На море в Турция - тема 84

• 61 488
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
Май и аз може да пасувам тази година за Турция...
Защото мен ме касаят и туристическите дестинации... които съвсем открито са с обявени цени за чужденци в ПЪТИ по високи!
2023-а се качих с лифта и посетих крепостта в Алания на потресаващи цени за разлика от 2022-а.
Още 2023-а забелязах, че в хубавите ресторанти цените гонят българските, там, където 2022-а обядвахме за по 20 лева... сега /2023-а/ под 40-50 на човек не падаше...
Няма да забравя на Рибния пазар в Алания, от ресторанта сервитьора взема съвсем прясно ГОЛЯМО фагри, вкарва го в кухнята и след 30 минути сме на маса, отрупана с безплатни комплименти за разядки, това фагри, дето за двама едвам успяхме да го хапнем с жената... напитките... и накрая сметка 60+ лева...

Едно ще ми е тъпо обаче... къде е Турция, Къде Мароко... или Тунис... или Египет... с тази мизерия и престъпност и с тези хора и тяхното отношение.... Изобщо не мисля, че може да се сравнява с чистотата и гостоприемството на турчина и неговото отношение към нас...
Всяка година се прибираме с поне 4-5 допълнителни топли приятелства...
А за разлика в природата с ... Египет... изобщо не ми се говори Sad
И пак ще спомена... мизерия и престъпност /поне по мнения на мои приятели, ходили няколко пъти в Египет/
Нееееее знам Sad

# 166
  • Пловдив
В момента е хит района на Бари в Италия.Хубави плажове,евтина и хубава храна.Кафе 1 евро,сладолед около 3 евро.Билетите със самолет са евтини...Е няма ядене постоянно и пързалки но морето е супер.А за атмосферата да не говорим.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 13:02 от slavei4e

# 167

И пак ще спомена... мизерия и престъпност /поне по мнения на мои приятели, ходили няколко пъти в Египет/
Нееееее знам Sad

Нямам идея къде са ходили тези приятели, но в туристическите дестинации на Египет “мизерия и престъпност“ не се забелязват. Да, на юг, се среща бедност /граничеща с мизерия/, но ако ходите в Турция за почивка, то и Египет е подходящ, но предлага други изживявания. Както Турция е голяма и има различни места, така и Египет не е малък и също предлага голямо разнообразие от емоции.

# 168
Испания също е вариант, Палма, Канарските острови, Тенерифе ...

# 169
В момента е хит района на Бари в Италия.Хубави плажове,евтина и хубава храна.Кафе 1 евро,сладолед около 3 евро.Билетите със самолет са евтини...Е няма ядене постоянно и пързалки но морето е супер.А за атмосферата да не говорим.

Това с яденето ме спечели Simple Smile Наистина не държа и определено HB /закуска и вечеря/ е напълно достатъчно! Забелязвам, че повечето от нас тук, поне по общи впечатления, сме на 40+ възраст, а за запознатите е ясно, че метаболизма е друг, нуждата от определени храни е разпледелена различно, нивата на инсулин и способността да натрупваме излишни мазнини е критична и т.н. все пак... искам да умра в цветущо здраве, както се казва, а сериозно, много хора около мен страдат от проблема на ниска физическа и хранителна култура... което им стъжнява живота видимо... но до тук с плюскането Simple Smile

Как е времето в Италия... октомври? Май не става за плаж Sad или не знам... но за мен септември е РАЙ за България, а октомври е едно естествено продължение на това късно и спокойно лято... но в южна Турция. Те така...

# 170
  • София
Ако почивам в Италия не бих си помислила за друго изхранване, освен ВВ. Най-хубавото в Италия, а и в Гърция, е да се яде в местни кръчми, които да се сменят всеки ден.

И все пак! Не съм останала с впечатление в Италия да е чак такава евтиния. Храниш ли се по заведения, което ние лично винаги правим, ако не сме на ол инклузив, ще си е цифра, едва ли много по-малка от тази в Турция. Говоря за почивка без включена храна.

# 171
  • Beyond the Frontiers
Не знам какво значи евтино в Италия. Най-ниска сметка за трима - 70 евро/ Неапол. Говорим за 3 пици, вино, Фанта, бира.

# 172
Ужас! Направо се чудя, дали да не преосмисля междинните спирки. Интересно, средно статистически вечеря в заведение, за четирима, включващо, напр. ракия и бира, колко би излязла, според вас?
За двама възрастни с две деца, без алкохол и напитки, с два десерта плащахме между 150 и 200 лв. в непретенциозни заведения в Истанбул и в Кападокия. Ако се отпуснем достигахме до 250-280 лв. Говоря за две салати, кюфтета с гарнитура, кебапи разни 2 бр., пил крила, айряни, води, една бира, един десерт и един сладолед!

