се излагаш на сватбата все пак. Така че 5 напитки за 3 дни е много малко според мен и под средния стандарт за тукашна сватба. За кралска сватба би се очаквало да е по-щедро, но да не забравяме, че тази сватба се прави за печелене на пари и младоженците искат да спечелят колкото се може повече пари от нея.

Забравих уточнението и че 5-е безплатни напитки също са от розовия джин на Марта и шамана от същото меню. Тоест е нямало друг алкохол, само алкохолът, който младоженците продават в коктейли от малкото меню. На всеки гост са се полагали 5 безплатни за 3 дни.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 19:48 от Fenris

# 1 609
На мен ми харесва роклята на булката, малко е младежка и разголена, но и стои добре. Официалните снимки са много хубави и сигурно  ще застанат достойно в архива.

Тоя шаман явно е доста добре приет в семейството, според мен е мошеник, но може пък да бъде добър съпруг, а и явно с жена си са на един акъл, което е най-важното.

Общо взето хубава сватба се получи.

# 1 610
Важното е, че семейството й беше там и я подкрепи, което не е малко.

# 1 611
  • София
Херцогинята на Брабант също е била на сватба тези дни.

Булката е Каролин де Ланой (не съм сигурна дали е правилна така фамилията), племенница на Стефани Люксембургска, дъщеря на брат ѝ. Не видях други снимки.

И прекрасна Ингрид от приема

Роклята ѝ е много красива

Приятелката на Магнус също

ПП Видях още няколко снимки от сватбата на племенницата на Стефанни, малкият Шарл май е един от пажовете

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 20:21 от Lana

# 1 612
  • Някъде там
Това сладко детенце от кога не сме го виждали. Много е хубав.
Елизабет ми харесва.
Леонор е отпразнувала назначението си с обяд с колегите.
Много ми харесаха клиповете от първите дни,  за мен по нищо не личеше, че тя е различна или нещо повече от тях.

Според испански журналист и от сватбата в Испания ще има снимки с Фелипе и булката която му е кръщелница, да видим ще е вярно ли.
Кубрат и Карла и Мирко и приятелката му също са били.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 20:32 от daviz

# 1 613
Двете девойки от норвежката сватба са чудесни. Я, какъв хубав син имал Кубрат.

# 1 614
Маркизата на Бат е новото лице на Victoria's Secret. Рекламният клип е заснет в Longleat House в Wiltshire, където тя живее със съпруга си и двете си деца, и я показва с чифт златни крила - характерен аксесоар на моделите на марката, известни като "ангели".

https://www.youtube.com/watch?v=q22Eo9YWWhA

# 1 615
Придружени от министър-председателя, Кийр Стармър, кралят и кралицата, принцеса Ан и Тимъти Лорънс присъстваха на неделна църковна служба близо до Балморал днес.

# 1 616
Не бих казала, че е ''доста добре приет'' шамана. По-скоро приет е точната дума. Толкова много скандали създаде той, че и с Марта в дует, че много се съмнявам да е добре и доста.
Но норвежците са възпитани и любезни хора и ще ти се усмихват и ще ти говорят любезно пред други дори и да не те харесват. Шаманът влезе в кралското семейство с кривия крак и определено не направи добро първо, второ, трето и четвърто впечатление. Многократни срещи с него и с Марта в двореца и разговори с краля, кралицата и Хокон, където определено не е имало любезности.
Може през годините Марта да го е обработила и обучила какво да (не) казва, но продължават да НЕ уважават краля и уговорката с него. Затова и Хокон малко преди сватбата каза, че ще има пак разговори за тази уговорка след сватбата. Тя и шамана са обещали на краля, че няма да намесват кралското семейство и монархията в техния бизнес и че няма да ползват титлата й за комерсиални цели, тоест за печелене на пари. Обаче постоянно нарушават това си обещание. Над 20 пъти от официалната им уговорка. Мениджърите на Марта и шамана всеки път казват, че било неволна грешка, недоглеждане, пропуск, объркване, неразбирателство и подобните. Колко пъти ще лъже овчарчето преди да спрат да му вярват?

Само покрай тази сватба имаше поне 5 нарушения - то не беше розов джин с нейната титла за реклама, което наруши и 2 закона в страната, то не беше продажба на нейните дрехи до рецепцията, то не беше ексклузивни договори с Хелоу и Нетфликс ... Шаманът и Марта доказаха и на най-заклетите роялисти, че единствено гледат себе си и какви пари да спечелят и изобщо не ги интересуват никакви уговорки с крал, реномето на кралското семейство и на монархията по принцип.
Единственото, което кралят не е направил, а е трябвало да направи отдавна, е да й отнеме титлата. Тя надменно каза в едно интервю, че тя си е родена принцеса и на който не му харесва - да си гледа работата. Но кралят може съвсем еднолично да й вземе титлата и дори трябва да го направи час по-скоро, за да я дистанцира максимално от кралското семейство и монархията и да намали щетите, които тя и нейния съпруг причиняват. Но засега кралят е повече баща, отколкото крал, и това се отразява негативно на реномето на кралското семейство. Със случая на Мариус съвсем се вмириса ситуацията, но пък и Марта не се спира ... Мярна ми се статия преди 2-3 дни, където пишеше, че е по-вероятно Хокон да й вземе титлата, когато (ако) стане крал, отколкото баща й. Той поне е бил по-критичния от двамата на тези срещи в двореца с нея и шамана. Нормално - той ще наследи кашата, която сестра му забърка и продължава да бърка.

# 1 617
# 1 618
  • # супернатурална #
С последните снимки темата стана по-кралска.

# 1 619
Да й вземе краля титлата на Марта след поредна порция разговори у нашенско му викаме "подир дъжд качулка".
След толкова нарушения на протокола и договорките, краля и кралицата и на изтъргувана сватба отидоха и под чаршафи се криха.
Пълна липса на достойнство и уважение към институцията и от тяхна страна.
После се чудим Мете-Марит що не възпитала сина си.
Ами тя и настоящата кралица не е възпитала дъщеря си на уважение към задълженията.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 00:45 от dariVale

Общи условия

Активация на акаунт