На море в Турция - тема 84

• 61 321
  • 753
  •   1
Отговори
# 210
Aз вече правя маршрута до Алания и имам конкретни въпроси към по-запознатите, понеже на нас ще ни е за първи път с кола до там. Правя уточнението, че търся бърз, скоростен и ненатоварен път.
До Истанбул е ясно, но през и около него не ми е. Като задам крайна точка, навигацията ми дава пътя през третия мост на Босфора. Но ще имаме спирка с нощувка до мол Форум. Като я напиша, вече маршрутът е по втория мост - по-близо е до мола. Според ва по него ли да минем или да отидем пак на третия /далеч е, но ако от там е по-бързо и най-вече по-малко натоварено, ще го предпочетем/, До къде в Истанбул е магистрала, минава ли през мост и кой? Защо много хора минават през Измит, а не по моста Осман Гази - само заради цената му ли? След Истанбул до Алания има ли изобщо платена магистрала /за да сметна сумата/? На връщане има вариант да минем пре Памуккале - там има ли плащане, освен на моста на Чанаккале?
Благодаря на отзовалите се!
За Истанбул не зная.Но ако не минавате през Истанбул,още на около 70 км преди него,преди третият мост,се качвате на магистралаКазваше се нещо Аврупа,не помня.След третият мост е нова магистрала,с четири платна в посока,даже в тунелите.Впрочем най-дългият тунел е около 4800 м.Това за сравнение с нашия непостроен под Шипка.Слиза се от магистралата преди Сакария.Цена не мога да кажа,все още не съм пътувал тази година.
От там нататък са пътища,скоростни.Приличат на нашата магистрала,но по тясна аварийна лента.Аз лично минавам през Испарта,май е по-правилно Ъспарта,за разлика от повечето пишещи тук.
Пътят през Памуккале е също хубав,но аз го минавам в обратната посока.Мостът на Чанаккале е 504 лири,поне месец юни беше толкова.
Сега ще говоря за обратната посока.Към Денизли.След моста тръгвам към Бандърма.Оттам се качвам на магистралата и слизам около Акхисар.От там до Денизли-високоскоростен път.Това ще го играя октомври месец,актуални цени не зная.Миналата година мисля че беше 55 лири.
Така че според мен трябва да слезете на Акхисар.Ако не искате толкова дълъг участък магистрала,след Акхисар слезте от магистралата преди Бергама и оттам е ясно.Но е през Едремит или по-точно през Акчай.
Надявам се да не съм ви объркал повече.Но ако имате въпроси...

# 211
  • София
Здравейте ,моля за мнение за  ARORA HOTEL,Кушадасъ,предстои ни почивка там в началото на септември !
Недей, както се казва удовлетворението от ниската цена изчезва по-бързо от разочарованието от лошото качество. Няма хотел в правния мир с 3,5 рейтинг в трипа да става за нещо освен за 1 преспиване.

# 212
  • somewhere over the rainbow
Благодаря на всички за съветите за маршрута, много ми помагате! Обещали сме на малкия Леголенд, за това ще ходим до мол Форум. Но наистина не знам как да го направим. Да минем през Легото и после да продължим и да нощуваме след Истанбул лии ... ама времево дали ще се получат нещата ... Или пък да го оставим за на връщане ... Ей в такива чуденки изпадам. Сигурно е само, че ще се мине по третия мост, щом е магистрала.

# 213
Здравейте ,моля за мнение за  ARORA HOTEL,Кушадасъ,предстои ни почивка там в началото на септември !
Недей, както се казва удовлетворението от ниската цена изчезва по-бързо от разочарованието от лошото качество. Няма хотел в правния мир с 3,5 рейтинг в трипа да става за нещо освен за 1 преспиване.
Абсолютно подкрепям! Сигурно има и такива хотели,които са към ниският сегмент ценово но предлагат много повече спрямо цената си Но такива хотели са находка ,която трудно се открива.

# 214
Здравейте.
Искам да ви попитам кво ви е мнението за Онекс Тур. Тъй като мислим да посетим Кападокия и само при тях има оферта да си изберем хотел за екскурзията. Питам ви защото чувам, че много хора се оплакват от агенцията и искам да събера мнения от хора скоро пътували с тях. Благодаря предварително

# 215
  • Пловдив
Няма  проблем.Доволни сме.Офиса в Пловдив се премести на центъра и са увеличили персонала.Цените за доста хотели им са хубави.Запазвай смело.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 19:14 от slavei4e

# 216
Здравейте!
Бях питала, но мина доста време и може да са се променили нещата.
Въпросът ми е за хотел Barut goia Side, някой има ли информация от тази година, и по-точно ме интересуват различните видове стаи за настаняване?
Благодаря и прекрасни морски емоции желая на всички!