# 173
  • Някъде в Европа...
И аз видях това с увеличението, но изобщо не искам да ви чета прогнозите в последните мнения 😓..
Не искам и да си помислям дори да сменям с друга дестинация любимата Анталия и ми се струва, че едва ли го бих направила още за следващ сезон, просто ще дам повече пари..Обичам ОИ, не мога и да си представя друг тип почивка в чужбина вече, обожавам си турския ОИ, обичам Турция, обичам да слушам езика им, обичам отношението им, обичам духа на пазарите им дори.. .Дано вече се стабилизират и не растат цените...

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 14:53 от AIR

# 174
В Чаннакале и ние помислихме в началото, че са ни измамили нещо. Нали сме на почивка и не погледнахме дори менюто, направо поръчваме морски неща и после като дойде сметката се питахме дали ще ни стигнат парите за следващите дни 😂. Поскъпнало е всичко много, айде на почивка е едно, но не разбирам защо хората отиват там да пазаруват като невидели ... след като тук с някакви намаления е дори по-евтино, ако не същото. Но много обичам Турция, няма да спра да ходя, дано не се случи нещо, което да пречи на туризма там.
Бяха ми казвали за един ол инклузив в Турция, че имало над 10 вида само картофи и се отказах, защото картофи не ям, но ви гарантирам, че ако ядете протеин и си тренирате няма да качвате и на 40+. Просто си е ограничение ол инклузива... специално Турция, където има много хубави места за хранене и изобщо храна, пък и на почивка човек може да се отпусне и с яденето и пробването на нещо местно и ново.
И в Италия може да е клише, но наистина няма дебели, а да отидеш там и да не ядеш пица и паста с вино си е трагедия. Има и средиземноморски неща, от които няма да напълненееш. Мен ме притеснява от ол инклузива дали ще има риба и месо достатъчно, и да не се окаже всичко пържено и 20 вида десерти!

# 175
  • sofia
Аз бях писала преди време, че се замислям за Испания, някои се опитаха да ме убеждават как не може нищо да се сравнява с Турция, аз и не търся заместител. Прекарахме една страхотна седмица в Барселона, и вече правя подготовка за другата година, като сравнявайки цените, които искат хотелите за седмица в Турция, в Испания ще остана поне две седмици. Разнообразието на  курорти, хотели, вид изхранване е толкова голямо, че не мога да се спра още на нищо конкретно. А за Турция, както дойде, ако излезе нещо изгодно, ще видим, не го мисля сега.

# 176
AIR напълно споделям твоето мнение и усещане за Турция! Нашето семейство сме си фенове на AI почивките, особено за децата е изключително удобно. Да не говорим, че те са много активни и в детската анимация. Вероятно ще има места, където ще получим повече за парите си, от колкото в Турция, но за сега не мисля да сменям дестинацията. По скоро бих правила компромис с хотела.

# 177
Някой има ли скорошни впечатления от Club Tuana Fethiye?
Вярно ли е, че има много комари и насекоми? Мътно ли е морето?
Пише, че плажът е каменист и е трудно да се върви по крайбрежната ивица, а за храната - че е много хубава. Така ли е?

# 178
Аз бях писала преди време, че се замислям за Испания, някои се опитаха да ме убеждават как не може нищо да се сравнява с Турция, аз и не търся заместител. Прекарахме една страхотна седмица в Барселона, и вече правя подготовка за другата година, като сравнявайки цените, които искат хотелите за седмица в Турция, в Испания ще остана поне две седмици. Разнообразието на  курорти, хотели, вид изхранване е толкова голямо, че не мога да се спра още на нищо конкретно. А за Турция, както дойде, ако излезе нещо изгодно, ще видим, не го мисля сега.

Може ли примерно сравнение? Това, с двойната цена...
Да речем за двама... и как сравнявате цените, самоорганизирано или чрез туроператор?
Благодарско Simple Smile

# 179
  • sofia
Самоорганизирано, Navy, дебнеш евтини билети, резервираш, храниш се навън, като мен лично цените не ме бъркат много, та не се сещам за цени, мога и на ресторант, мога и в апартамента, като съм си напазарувала от магазина, където цените са доста прилични, но не готвя, и дюнери ядохме, и KFC, и какво ли не. Заглеждам чуден къмпинг-
Скрит текст:

с басейни, анимация за децата, изхранване по желание, и с включено безплатно посещение на ПОРТ АВЕНТУРА, не ми се рови за цени сега, че бързам, но ти погледни, ако искаш, ще го пратя на лични.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 19:14 от Tюркоаз

Общи условия

Активация на акаунт