На море в Турция - тема 84

• 60 784
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
И двете вериги имат вече цени в сайтовете си. Може да се ориентирате. Там скокът също е почти никакъв в цената спряма тази година. Проверих ги, защото тази година пропуснатата ни почивка беше точно в хотел на Делфин, но при нас детето сега направи 10години и следващите 2 години веригата изобщо не ми е на оферта с тяхното разделение на възрастта.

# 601
Какво говорите?  Аз гледах тия дни за след 2 седмици - от 15 септ - 8 нощувки само хотел - в букинг - и, според от кой профил вляза, ми излизаха цени между 9 и 10000 лв за двама - 8 нощувки - за двама - само хотел.  Това в Текирова, не в Лара.  Виж в Лара те трябва да ми плащат да ида на почивка в тая гъчканица от хотели и в такава близост до големия град, камо ли пък да им дам 10000 лв. Минавахме през някакви индустриални зони там, което си е нормално в близост до голям град.  В Нирваната в Белдиби някой ходил ли е?  Тоя пък държи най-високата цена.

Амииииии😯 Нирвана Космополитън (самолет) за края на септември ,3-ма възрастни....3600 евро или иначе казано по 1298 евро  на човек.....яко!
Ние ме за тази септември месец 3650лв с автобус двама възрастни.Нирвана Космополитън,но в Лара .
Като доплатихме ни казаха ,че няма българи  в хотела от нашата агенция 😔
Хотела на нас ни хареса още миналата година, когато го посетихме и за това го резервирахме и за тази.
Отвън като го видяхме  викаме си  в  какво общежитие отидохме,но вътре и съвсем различно ☺️

# 602
Какво говорите?  Аз гледах тия дни за след 2 седмици - от 15 септ - 8 нощувки само хотел - в букинг - и, според от кой профил вляза, ми излизаха цени между 9 и 10000 лв за двама - 8 нощувки - за двама - само хотел.  Това в Текирова, не в Лара. 

Toва за Нирвана Долче вита ли? За този период от 15 септ - 8 нощувки цената в сайта на хотела е под 7000 за двама.

# 603
  • Берлин
По повод последното мнение- хотел за лятна почивка в Тр през Букинг е най-голямата грешка, защото цената е в пъти по-висока от тази, която може "да се хване" на ранни или през други платформи. Букинг върши добра работа за междинни нощувки.
...
Ние не сме приключили с морето, но и аз се оглеждам. Мисля да действам отново през холидейчек на чернопетъчната седмица /ако всичко е наред до финала с тазгодишните резервации, които направих по този начин за нас и за наши близки/.

# 604
Аз понеже предпочитам да резервирам самолетна почивка през  агенция (моля да не стартираме пак спорове как и защо, всеки знае за себе си), та ще чакам. Да питам обаче, ако детето е на 12 при настаняване,  а на 13 при напускането на хотела, коя графа следва да гледам? Тъй де, разбирате ми хитреенето, та дали ще мине?😇

# 605
Не знам как агенциите изпращат резервациите за потвърждение от хотела, а и самият хотел дали обръща внимание. Но, ако са написаните имена, някакви лични данни - година на раждане, дата, от хотела или пък партньорската фирма може да обърнат внимание. Ако заявката е само за вид стая и брой лица - 2+1, не би трябвало да има проблем. Но, и може да се приеме, че детето е на 12, ще има празник по време на престоя там, и след това ще бъде на 13.

Може би Галактик трябва да каже от нейния опит, ако е имала подобен случай или пък просто мнение.

# 606
  • Варна
Винаги се гледа възрастта при напускане. Не случайно има резервационни платформи, в които щом се въведе възрастта излиза времеви диапазон, в който детето е родено както и други, в които се попълва дата на раждане.
Отделно не смятам, че щом подадете данни на агенцията те няма да обърнат внимание за възрастта при положение, че по това си изчисляват цената.
Има и не малко хотели, които на 13 години броят още "дете".

Естествено, който иска може да опита да надхитри системата, но на място може и да си очаква искане за доплащане, освен за вързаст ами и за вид помещение спрямо политиката на хотела.

# 607
Не знам кой как ще надхитри системата, но много ще се радвам да надхитрите букинг.  Да, - пак с 2 хил.лв отгоре спрямо това, която получава Еспейс. Пропуснах да кажа, че гледах стая море - но все едно, явно са безнадеждни за Турция.

# 608
9 нощувки в Турция са ми само през Booking, но няма агенция, която да ми даде хубава и гарантирана цена само за нощувки в нормални хотели.
Те само AI & UAI предлагат Simple Smile

# 609
  • Beyond the Frontiers
Дата на раждане се подава. А агенциите искат и ЕГН обикновенно.
Напоследък забелязвам че системите сами го засичат и прекалкулират. Т.е. гледа си колко дни е на 12 и таксува толкова, и колко на 13.
Бих съветвала да се гледа по-неблагоприятния вариант, а ако има отстъпка супер.

Какво значи гарантирана цена? Веднъж щом е резервирано, цената е гарантирана. Дали цената е "хубава", а хотелът "нормален" - са супер субективни критерии.

# 610
Алания ,Сиде или Белек ?  Кое бихте ми препоръчали ? Искам  да може да се разходиш вечер ,хубав плаж ..Моля препоръчайте ми

# 611
  • Sofia
Алания ,Сиде или Белек ?  Кое бихте ми препоръчали ? Искам  да може да се разходиш вечер ,хубав плаж ..Моля препоръчайте ми
При тези критерии, определено Сиде. В Белек са най-хубавите хотели, близостта до летището също не е за пренебрегване, но най-хубавите плажове са в Сиде.

# 612
Някой ходил ли е в Анталия след 15 октомври? Как беше времето?

# 613
  • Германия
Миналата година беше топло, водата в морето също беше над 25-26°, в басейните беше студена. Кофтито е, че бързо се стъмва, към 18 вече слънцето залязва. През деня беше над 30°.
Бяхме до 1 ноември.

# 614
  • София

Няколко последователни години ходих по това време. Времето е топло, понякога има бури. Водата първоначално е топла (25-26°С), но изстива с всеки изминал ден и към края на октомври вече е около 22-23°С. Рано става тъмно.

Общи условия

Активация на акаунт