# 217
Здравейте!
Бях питала, но мина доста време и може да са се променили нещата.
Въпросът ми е за хотел Barut goia Side, някой има ли информация от тази година, и по-точно ме интересуват различните видове стаи за настаняване?
Благодаря и прекрасни морски емоции желая на всички!

Здравейте, в сайта на хотела има много подробна информация за различните видове стаи и снимков материал.
https://barutgoia.com/en/accommodation

Там където ще запазите почивката, също трябва да са описани видовете стаи. Според конфигурацията Ви за пътуване може да изберете вида и големината на стаята. Нивото на хотелите Барут е много добро, даже отлично! Може в групата никой да не е посещавал хотела тази година!? Оценки и мнения може да се прочетат Tripdavizor, Booking и други сайтове за хотели в Турция.
Приятна почивка и когато се върнете споделете какво ви е харесало! Вашето мнение ще е ценно!

# 218
Благодаря за препоръките!
Прочетох всички отзиви, но исках да разбера, дали има някой с отзив от този форум.
Живот и здраве, ако посетим хотела,  със сигурност ще споделя!
Краят на септември сме планували почивката в Барут Гоя.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 23:44 от patuva6ta

# 219
  • Варна
такива хотели са находка ,която трудно се открива.
Лира - Кизълагач
Club Calimera Serra Palace , Kizilot

# 220
Чудя се за какво са ви тези хотели. София-Бодрум, с 4 часа кибик на граница са 15 часа. Да спомена ме се забихме в едни планински селски пътища. Връщане Бодрум-Варна , 11 часа.

# 221
Ох, изтекоха ми очите да гледам Тунис, Испания, Египет и къде ли не... и просто това, което турците го предлагат като храна, чистота и обслужване... никъде го няма /на същата цена/. Може би не гледам там, където трябва, може би ми трябва време, за да хвана цаката в търсенето и избора... но това е положението. Най-вероятно е онази любов към турските почивки, която като те хване и те кара да виждат само негативите на другите места...
Явно на другите места ще се ходи на екскурзии, а почивките... май май пак на същото място...
...
Някой има ли идея, ей така споделено, за неразочароващ хотел /без претенции за супер лукс/ в близост до стария град Сиде, пешеходно разстояние... да кажем 2000-2500 лева за двама с автобус, октомври?
П.П.
Не парите са проблем, просто не търсим оня лукс и удобства/анимации, а чисто, уютно, с добра основна, не гурме храна, без алкохол...
П.П.П.
Отивам да чета първия пост от темата за хотели в Сиде...

# 222
  • София
Аз и в сурат тефтера писах, ама и тука ако получа някое мнение, никога не е в повече:
1. Търси се хотел Лара, Белек или Сиде, може и Бодрум за младеж и младежка на 25 и 27 г., като единственото изискване е уау анимация, вечерна дискотека, море даже не е задължително да има. Младежката работи като аниматор и ще гледа всичко под лупа.
2. Къде освен в Турция има такъв хотел, имам предвид къде най-близо, Испания, Албания, Хърватия, в краен случай Тунис, Египет.

# 223
  • Някъде в Европа...
Ох, изтекоха ми очите да гледам Тунис, Испания, Египет и къде ли не... и просто това, което турците го предлагат като храна, чистота и обслужване... никъде го няма /на същата цена/. Може би не гледам там, където трябва, може би ми трябва време, за да хвана цаката в търсенето и избора... но това е положението. Най-вероятно е онази любов към турските почивки, която като те хване и те кара да виждат само негативите на другите места...
Явно на другите места ще се ходи на екскурзии, а почивките... май май пак на същото място...
Абсолютно споделям мнението ти и както каза някой по-горе - ами веднъж се живее, ще плащам повечко и това е...
П.С. Даже район Анталия не мисля да сменям..Преди време се бяха появили някакви идеи за Егея, но ги отхвърлях бързо-бързо, а и след всички коментари, които съм изчела през годините, смятам, че съм взела правилно решение 😀. Към днешна дата въобще и не го помислям този район за почивка, все едно не е в Турция...

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 11:33 от AIR

# 224
Аз и в сурат тефтера писах, ама и тука ако получа някое мнение, никога не е в повече:
1. Търси се хотел Лара, Белек или Сиде, може и Бодрум за младеж и младежка на 25 и 27 г., като единственото изискване е уау анимация, вечерна дискотека, море даже не е задължително да има. Младежката работи като аниматор и ще гледа всичко под лупа.
2. Къде освен в Турция има такъв хотел, имам предвид къде най-близо, Испания, Албания, Хърватия, в краен случай Тунис, Египет.

Club & Hotel Letoonia във Фетие. Летището е на 60 км. от хотела.
Самият хотел е невероятно красив, много зеленина, цветя, поддържан.
Храната също е много разнообразна и качествена.
Дискотека за младите хора до сутринта.
На първа страница има отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт